*** Zonguldak Kömürspor’un Çarşamba günü karşılaşacağı Erzincanspor lig ikincisi. 47 puanla Play-Off sıralamasında başı çeken konuk ekip, ligde üst üstte son 3 maç hiç puan kaybetmedi, kendi sahasında ise 7 maçtır mağlup olmuyor. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takımı çok zor bir 90 dakika sınavı bekliyor. Erzincan’dan alınacak 1 puan bile büyük bir başarı olacak.

Ligde son 5 maçtır 3 puanı bir arada göremeyen Zonguldak Kömürspor’u bir zorlu maç daha bekliyor. Kırmızı-Lacivertli takım, 10 Mart Çarşamba günü lig ikincisi Erzincanspor’un konuğu olacak. Bugün yapacağı son idman programıyla müsabakanın hazırlıklarını tamamlayacak Kömürspor, yarın puan umuduyla yola çıkacak.

Kömürspor’da sakatlıktan çıkan stoper Hakan Çevik zorlu deplasman maçında forma giyecek. Sakatlık tedavileri devam eden İhsan Furkan ile Serbay bu maçta yine olmayacak.

Teknik sorumlu Barış Şeref, hafta arası maçı öncesi hesaplarını puan ya da puanlar üzerine yapıyor. Karşılaşmanın zorluk derecesi Şeref’i düşündürse de kırmızı-lacivertli hoca ilk yarıdaki maçı anımsatıp rakipten puan alabilecekleri umudu taşıyor. Şeref, deplasmanda ‘yenemiyorsan, yenilme’ taktiğiyle mücadele edeceklerini, kritik lig sürecinde alınacak bir puanın bile çok değerli hale geldiğini aktardı.

Öte taraftan, rakip Erzincanspor Beyaz grubun güçlü takımlarından biri. Rakip ekip ligde son 3 maç üst üstte aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Bu süreçte Şanlıurfaspor’u 1-0, Uşakspor’u 2-0, Hacettepespor’u 1-0 mağlup eden kırmızı-siyahlı takım, 47 puanla ikinci sırada yer alıyor. Liderin 18 puan gerisinde yer alan Erzincan ekibi, 4 takımın katılacağı Play-Off yarışında en önde ilerliyor.

Evinde 7 maçtır yenilmiyor

Erzincanspor kendi sahasında ligin 10’uncu haftasından bu yana hiç yenilgi almadı. 18 Kasım 2020 tarihinde Manisa FK’ya 3-2 yenildiği maçın ardından evinde İnegölspor, Ergene Velimeşespor, Sancaktepe FK, Kocaelispor, Amed Sportif, Hekimoğlu Trabzon ve Uşakspor sınavları veren Erzincan ekibi, bu maçları 4 galibiyet, 3 beraberlikle tamamladı. Evinde iyi bir seri tutturarak yukarıya doğru yükselen bir grafik çizen rakip, iç saha sıralamasında 27 puanla 5’inci sırada yer alıyor.

Ligde geride kalan bölümde rakip ağlara 38 gol bırakan Erzincanspor’da 15 gole sahip olan Ethem Erboğa takımın en golcü ismi. Erboğa’yı 7 golle Batuhan Salman izliyor. Salman, 1-0 kazanılan son Hacettepespor maçında 3 puanı getiren futbolcuydu.

Zonguldak deplasmanda kazanamıyor

Ligde en son ikinci yarının ilk haftasında İnegölspor karşısında kazanan Zonguldak Kömürspor’la ilgili istatistikler çok düşük seviyede. Bu maçın ardından oynadığı 5 maçta hiç galip gelemeyen kırmızı-lacivertli takım, son lig maçında Kahramanmaraşspor’la 1-1 berabere kaldı.

Çarşamba günü bu sezon ki 13’üncü deplasman maçını oynayacak Zonguldak ekibinin dış saha verileri kötünün kötüsü durumda. 5 sezondur 2. Ligde mücadele eden takım en kötü dış saha sezonunu yaşıyor. Deplasmanda 12 maça çıkan takımın henüz galibiyeti yok. Bu maçların 4’ünü berabere tamamlayan kırmızı-lacivertliler, diğer 8 maçın tamamını yenilgiyle noktaladı.

Deplasmanda şeytanın bacağını kırmak isteyen Kömürspor için Erzincanspor deplasmanı çok zor geçecek. Barış hoca ve futbolcular bu bilinçle hazırlık yaparken, maç günü şartları sonuna kadar zorlayıp rakipten puan ya da puanlar almanın çabası içinde olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi