Haftayı 1922 Konyaspor galibiyetiyle kapatan Zonguldak Kömürspor’da rota Erzincan’a çevrildi. Şenol Demir ve öğrencileri, bugünden itibaren hafta sonuna kadar rakibe dair eldeki analizler doğrultusunda taktik uygulamalar geliştirip 90 dakika mücadelesine hazırlanacak.

5 hafta aradan sonra alınan galibiyetin moralini yaşayan Kırmızı-Lacivertli takım, iç sahada alınan 3 puanın devamını getirmek istiyor. Elmas’ın bu hesabı tutarsa, ilk yarıda bitime iki hafta kala puantaj sıralamasında büyük bir avantaj kazanılacak.

Temsilcimiz puanını 20’ye çıkaracağı gibi puantaj sıralamasında en az iki ya da üç basamak sıçrama yapacak. Ayrıca 17 puanlı takımlar arasında yer alan 1922 Konyaspor ve Kırşehir Belediyespor’dan sonra Erzincanspor karşısında da ikili averaj söz konusu olduğunda avantaj Kırmızı-Lacivertli takımda olacak.

Peşine Tarsus ve Isparta sınavları var

Zonguldak Kömürspor, Erzincanspor maçının ardından 19 Aralık’ta sahasında Tarsus İdmanyurdu’yla, 26 Aralık’ta deplasmanda Isparta 32 Spor’la karşılaşıp ilk yarıyı tamamlayacak. Mevcut puan tablosunda Tarsus 18, 22 puana sahip. Evdeki hesaplar tutarsa, Zonguldak Kömürspor’un ilk yarıyı 23 ya da 24 puanla kapatması içten bile olmayacak. Fakat öncesinde zorlu Erzincanspor maçının 3 puanla geçilmesi şart.

Geçen sezon rakip karşısında yenilgi yok

Zonguldak Kömürspor, bu sezon olduğu gibi geçen sezon da Erzincanspor'la aynı grupta mücadele etmişti. Elmas’ın, Erzincan ekibi karşısında oynadığı iki maçta da yenilgisi yok. 30 Ekim 2020 tarihinde Zonguldak’ta oynanan karşılaşma golsüz berabere sona ererken, 10 Mart 2021’de deplasmanda oynanan rövanş temsilcimizin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Erzincan son 3 haftada çıkışta

17 puanlı 5 takımdan biri olan Erzincanspor, geçen haftayı maç yapmadan BAY geçti. Rakip takımın öncesinde 3 maçlık çıkışı söz konusu. En son 10 Aralık’ta deplasmanda Şanlıurfaspor’a 2-1 yenilen Erzincanspor, bu maçın ardından Kırklarelispor’la 0-0 berabere kalırken, Pazarspor’u 4-2, Amed Sportif’i 5-2 mağlup etti. Özellikle son iki maçta rakip kalede 9 gol üreten Erzincanspor, bu yönüyle dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

26 kişilik futbolcu kadrosuna sahip olan Erzincanspor’un yaş ortalaması 23. En son 5-2 kazanılan Amed Sportif maçında Murat Can Yıldız, Abdulcebrail Akbulut, Yusuf Avcılar, Uğurcan Bekçi, İbrahim Can Köse, Mümin Talip Pazarlı, Rıdvan Türker, Sefa Akgün, Muhammet Demirci, Mustafa İnan ve Oktay Balcı’dan oluşan ilk 11’le mücadele eden Erzincanspor’da Muhammed Demirci en popüler futbolcu.

Demirci’nin dışında 2019-2020 sezonunda Zonguldak Kömürspor’da oynayan Abdulcebrail Akbulut da Zonguldaklı futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim.

En golcü oyuncu Demirci

Erzincanspor’u bu sezon taşıyan isim olarak ön plana çıkan Muhammet Demirci, takımın en golcü ismi.

Ligde 13’ü ilk onbir 14 maçta bin 108 dakika süre alan Demirci’nin 7 golü bulunuyor. Son maçta Amed Sportif’e 2 gol birden atan gözde oyuncu diğer gollerini Pazarspor (2), Karacabey Belediyespor (2) ve Kırşehir Belediyespor’a (1) attı. 3 kez duble yapan Erzincansporlu futbolcunun Türkiye Kupası’nda da 1 golü var. Muhammed’in dışında Ozan Papaker 3, Uğurcan Bekçi 2 golle skorer isimler arasında yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi