Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden şehidinin adını yaşatmak ve kulübe gelir sağlamak amacıyla bastırdığı madenci formalarının satışı Zonguldak, il ve yurt dışı bazında sürüyor. Büyük beğeni toplayan formalara olan ilgi, kulüp yönetimini memnun ediyor.

100 TL’den satılan formalardan şuana kadar 3 bine yakın satıldı. Kısa sürede hedeflenen rakam 6 bin 700. Bu rakamın sezon sonuna kadar 10 bini bulması bekleniyor. Eğer bu rakamlar tutturulursa, 2. Lig ekibinin kasasına ciddi anlamda para akışı sağlanmış olacak.

Öte taraftan, Zonguldak’ın yanı sıra il dışında taraflı-tarafsız tüm herkesin yoğun talep gösterdiği formalara, geçmiş dönemlerde Zonguldak Kömürspor’a hizmet etmiş futbolcu ve teknik direktörler de destek sağlıyor. 2019-2020 sezonunda kırmızı-lacivertli takımda teknik direktörlük yapan Serkan Afacan da madenci formasına destek veren isimlerden biri.

Bir sezonluk görevin ardından Zonguldak Kömürspor’dan ayrılmasına rağmen kulüple bağını hiçbir şekilde koparmayan, takımın başarısı için her zaman manevi yönden desteğini veren Afacan, eczacı eşi Arzu Kur Afacan’la birlik olup madenci forması aldı. Bu duyarlı hareketiyle Afacan, Zonguldak Kömürspor’a ve formaya ne kadar değer verdiğini bir kez daha gösterdi.

“Zonguldak Kömürspor’un hayatımda yeri bambaşka”

Sipariş ettiği madenci formasını teslim alarak eşi Arzu Kur’la beraber büyük bir gururla sergileyen Afacan, ŞAFAK Spor aracılığıyla Zonguldak’a ve kırmızı-lacivertli camiaya sesledi.

Meslek kariyerinde bir yılını verdiği Zonguldak Kömürspor’un hayatındaki yerinin çok farklı olduğunu dile getiren Serkan hoca, “Zonguldak Kömürspor Kulübü, Zonguldak şehrini değerli kılan büyük bir kulüptür. Gücünü yıllardır madenciden almış bir kulüp, işçinin, emekçinin üzerinde hakkının olduğu bir futbol değeridir. Görev yaptığım dönem de söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Yerin metrelerde altında ter döküp de hafta sonu takımın peşinden koşan, alınacak bir galibiyetle mutlu olan maden işçilerimiz var. Onlar benim gözümde Zonguldak’ın çok değerli insanlarıdır. Zonguldak Kömürspor’un onları mutlu etmek gibi bir görevi vardır. Çalıştığım dönemde hep bu düşünce doğrultusunda hareket ettim. İyi ki Zonguldak şehriyle ve Zonguldak Kömürspor’la yolum kesişmiş. Orada çok değerli insanlar tanıdım, dostluklar edindim. Dolayısıyla o şehrin ve Zonguldak Kömürspor’un yeri bende çok farklı. Gönlüm Zonguldak Kömürspor’un her zaman başarılı olmasından yana. Mevcut hoca Barış Şeref ve futbolculara sahip çıkılmalı. Zonguldak Kömürspor’un küme düşeceğine inanmıyorum. Madenciyi temsil eden o kulübün yeri Süper Ligdir. İyi bir yapılanmayla bu liglere çıkmak mümkündür. Bunu kimse hayal olarak görmesin. Tüm Zonguldak’a, madencilerimize ve Zonguldak Kömürspor’a selamlar” şeklinde ifadelerde bulundu.

Afacan, sözlerinin son bölümünde Zonguldaklı ünlü isimlere, işadamlarına ve sanayicilere seslendi.

Madenci forması projesine sahip çıkılıp kulübe destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Serkan Afacan, “Madenci forması projesi çok önemli bir proje. Bu sadece bir forma olarak görülmesin. Bu formanın değeri hiçbir şeyle ölçülmez. Üzerinde 263 maden şehidinin tek tek ismi yazılı. Manevi yönden bakıldığında çok kıymetli bir forma. Ayrıca kulübün de bir şekilde ayakta kalması gerekiyor. Satışlardan sağlanacak gelir, yönetimi ve takımı ekonomik yönden kuvvetlendirecektir. Bir-iki, beş-on demeden tüm herkes bir şekilde formalardan almalı. Özellikle kulüple özdeşleşmiş futbol adamları, iş adamları formadan alarak kulübe destek sağlamalı. Ben de Zonguldak Kömürspor’da görev yapmış eski bir teknik direktör olarak formamı aldım. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir forma. Evimin en güzel yerinde saklayacağımın bilinmesini isterim” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi