Zonguldak’ın atletizmde 3 önemli ismi Melike Malkoç, Doğukan Kilcioğlu ve Miray Aktop, koronavirüs pandemisinin ardından katıldıkları Olimpik deneme müsabakalarında derece başarısı yakaladı.

Pandemi dolayısıyla Mart ayından bu yana tatilde olan fakat bu sürede antrenmanlara aksatmadan devam eden Zonguldaklı atletler, elde ettikleri derecelerle formlarından bir şey kaybetmediklerini gösterdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından pandemi sonrası ilk müsabaka yarışı Ankara’da yapıldı. Cumartesi/Pazar günü Naili Moran atletizm pistinde gerçekleşen yarışlarda, Melike Malkoç büyükler 100 metre, Doğukan Kilcioğlu U20 110 metre engel, Miray Aktop U18 uzun atlama kategorisinde yarıştı.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından piste çıkan Melike Malkoç, 12.26’lık derecesiyle ikinci oldu. Bu dalda birincilik 12.07’lik dereceyle Eskişehir’den Ecenaz Kara’ya ait.

110 metre engelde Mersinli rakibiyle yarışan Doğukan Kilcioğlu, elde ettiği 14.31’lik derecesiyle birincilik ipini göğüsledi.

Uzun atlama finalinde Adana, İstanbul, Sakarya ve Ankaralı rakipleriyle mücadele eden Miray Aktop 4,87’lik derece elde etti. Bu derece Zonguldaklı’ya 3’üncülüğü getirdi. Birincilik 4,94’le Adana’dan Bilgi Aydın, ikincilik 4,90’la İstanbul’dan Yağmur Menteş’in oldu.

Olimpik deneme müsabakalarının ikinci etabı 25-26 Temmuz’da Eskişehir’de yapılacak.

Müsabakalarda elde edilen dereceler, 2020-2021 sezonu takım kadrolarının oluşmasında belirleyici olacak.

Dereceler memnun edici

Sporcuların pandemi sonrası elde ettiği derecelerden memnun olan antrenör Utku Duman, bundan sonraki bölümde mevcut son dereceleri geliştirmek için çaba göstereceklerini kaydetti.

Altyapıdan yetiştirip Milli seviyeye kadar çıkardığı sporcuların Zonguldak ve Türk atletizmi için büyük değer olduğunu vurgulayan başarılı antrenör, pandeminin ardından yapılar yarışlarla birlikte sporcuların yarışma performansını görme fırsatını bulduğunu ifade ederek, “Mart ayından bu yana ilk kez bir yarışma organizasyonu içinde yer aldık. Sporcularımın genel müsabaka performansı memnun edici. Son durumu görme fırsatı bulduk. Daha iyi dereceler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Melike, uzun sakatlık döneminin ardından büyükler kategorisinde yarıştı. Doğukan ile Miray da keza diğer yaş gruplarında önemli isimler arasında. Bu 3 sporcumuz da Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte Zonguldak’ı temsil ediyor. Büyükler, U18 ve U20 olmak üzere 3 farklı yaş kategorisinde sporcumun olması benim için büyük bir gurur. Ayrıca bu durumun ilimiz adına güzel bir tanıtım olduğuna inanıyorum” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi