2. Lig Beyaz grupta 23 ve 24’üncü haftalarda kar engeline takılan maçlar bugün Tekirdağ, Kocaeli ve İstanbul Sancaktepe’de oynandı. Maçların ikisi berabere biterken, birinde konuk takım kazandı.

23’üncü haftada Ergene Velimeşespor-Gümüşhanespor ile Sancaktepe FK-Hacettepespor, 24’üncü haftada Kocaelispor-Afjet Afyonspor maçları, yoğun kar yağışı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelenmişti.

Söz konusu maçlar Mustafa Kemal Atatürk Stadı (Tekirdağ), Kocaeli Stadı ve 15 Temmuz Stadı’nda (İstanbul/Sancaktepe) oynandı.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ergene Velimeşespor ile düşme potasında yer alan Gümüşhanespor arasındaki mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Düşme hattındaki bir başka müsabaka ise, Sancaktepe FK ile Hacettepespor arasında oynandı. İstanbul’daki 90 dakika, Başkent temsilcisi Hacettepe’nin 3-0’lık net galibiyetiyle sona erdi.

Play-Off yarışını yakından ilgilendiren maçta Kocaelispor ile Afjet Afyonspor yenişemedi. Mücadele, karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Bu sonuçların ardından Kocaelispor puantajda haftayı 40 puanla 7’nci, Afyonspor 35 puanla 9’uncu kapattı.

Alt bölümde ise Sancaktepe FK 22 puanda kalırken, Ergene Velimeşespor puanını 21, Hacettepespor 19, Gümüşhanespor 17’ye taşıdı.

Eyvah, fark kapanıyor

Öte yandan, alt bölümdeki takımların hemen her hafta hanesine artı puanlar yazdırması Zonguldak Kömürspor’da kırmızı alarma neden oldu. Bir maçı eksik 22 puanla 12’nci sırada yer alan Kırmızı-Lacivertli takım, erteleme maçlarının ardından rakiplerinin nefesini iyice hisseder oldu.

25’inci hafta itibariyle Zonguldak Kömürspor, 13’üncü Sancaktepe FK ile aynı puanı paylaşırken, 14’üncü İnegölspor ile 15’inci Ergene Velimeşespor’un 1, 16’ncı Hacettepespor’un 3, 17’nci Gümüşhanespor’un 5, 18’inci Niğde Anadolu FK’nın 7, 19’uncu Şanlıurfaspor’un 8 puan önünde yer alıyor.

4 haftadır galip gelemeyen, bu süreçte hanesine sadece 2 puan yazdıran Zonguldak Kömürspor’un alt bölümle bağını koparabilmesi için artık üst üstte galibiyetler alması gerekiyor. Kırmızı-Lacivertli takımın özellikle 4 Mart Perşembe günü sahasında Kahramanmaraşspor’la oynayacağı maçı muhakkak kazanması şart.

Bu arada 24’üncü haftada sahasındaki Sancaktepe FK maçı kar nedeniyle ertelenen Zonguldak Kömürspor, bu maçı 28 Mart Pazar günü oynayarak puantajdaki eksik maçını tamamlayacak. Temsilcimiz, bu maça kadar 3’ü iç sahada, 2’si deplasmanda olmak üzere Kahramanmaraşspor, Erzincanspor, Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor ve Uşakspor’la karşı karşıya gelecek.

Günün sonuçları:

Ergene Velimeşespor-Gümüşhanespor: 1-1

Kocaelispor-Afyonspor: 1-1

Sancaktepe FK-Hacettepespor: 0-3

4 Mart Perşembe programı:

Saat 14.00 Mümin Özkasap Tesisleri: Manisa FK-Ankara Demirspor

Saat 14.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor

Saat 14.00 Zafer Stadı: Afyonspor-İnegölspor

Saat 14.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Sancaktepe FK

Saat 14.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Erzincanspor

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Hekimoğlu Trabzon

Saat 14.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Amed Sportif

Saat 14.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Niğde Anadolu FK

Saat 14.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Ergene Velimeşespor

Şanlıurfaspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi