ZONGULDAK Fener Anadolu Lisesi Spor Kulübü, geçen sezon küme düşmekten son anda kurtulduğu 1. Ligi bu sezon 4’üncü sırada bitirdi.

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen Erkekler Hokey Salon 1. Ligi’nde 2020-2021 sezonu tamamlandı. Alanya’da düzenlenen lig mücadelesinde Zonguldak’ı Fener Anadolu Lisesi Spor Kulübü temsil etti. Fener’in yanı sıra Şehit Kamil Halk Eğitim GSK, Selçuklu Belediyespor, Gaziantep GSK, Peyas SK, Adana Hokey Spor Kulübü, Esenyurt Hokey Gençlik ve Spor, Malatya Hokey Spor Kulübü, Fatsa Hokey ve Boybeyi Spor Kulübü Derneği olmak üzere 10 takımın mücadele ettiği lig 5 gün boyunca büyük bir mücadeleye sahne oldu.

Geçen sezon ligde kalmayı son anda başaran Fener Anadolu Lisesi Spor Kulübü, bu sezon ilk 4’ün içinde yer alarak büyük bir başarı yakaladı.

Lige Adana Hokey Spor Kulübü’nü 7-5 yenerek başlayan Fener Anadolu Lisesi, diğer maçlarda Boybeyi Spor Kulübü Derneği’ni 21-10, Peyas Spor Kulübü’nü 2-1, Esenyurt Hokey Gençlik ve Spor’u 6-4, Fatsa Hokey’i 8-3 yenerken, Selçuklu Belediyespor’a 7-4, Şehit Kamil Halk Eğitim GSK’ya 9-2, Malatya Hokey’e 6-4 ve Gaziantep GSK’ya 5-4 yenildi.

9 maçta 5 galibiyet, 4 yenilgiyle 15 puan toplayan Fener Anadolu Lisesi, puantaj tablosunda Şehit Kamil Halk Eğitim (25), Selçuklu Belediyespor (20), Gaziantep GSK’nın (16) ardından 4’üncü sırada yer buldu.

En golcü ikinci oyuncu Fener’den

Fener Anadolu Lisesi’nde forma giyen Mehmet Can Bankoğlu, 9 maçta 58 gol üreten takımda 35 golle en skorer oyuncu oldu. Gol krallığı sıralamasında 2’nci basamakta yer bulan Bankoğlu, gol krallığı unvanını 5 golle Müslüm Elagöz’e kaptırdı. Bu dalda 3’üncülük 28 golle Veysi Gürler’in oldu.

Fener Anadolu Lisesi Spor Kulübü Başkanı Abdullah Demir, geçen sezon düşmeme mücadelesi verdikleri ligde bu sezon 4’üncülüğe kadar yükselmenin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Başarılı bir sezon geçirdiklerini aktaran Demir, “Tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen bu duruma gelmek çok güzel. Şans biraz yanımızda olsa ilk 3’e yer alabilirdik. 4’üncülük de başarıdır. Takımımı kutluyorum. Ayrıca takımımız oyuncusu Mehmet Can 35 golle, gol krallığında sıralamasında ikinci oldu. Bu derece de sporcu performansı adına önemli bir derecedir” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi