Zonguldak Kömürspor’un Fenerbahçe’den iki yıllığına kiralık olarak transfer ettiği 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Eyüp Akcan, kırmızı-lacivertli renklere çabuk uyum sağladı. Antrenmanlardaki çalışkanlığıyla dikkat çeken genç oyuncu, sergilediği üst seviye performansıyla formayı zorluyor.

Oynama isteğini her antrenmanda üzerine koyarak sahaya yansıtan Elmas’ın genç ismi, 5 Eylül Pazar günü Akhisarspor maçıyla başlayacak yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyor. 8 numaralı formayla taraftarın huzuruna çıkacak Eyüp, ilk kez formasını giyeceği Zonguldak Kömürspor’a katkılar sağlayıp, başarılı bir sezon geçirmek istiyor.

Akhisarspor maçı için geri sayımda olan genç futbolcu, Fener sahasında yapılan idman sonrası spor medyasına konuştu.

Zonguldak Kömürspor’da olduğu için mutlu olduğunu dile getiren kırmızı-lacivertli orta saha, “Burası büyük bir kulüp, büyük bir camia. Zamanında Süper Ligde en üst seviyede mücadele etmiş bir takımın formasını giyeceğim. Bu heyecan verici bir durum. Zonguldak Kömürspor’da olduğum için mutluyum. Şehir güzel, ortamımız çok iyi. Geldiğim ilk günden bu yana taraftardan olumlu görüşler, yorumlar alıyorum. Onların bu ilgisi gerçekten memnun edici. Bu sevginin karşılığını vereceğiz. Bu hafta ilk maçımıza çıkacağız. Rakibimiz Akhisarspor. Kendi sahamızda oynayacak olmak avantaj. Taraftarımızın önünde güzel futbolla 3 puan almak istiyoruz. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Kazanmak tek düşüncemiz. Bu yöndeki arzu ve isteğimiz en üst noktada. Tüm takım 3 puana inanmış durumdayız. Güzel bir başlangıç yapacağız.” dedi.

Fenerbahçe’den yetiştiğini, geçen sezon Tarsus İdmanyurdu’yla 2. Ligde mücadele ettiğini kaydeden Eyüp, Zonguldak Kömürspor’la yeni bir sayfa açtığını belirtti.

Kariyer planlamasında Zonguldak Kömürspor’un yerinin çok ayrı olacağını vurgulayan genç yetenek, hedeflerine dair sorulan soruya “Bu lige yabancı değilim. Yaşım genç ama tecrübe sahibiyim. Zonguldak Kömürspor’da başarılı olmak istiyorum. Sonrasında neler olacak göreceğiz. Basamakları tek tek çıkmak istiyorum. Hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da üst noktalarda oynama arzum var. Yurt dışında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefim” şeklinde cevap verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi