Kahramanmaraşspor maçının ertelenmesi üzerine Zonguldak’a dönen Zonguldak Kömürspor, 31 Ekim Cumartesi günü sahasında karşılaşacağı 24 Erzincanspor maçına odaklandı. Bu maçla birlikte iki takım 24 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek.

Zonguldak Kömürspor evine döndü. 7’nci hafta maçı için Pazartesi günü Kahramanmaraş’a giden temsilcimiz, rakip takımda toplam 19 kişide pozitif vaka görülmesiyle ertelenen karşılaşma üzerine Zonguldak’a dönüş yaptı. Hafta arası mesaisini maç yapmadan geçirecek Kırmızı-Lacivertli takım, 8’inci hafta mücadelesinde 31 Ekim Cumartesi günü sahasında Anagold 24 Erzincanspor’la oynayacağı maça konsantre oldu. Kahramanmaraşspor maçının kadrosunda olan futbolcular Çarşamba mesaisini dinlenerek geçirirken, kadronun dışında kalan 14 futbolcu Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda teknik direktör Mustafa Dalcı’nın hazırladığı antrenman programını uyguladı.

Perşembe günüyle birlikte as kadroda yer alan futbolcular, Erzincanspor maçının hazırlıklarına yoğunlaşacak. Uzun yolculuktan iki gün sonra zorlu 90 dakika sınavı verecek Zonguldak Kömürspor, güçlü rakibinden puan ya da puanlar almak istiyor.

İki il takımı, yıllar sonra yine bir 2. Lig müsabakasında karşılaşacak.

TARİHİ BULUŞMA

Cumartesi günü saat 13.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor maçı, iki takımı uzun yıllar sonra karşı karşıya getirecek. 1994-1995 futbol sezonunda yine 2. Ligde aynı grupta mücadele eden iki il takımı, tarihi buluşmada yeni isimleri Zonguldak Kömürspor ve Anagold 24 Erzincanspor olarak puan mücadelesi verecek. Bilindiği üzere Zonguldakspor borçları nedeniyle 2012 yılında kapanmış, yerel amatör kümedeki Demir Madencilik Dilaverspor ismini Zonguldak Kömürspor şeklinde değiştirerek yine aynı renk ve armayla kırmızı-lacivertli kulübün yerini almıştı. Aynı şekilde yerel amatör kümeye kadar düşmesi üzerine Erzincanspor’un yerini de Refahiyespor aldı. Bölgesel Amatör Ligden 2. Lige kadar yükselme başarısı gösteren Erzincan ekibi, ismini önce Erzincan Refahiyespor, sonra da 24 Erzincanspor olarak değiştirip il takımı kimliğiyle profesyonel ligde Erzincan şehrinin temsilcisi oldu.

10 yıla yakın süredir yeni isimleriyle Zonguldak ve Erzincan’ı profesyonel futbol liginde temsil eden Zonguldak Kömürspor ile 24 Erzincanspor’un hafta sonundaki buluşması, iki il takımını tam 24 yıl aradan sonra karşı karşıya getirecek.

1995-1996 sezonunda 4 kez karşılaştılar

ZONGULDAK 2, ERZİNCAN 1 KEZ KAZANDI

Zonguldak ile Erzincan, 1995-1996 futbol sezonunda yine 2. Ligde aynı grupta yer aldı. 1994-1995 sezonunda 3. Ligde 26 maçta 62 puan toplayarak şampiyon olan Erzincanspor 2. Lige yükseldi. Ertesi sezon Zonguldakspor’la 4’üncü Kademe grubuna düşen Erzincanspor, aynı sezon kademe grubunun devamı olarak oynanan klasman grubunda da kırmızı-lacivertli takıma rakip oldu. Kademe grubunda ayrıca Sakaryaspor, Karabükspor, Çorumspor, Çaykur Rizespor, Boluspor, Erzurumspor, Orduspor ve Düzcespor yer aldı.

İki takım ilk olarak 17 Eylül 1995 tarihinde Şehir Stadı’nda şimdiki adıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşılaştı. Zonguldakspor’un bu maçta ilk 11’ini Abdulkadir Çotala, Murat Küçük, Hasan Şenol, Taner Ertaş, Şenol Demir, Hamit Yüksel, Tümer Metin, Hakan Alkan, Levend Sakar, Aykut Okan, Muhammet Dilaver oluşturdu.

Ev sahibi Zonguldakspor’un 2-0 kazandığı maçta goller Tümer Metin ve Hamit Yüksel’den geldi.

Bu maçın rövanşı 19 Kasım 1995 tarihinde Erzincan 13 Şubat Stadı’nda oynandı. 1-1 berabere sona eren maçta Zonguldakspor’un golünü Hamit Yüksel kaydetti. Kırmızı-Lacivertli takımın 11’ini Serkan Arslanpınar, Murat Küçük, Hasan Şenol, Taner Ertaş, Şenol Demir, Hamit Yüksel, Erkan Aydın, Ali Ravcı, Muhammet Dilaver, Aykut Okan ve Zeki Keskin oluşturdu.

Zonguldakspor, 18 hafta süren kademe grubunu 25 puanla 3’üncü sırada tamamlayarak klasman grubuna yükseldi. Klasmanda da birbirlerine rakip olan Zonguldakspor ile Erzincanspor arasında 28 Ocak 2016 ve 13 Nisan 1996 tarihlerinde oynanan maçların ilkini Erzincan 2-0, ikincisini Zonguldak 2-1 kazandı.

Sezon sonu itibariyle 2. Ligdeki yerlerini koruyan takımlar, sonraki sezonlarda bir daha hiç aynı gruba düşmedi. Aynı grupta olmasalar da uzun yıllar profesyonel ligde mücadele edip yerel seviyedeki amatör kümeye kadar düşen ve bugün gelinen noktada bağlı bulundukları illeri farklı kulüp isimleriyle temsil etmeleri iki köklü kulübün ortak noktası oldu.

2. LİG 1995-1996 SEZONU

17 Eylül 1995 Zonguldakspor-Erzincanspor:2-0

19 Kasım 1995: Erzincanspor-Zonguldakspor: 1-1

28 Ocak 1996: Erzincanspor-Zonguldakspor:2-0

13 Nisan 1996: Zonguldakspor-Erzincanspor:2-1

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi