*** Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor iç ve dış transfer görüşmeleri sürüyor. Eflatun-Beyazlı yönetim, dış transferde profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig deneyimi olan iki önemli futbolcuyu renklerine bağladı.

2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 7’nci sezona hazırlanan Ereğli Belediyespor’da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Antrenör Ercan Yaman’ın da içinde bulunduğu transfer komitesinin titizlikle yürüttüğü görüşmelerde sona gelindi. Bütçeye ve hedefe uygun futbolcular bir bir takıma kazandırılıyor.

Yol haritasını Bölgesel Amatör Lig deneyimi bulunan genç futbolcular üzerine çizen Ereğli Belediyespor, kilit bölgelere ise tecrübeli isimler monte ederek kadroyu şekillendirecek. Bu kapsamda Eflatun-Beyazlı transfer komitesi, sağ kanat pozisyonu için Bergama Belediyespor’dan 26 yaşındaki Okan Tirgil ile ön libero mevkii için Ankara TKİ Spor’dan 28 yaşındaki Artun Kütükçü’yle anlaşmaya vardı. Ereğli’ye gelerek kendilerini Ereğli Belediyesporlu yapan imzayı atan ikili, kulüp tesislerinde düzenlenen törende eflatun-beyazlı formayı giyerek objektiflere poz verdi.

Yeni transferlerden Okan Tirgil sağ kenar pozisyonunda görev alacak. 26 yaşındaki oyuncunun Irmak Sanayispor, Samsun Telekomspor, Sinopspor, Kayseri Şekerspor, Karaman Belediyespor, 68 Aksaray Belediyespor, Aydınspor 1923, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Ayvalıkgücü Belediyespor ve Bergama Belediyespor geçmişi var. Sağ kenarın Bölgesel Amatör Ligde 115 maçta 20 golü var.

Orta alanın kilit isimlerinden biri olan Artun Kütükçü, profesyonel lig geçmişine sahip. MKE Ankaragücü, Ankara TKİ, Etimesgut Belediyespor, Derincespor AŞ, Diyarbakır FK, Aydınspor 1923 ve son olarak yine Ankara TKİ forması giyen Artun, Bölgesel Amatör Ligde 44 maç, PTT 1. Ligde 1 maç, TFF 2. Ligde 1 maç, TFF 3. Ligde 65 maç, Türkiye Kupası’nda 5 maç, U21 Ligi’nde 83 maç oynadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi