Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda geçtiğimiz Pazar günü oynanan Sancaktepe FK maçında taraftarın kötü tezahüratı, Zonguldak Kömürspor’un disiplin kuruluna sevkine neden oldu. Kulüp, aynı nedenden 4’üncü tekrar üzerine seyircisiz maç oynama cezası alabilir.

ZONGULDAK Kömürspor, Pazar günü sahasında oynadığı Sancaktepe FK maçında çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle disiplinlik oldu.

Beyaz grupta geçtiğimiz Pazar günü oynanan Sancaktepe FK maçında tribünlerden yükselen çirkin ve kötü tezahürat, Zonguldak Kömürspor’a ceza olarak geri dönecek. Kulüp, “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53 ve 52’nci maddeleri uyarınca PFDK’ya sevk edildi. Kulübün alacağı ceza, Perşembe gün ki toplantıda belli olacak.

Bu sezon aynı nedenden 4. kez!

ZONGULDAK Kömürspor Kulübü, en son 11 Ocak’ta Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan Manisa FK maçında yine çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş, eylemin aynı sezon içinde iç sahada 3’üncü kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8 bin TL para cezası almıştı. Aynı eylemden dolayı 4’üncü kez PFDK’lik olan Zonguldak Kömürspor’un bu kez para cezasının dışında seyircisiz oynama cezası alma ihtimali yüksek.

Bu ihtimal gerçekleşirse 23 Şubat Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki Hekimoğlu Trabzon maçı seyircisiz oynanacak.

Serkan Afacan da Disiplin Kurulu’nda

Kulübün yanı sıra teknik direktör Serkan Afacan da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Sancaktepe FK maçının devre arasında soyunma odasına gitmeye hazırlanan hakemlere yoğun itirazda bulunan Afacan, önce sarı kart görmüş, itirazlarını sürdürmeye devam edince kırmızı kartla sahadan ihraç edilmişti.

 “Sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Afacan’ın dosyası, Futbol Disiplin Talimatı’nın 36’ncı maddesine göre incelenip karara bağlanacak.

Serkan hoca, 15 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Çorum FK ile oynanacak maçta kulübede olamayacak. Afacan’ın yokluğunda takımı kulübeden yardımcı antrenör Serkan Dökme idare edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi