Süper Amatör Lig’de 16 Ocak Pazar günü kar engeline takılan Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor arasındaki 11’inci hafta karşılaşması bugün oynandı. Karşılaşma Gelikspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

Gelik sahasındaki kar nedeniyle Futbol İl Temsilciliği tarafından Fener sahasında oynatılan karşılaşmada Emre Yılmaz, Yağız Uzun ve Ferdi Tatoğlu hakem üçlüsü görev yaptı.

Kısa bir süre önce göreve gelen Kerem Şenel’in antrenörlüğünde ilk maçını oynayan ev sahibi Gelikspor, karşılaşmaya Hamit Çevik, Onur Çolak, Okan Gemicioğlu, Furkan Tezcan, Münir Uğur Albuz, Taha Can Uysal, Tolga Bayrak, Ali Evsat Aydın, Uğurcan Şen, Ahmet Talha Kelebek, Tolga Aktekin düzeniyle çıktı.

Konuk Çaydeğirmeni Belediyespor’un ilk 11’ini, Kader Boz, Yiğitcan Kurtman, Abdulkadir Yurttaş, Onurcan Turun, İbrahim Koçaklı, Göktuğ Aktaş, Kaan Demircan, Alpar Görür, Şenol Kaypak, Emirhan Geldi ve Sezer Kurum oluşturdu.

Gelikspor karşılaşmaya golle başladı. Maçın henüz 4’üncü dakikasında Ali Evsat’ın sayısıyla skor 1-0 oldu. Bu golden 9 dakika sonra bu kez Tolga Aktekin sahne aldı, kenar oyuncusu gelişine klas vuruşla farkı 2’ye çıkardı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya skorun rahatlığıyla başlayan Gelikspor, skor üretkenliğini sürdürdü. 51’inci dakikada rakip kalede 3’üncü golü buldu. Golün adı Taha Can oldu. 57’nci dakikada fark 4’e çıktı, bu kez Ahmet Talha Kelebek rakip ağları sarstı.

Konuk ekip, 85’inci dakikada bulduğu golle skoru 4-1’e getirdi. Karşılaşma bu şekilde sona erdi.

Bu sezon ki 10’uncu maçında 9’uncu galibiyetini elde eden Gelikspor, genel puantaj tablosunda bir maçı eksik 27 puana ulaştı. En yakın rakibi Çaycumaspor'la aradaki puan farkını 6'ya çıkaran Klasman B grubu lideri, 13’üncü haftada ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak.

Bu arada mavi-beyazlı takım, İstasyon Gemicilerspor’la 20 Ocak'ta kar nedeniyle ertelenen 12’nci hafta maçını Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenecek bir tarihte oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi