Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor’da Erhan Koç dönemi resmen başladı. Tecrübeli teknik direktör, bugün Ereğli’ye gelerek kendisini eflatun-beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

ŞAFAK Spor, sabah saatlerinde söz konusu transferi “Ereğli Belediyespor 2021-2022 futbol sezonunda bir hayli ses getirecek. Şampiyon hocayla anlaşıldı” başlığıyla okuyucularına duyurmuştu.

Meslek kariyerinde 3 şampiyonluğu bulunan Erhan Koç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve yönetim kurulu üyelerinin huzurunda attığı imzanın ardından verdiği ilk röportajında, 4’üncü şampiyonluğu Ereğli Belediyespor’da yaşamak istediğini belirterek, “Kazanmaya ve sonuca odaklı bir takım kuracağız. 4’üncü şampiyonluğu Ereğli’de yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

"ZONGULDAK VE EREĞLİ’YE YABANCI DEĞİLİM"

Zonguldakspor’da 1997-1998 sezonunda futbol oynadığını, Zonguldak ve Ereğli futbolunu çok iyi bildiğini dile getiren Koç, “Transfer sürecinde yönetimdeki arkadaşlarla görüştüğümüzde hedeflerimizin aynı doğrultuda olduğunu gördüm. Hedefe birlikte yürüme adına ortak bir karar verdik. Trabzon’da yaşıyorum. 1997-98 sezonunda Zonguldakspor’da futbol oynadım. Ereğli’yi biliyorum. Karadeniz’in insanını, hırsını, azmini, mücadele yönünü de çok iyi biliyorum” diye konuştu.

“TEK DÜŞÜNCE ŞAMPİYONLUK OLACAK”

Ereğli Belediyespor’un camia olarak şampiyonluğu çok arzuladığını çok iyi bildiğini, bu doğrultuda bir oyuncu şablonu oluşturarak hedefe varacaklarını aktaran Eflatun-Beyazlı teknik adam, “ Zorlu bir görev. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar var. Zaten başkanın ve yönetim kurulunun kendilerine göre bir planı var. Hepsinin farkındayız. Sonuca odaklı bir takım kurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Futbol evrensel bir oyun. Zorlukları biliyoruz, hedefe oynayan takımın zorluklarını da biliyoruz. Bütün gayretimizle, geçmiş dönemde yaşamış olduğum 3 şampiyonluğun 4’üncüsünü burada yönetimle birlikte yaşamak için gerekeni yapacağız. Meşakkatli bir yol. Bize güvenen insanları mahcup etmeme adına mutlu sona ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah sezon sonunda Kulüp Başkanımız Halil Posbıyık’a şampiyonluk kupasını getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“HOCAMIZLA HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR”

Başkan Posbıyık ise, şampiyonluk hedefi yolunda, daha önce 3 şampiyonluğu bulunan başarılı bir teknik direktörle anlaştıklarını dile getirerek, “Hocamızla uzun zamandır görüşmeler devam ediyordu. Bugün kesin anlaşmaya vardık. Hocamız karakterli, beyefendi ve tuttuğunu koparan bir insan. Bölgesel Amatör Ligde 3 defa şampiyonluk yakalamış. Büyük mücadelelere girmiş. Böyle değerli bir hocayı bulmak ve anlaşmak Ereğli için bir şans. Hedeflerimiz örtüşüyor. Ereğli bir üst lige hasret. Bu sene çok iyi bir yönetim kurduk. Bir şeyler yapabilmenin çabası içindeyiz. Maddi, manevi her türlü yükü çekiyorlar. Bende bizzat bu yıl bu konunun üzerine eğildim. Hep beraber Ereğli Belediyespor 3. Lige çıkaracağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi