Zonguldaklı Milli atletin başarısı, Federasyon bazında da ses getirdi... Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintımar, sarı-lacivertli atletten övgüyle bahsetti. Başkan, tweeter hesabından “Melike Malkoç tüm zamanların Türkiye listesinde 7.50’nin altına inen 7’nci isim oldu” paylaşımında bulundu.

ZONGULDAKLI Milli atlet Melike Malkoç, 60 metrede 7.46’lık derecesiyle hem kendi en iyi kişisel derecesini yaptı, hem de 7.50’nin altına inen 7’nci isim oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) pandemi nedeniyle uzun zamandır yarışmayan elit sporcuların son durumlarını görme adına Olimpik Deneme Yarışları düzenledi. Hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen yarışlar büyük bir heyecana sahne oldu.

Yeni rekorların kırıldığı ve birçok ilkin yaşandığı yarışlara, Zonguldak’ı temsilen Fenerbahçe forması giyen Melike Malkoç, Miray Aktop ve Doğukan Kilcioğlu katıldı. Milli antrenör Utku Duman’ın Zonguldak ve Türk atletizmine kazandırdığı milli sporculardan Melike ile Miray 60 metre, Doğukan ise 60 metre engelde pistte çıktı.

Sakatlık döneminin ardından gelen büyük başarı

TÜRKİYE REKORU 1 SALİSE,

AVRUPA REKORUNA 6 SALİSE KALDI

Zonguldak’ın sprint dalda yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan Melike Malkoç, yaklaşık 2 yıllık sakatlık döneminin ardından pistlere fırtına gibi dönüş yaptı. 22 yaşındaki Milli atlet, 60 metre büyük kadınlar kategorisinde 7,46’lık dereceye imza attı. Bu derecesiyle Melike, U23’te Aksel Gürcan’a ait olan 7.45’lik Türkiye rekorunu 1 salise farkla kaçırdı. Milli atlet ayrıca Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 7.40 olan rekora 6 salise farkla çok yaklaştı.

Bu iki büyük başarının yanı sıra Melike, denemelerde hem kendi kişisel en iyi derecesini yaparken, hem de tüm zamanların Türkiye listesinde bu dalda 7.50’nin altına inen 7’nci isim olarak sayılı sporcular arasına girdi.

Sakatlık psikolojisinden kurtulup kendisini tamamen yarış ve derecelere odaklayan Melike, uzun zaman sonra gelen derece üzerine sosyal medya hesabında “Bir gün her şey yeniden başlar. Şükürler olsun” şeklinde ifadelerde bulundu. Milli atlet tebrik yağmuruna tutuldu.

Zonguldaklı atletin başarısı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar’ın dikkatinden kaçmadı. Çintımar, müsabakanın hemen ardından tweeter hesabından “Ataköy’deki salon deneme müsabakalarında 60 metre kadınlarda Melike Malkoç 7.46’lık derecesiyle tüm zamanların Türkiye listesinde 7.50’nin altına inebilen yedinci isim oldu” paylaşımında bulundu. Bu paylaşım kısa sürede büyük beğeni topladı.

Melike’nin sakatlık dönüşü 7.50’nin altına inip birinci olması üstelik Türkiye ve Avrupa rekorlarına çok yaklaşması antrenörü Utku Duman’ı da mutlu etti.

GURUR VERİCİ

Sporcusunun uzun zamandır sakatlıkla mücadele ettiğini, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından yarışlara kaldığı yerden başladığını belirten Duman, “Yaklaşık iki yıldır sakatlıklarla mücadele veriyorduk. Bu yüzden yarışlara ara vermek zorunda kaldık. Uzun aranın ardından çıktığımız Olimpik deneme yarışında 60 metrede 7,46’lık dereceyle büyük bir başarı yakaladık. 23 yaş altı Türkiye rekoruna 1, Avrupa Salon Atletizm şampiyonası rekoruna 6 salise yaklaştık. Ayrıca Melike artık 7,50’nin altına inen 7 sayılı sporcudan biri. Türkiye’de sayılı sporcular arasında olmak gurur verici. Bu azmin zaferidir. Sakatlıkla geçen iki yılın ardından bu dereceleri elde etmek büyük bir başarıdır. Melike’yi kutluyorum.” dedi.

Aynı yarışta boy gösteren diğer sporculardan Miray, 60 metre büyükler kategorisinde kendisinden 3-4 yaş büyük rakiplerine karşı 8,16’lık derece ortaya koydu. Bu derece Miray’a 5’inciliği getirdi.

60 metre engelde yarışan Doğukan ise, 8,38’lik dereceyle 3’üncü oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi