*** 2014 yılında kurulan ilçe takımının sahip olduğu tesisler, aslında günümüz futbolunda bir kulübün sahip olması gereken tesisler... Şehir takımı Zonguldak Kömürspor maalesef bu tesislerden yoksun.

*** Kendisine ait bir tesisi bulunmayan kulüp, tadilat çalışmaları devam eden kamp ve konaklama tesisinde kiracı. Çalışmalar bitmediği için takım geçen sezon olduğu gibi bu sezon da misafirhanede konaklıyor.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un 3’üncü hafta maçında konuk olacağı Ergene Velimeşespor Kulübü’nün tesisleşmeye yönelik sahip olduğu imkanlar örnek olacak türden. Bugün 15.30’da oynanacak maç öncesi rakibin tesisleri ve stadını gezme fırsatı bulan Zonguldak Kömürsporlu yöneticiler, çektikleri fotoğrafları şehre örnek olması açısından sosyal medyada paylaştı.

BELEDİYE BAŞKANI FUTBOLUN İÇİNDEN GELME

2014 yılında kurulan ve geride kalan 7 yılda 2. Lige kadar çıkmayı başaran ilçe takımının en büyük destekçisi Ergene Belediyesi. Eski bir futbolcu ve kulüp başkanı olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçeyi 2. Ligde temsil eden kulübe her yönden destek sağlıyor. Maddi yönden sağladığı desteğin yanı sıra kulübe kamp ve konaklama tesisi de kazandıran Başkan, Ergene Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri adını verdiği tesisi kulübe tahsis etmiş. Takımın iç saha maçlarını oynadığı bin 685 kişi kapasiteli Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nın hemen yanı başına yapılan kamp ve konaklama tesisi, kulübün tesisleşmeye yönelik önemli eksikliğini gidermiş durumda.

REKLAM PANOLARI DİKKAT ÇEKİCİ

Ergene Belediyesi’nin kulübe sağladığı imkanlar, kamp ve konaklama tesisiyle sınırlı değil. Kulüple işbirliği içinde olan Belediye, gelir getirecek kaynak üretimi konusunda ilçedeki işadamları ve esnafları kulübe destek konusunda yönlendiriyor. Özellikle reklam sponsorluğu konusunda başarılı olduğu gözlenen belediyenin, statta yer alan 27 farklı reklamın alınmasında faktörü büyük. Kulübe maddi kaynak sağlayan reklam panolarının sayısının hemen her sezon arttığı belirtildi.

İlçe takımının imkanları maalesef Zonguldak Kömürspor’da yok

YAZIK ÇOK YAZIK!

Kurulduğu yıldan bu yana gelişerek büyümeye devam eden ilçe takımı Ergene Velimeşespor Kulübü’nün tesisleşme konusunda sahip olduğu imkanlar maalesef temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Kulübü’nde yok. Aslında rakip takımın sahip olduğu tesisler, günümüz futbolunda profesyonel bir kulübün sahip olması gereken tesisler. Fakat bu durum Zonguldak Kömürspor’da hiç böyle değil.

Kömürspor’un devamı olarak 1966 yılında kurulan, 2011 yılında yapılan Demir Madencilik Dilaverspor’la birleşerek bugün ki Zonguldak Kömürspor adını alan şehir takımının kendisine ait ne kamp ve konaklama tesisi, ne stadı, ne antrenman sahası ne de otobüsü var.

Fener mahallesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait binada kiracı olarak kalan kulüp, geçen sezondan bu yana devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle DSİ’ye ait misafirhanede konaklıyor. Tesisle birlikte antrenman yapacak sahası olmadığı için çoğunlukla 56 kilometre uzaklıktaki ilçe stadına giden takım, deplasman maçlarına ise kiralama yöntemiyle tahsis edilen otobüsle gitmek zorunda kalıyor.

İl takımı olmasına rağmen ilçe takımlarının sahip olduğu imkanları imrenecek seviyeye kadar gerileyen Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün mevcut durumu sosyal medyada da günün konusu oldu. Kırmızı-Lacivertli renklere gönül veren futbolsever ve taraftar “Yazık çok yazık” yorumlarıyla yetkilileri göreve davet etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi