*** Geçmiş haftalara göre en doğru kadro, üst düzey mücadele, güzel futbol ve sayısız gol pozisyonu... Lig ikincisi Erzincanspor karşısında sezonun en iyi futbolunu sergileyen Zonguldak Kömürspor bunu sonuca yansıtamadı. Gol becerisi çok zayıf olan takım, 3 puan getirecek golü bulamayınca 1 puana razı oldu. Kağıt üzerinde 1 puan her ne kadar iyi gibi gözükse de bugün ki futbolun karşılığı kesinlikle 3 puandı.

2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor, 8’inci hafta mücadelesinde lig ikincisi Anagold 24 Erzincanspor’u konuk etti. Devrek İlçe Stadı’ndaki 90 dakikada baştan sona Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğü vardı. Sezonun en iyi futbolunu sergileyen temsilcimiz, gol atma becerisi gösteremeyince beraberlikle yetindi.

Hafta arasını rakip Kahramanmaraşspor’da görülen covid-19 vakaları nedeniyle maç yapmadan geçiren Zonguldak Kömürspor, Cumartesi mesaisinde yenilgisiz takımlardan 24 Erzincanspor’u konuk etti.

Kömürspor, güçlü rakibi karşısında ilk 6 haftaya göre farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Kalede Taha’yla başlayan Kırmızı-Lacivertli takımın geri dörtlüsünü Hakan, Ali Fırat, Ramazan ve İlker oluşturdu. Murat Türkkan ile Aykut Emre ön libero pozisyonunda görev alırken, orta alanın sağında Serbay, ortasında Emre, solunda İhsan Furkan yer aldı. Takımın gol umudu her zaman ki gibi Sinan Uzun oldu. Bu değişim futbola olumlu yönde yansıdı. Zonguldak ekibi, ilk 6 haftaya göre lig ikincisi karşısında sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu. Yüzdelik oran yönünden topun hakimi Zonguldak Kömürspor’du. Özellikle kanatlardaki değişikliğin hücuma zenginlik kazandırdığı görüldü. Oyuna istediği gibi yön veren Zonguldak Kömürspor’da tek eksik goldü. İstediği pozisyonları bulan takım, son vuruşlardaki tercih ve beceriksizlik nedeniyle galibiyeti getirecek golü maalesef bulamadı.

İlk yarısı golsüz berabere biten maçta, konuk Erzincanspor ikinci yarının başında 10 kişi kaldı. Oyuna 46’ncı dakikada Samed Karakoç’un yerine giren Batuhan Yılmaz, 48’de ilk sarı kartını, 53’te ikinci sarı kartını görünce kırmızı kartla oyundan ihraç oldu. Zonguldak Kömürspor, maçın kalan dakikalarını bir kişi fazla oynadı. Bu avantajı futbol yönünden lehine çeviren Kırmızı-Lacivertliler, oyunun kalan bölümünü deyim yerindeyse tek kale oynadı.

Rakip bir kişi eksilince oyunun hakimiyetini tamamen eline alan Zonguldak Kömürspor, baskıyı artırdı. Bu baskı rakibin iyice geri çekilmesine neden oldu. Sahasına adeta hapsolan konuk ekip, kalesinde zor anlar yaşadı. Buna rağmen gol gelmeyince teknik direktör Mustafa Dalcı, taze kan olarak 61’inci dakikada Serbay’ın yerine Oktay Pop’u oyuna aldı. Bu değişikliği 77’nci dakikada İhsan Furkan-Ahmet Hakan, 82’nci dakikada Murat Türkkan-Hüseyin değişiklikleri izledi.

Oyunu rakip yarı sahada oynayan, bununla birlikte net gol pozisyonları bulan Zonguldak Kömürspor, zaman zaman stoper Hakan’ın da desteklediği ileri uç bölgesinde yaşanan zaaflar nedeniyle topu rakip çerçeveyle buluşturamadı. Çizgi üzerinden çıkarılan ve direği sıyırıp auta çıkan toplar kenar yönetimine ‘saç-baş’ yoldurttu. Normal sürenin yanı sıra maçta oynanmayan süre olarak gösterilen 5 dakikalık uzatma bölümünde de gol gelmeyince neticeye varılamadı.

Pozisyon zenginliğine karşın gol üretilememesi Zonguldak Kömürspor’u +2 puandan etti. 3 puan alınacak maçta 1 puanla yetinilmesi Kırmızı-Lacivertli takım ve camiada buruk bir sevince neden oldu.

Haftayı 1 puanla kapatan Zonguldak Kömürspor, puanını 6’ya çıkardı ve puantaj sıralamasında bir basamak sıçrama yaparak 13’üncülüğe yükseldi.

Temsilcimiz 9’uncu haftada 11 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Hekimoğlu Trabzon’un konuğu olacak. Bu maç öncesinde 5 Kasım Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Darıca Gençlerbirliği ile 3’üncü eleme turu maçı oynanacak.  

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 0 ANAGOLD 24 ERZİNCANSPOR:0

STAT: Devrek İlçe

HAKEMLER: Erdoğan Özkaya (6), Selim Şenöz (6), Erdem Değirmenci (6)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Taha (6), Emre Kara (6), Hakan (6), İlker (6), Ali Fırat (6), Murat Türkkan (6) (Dk. 82 Hüseyin 4), Ramazan (6), Aykut Emre (5), İhsan Furkan (6) (Dk.66 Ahmet Hakan 3), Sinan Uzun (5), Serbay (6) (Dk. 62 Oktay 4)  

24 ERZİNCANSPOR: Mert (6), Abdullah (6), Yunus Emre (6), Hakan (6), Batuhan (5), Samed (4) (Dk. 46 Batuhan Yılmaz ?), Umut (4) (Dk. 58 Sabrican 3), Mümin Talip (7), Rıdvan (6), Sefa (5) (Dk.80 Uğurcan 3), Ethem (5) (Dk.70 Abdulkadir 4)

GOL: Yok

SARI KARTLAR: Dk.81 Oktay, Dk. 82 Ramazan, Dk. 90 Hakan (Zonguldak Kömürspor), Dk. 47 Ethem, Dk. 48 Batuhan, Dk. 61 Abdullah (Erzincanspor)

KIRMIZI KART: Dk. 53 Batuhan (Erzincanspor)

TOPLU SONUÇLAR:

Manisa FK-Sancaktepe FK:2-0

Çorum FK-Ankara Demirspor:2-3

Uşakspor-Şanlıurfaspor:2-1

Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor:0-0

Hacettepespor-Hekimoğlu Trabzon:0-3

Sarıyer-Amed Sportif:2-0

19.00 Kocaelispor-Ergene Velimeşe

19.00 Afyonspor-Niğde Anadolu FK

Gümüşhanespor-Kahramanmaraşspor (ertelendi)

İnegölspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI (11 Kasım Çarşamba)

Amed Sportif-Manisa FK

Ankara Demirspor-Kocaelispor

Ergene Velimeşespor-Afyonspor

Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor

Kahramanmaraşspor-Sarıyer

Niğde Anadolu FK-İnegölspor

Sancaktepe FK-Çorum FK

Şanlıurfaspor-Hacettepespor

24 Erzincanspor-Gümüşhanespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi