Geçen hafta 1922 Konyaspor galibiyetiyle bitime 3 maç kala ligde kalmayı garantileyen Zonguldak Kömürspor, 36’ncı hafta maçında saha ve seyircisi önünde Play-Off yarışı veren 24 Erzincanspor’u konuk edecek. 24 Nisan Pazar günü oynanacak karşılaşma öncesi Elmas’ın 38 puanı, Erzincan’ın 45 puanı var. Rakibinin 7 puan gerisinde yer alan kırmızı-lacivertli temsilcimiz, kazanması halinde iç sahada 3 maçlık galibiyet suskunluğuna son verecek. Şenol Demir ve öğrencileri, kendi evinde en son 5 Mart’ta 1-0’lık skorla Kırklarelispor’u yenmişti. Bu maçın ardından Zonguldak Kömürspor, taraftarının önünde peş peşe oynadığı 3 maçta Amed Sportif’e 3-1 mağlup olurken, Kırşehir Belediyespor’la 0-0, 1928 Bucaspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu sezon iç sahada düşük puan ortalamasıyla oynayan Zonguldak Kömürspor, iç sahadaki 16’ncı maçını kazanıp puan seviyesini yukarıya çıkarmak istiyor.

Bu düşüncenin yanı sıra kırmızı-lacivertli takım, ilk yarıda deplasmanda 4-1 farklı mağlup olduğu Erzincanspor’dan rövanşı almanın hesabı içinde. 17’nci haftada oynadığı maçta ortaya koyduğu futbol ve aldığı skor itibariyle söz konusu haftada büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Zonguldak ekibi, bir kez daha aynı kötü senaryoyu yaşamak istemiyor. Hesaplarını galibiyet üzerine yapan Şenol Demir, işi sıkı tutup ligde kalmanın rahatlığı içindeki oyuncularını 3 puana odaklıyor.

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor ile 24 Erzincanspor 2. Ligde son iki sezonda 4’üncü kez karşı karşıya gelecek. Geçen sezon 31 Ekim 2020 ve 10 Mart 2021 tarihlerinde oynanan maçlarda Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğü söz konusu. Zonguldak’ta oynanan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayarak o dönem 3’üncü sırada yine Play-Off yarışı veren rakibinden 1 puan koparan Zonguldak Kömürspor, deplasmandaki rövanşta 3’üncü sıradaki rakibini üstüne üstlük en iyi döneminde 1-0 yenmeyi başardı.

Erzincan ekibi karşısında sezonu 1 beraberlik, 1 galibiyetle tamamlayan Zonguldak Kömürspor, bu sezon yine aynı grupta olduğu rakibinden ilk maçta puan alma başarısı gösteremedi. 12 Aralık 2021 tarihinde Erzincan’da oynanan maçı, bu kez ev sahibi ekip 4-1 farklı kazandı.

Zonguldak Kömürspor bu maçta Sinan Ören, Selim Şahin, Sefa Aksoy, Ercüment Ataklı, Eyüp Akcan, Atilla Yıldırım, Hakan Çevik, Aykut Emre Yakut, Ali Osman Karnapoğlu, Fatih Bektaş ve Emre Kara ilk 11’iyle oynarken, tek gol Atilla Yıldırım’dan geldi. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 4 ay aradan sonra rövanşta karşılaşacağı rakibi karşısında yine aynı 11’e yakın bir kadroyla mücadele edecek. Kadroda, sakatlık problemi yaşayan Ali Osman Karnapoğlu ile devre arasında takımdan ayrılan Atilla Yıldırım dışındaki isimlerin hepsi yer alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi