17 Nisan’da başlayacak sezona Ercan Yaman yönetiminde hazırlanan Ereğli Belediyespor gençlerin çoğunlukta olduğu kadrosuyla boy gösterecek. Genç hoca, gençlere güvenini ortaya koyarken, kısa lig sezonunda zirveyi zorlamaya çalışacaklarını belirtti.

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. 2012-2013 sezonundan bu yana aralıksız 6 sezondur yarı profesyonel lig mücadelesi veren, yeni sezonla birlikte 7’nci sezona girecek olan Eflatun-Beyazlı takım, yeni sezon kadrosunu büyük ölçüde oluşturdu.

Geçen sezon ki mevcut kadrodan 4-5 futbolcuyla yeniden anlaşmaya varan ardından dışarıdan ve altyapıdan yaptığı takviyelerle kadroya şekil veren Ereğli ekibi, pandemi nedeniyle 6 takımdan oluşan grupta hem yarışmacı bir takım görüntüsü verecek, hem de altyapıdan A takıma aldığı oyuncuları geleceğe hazırlayıp dış transfer maliyetini aşağıya çekecek.

Ereğli Belediyespor’u 7’nci Bölgesel Amatör Lig sezonunda teknik anlamda camianın içinden yetişen Ercan Yaman sevk ve idare edecek. Yaman’ın yardımcılığını kulüpte uzun yıllar kaptanlık yapan daha sonra antrenörlüğe geçiş yaparak altyapıda görev alan Şaban Kuzu yapacak.

Yeni sezon için el birliği veren genç iki antrenör, altyapı ve Ereğli çocuklarının ağırlıkta olduğu kadroyla zirveyi zorlamaya çalışacak.

Önceki sezonlarda farklı dönemler içinde A takımda tek sorumlu olarak görev yapan dolayısıyla lige hiç yabancı olmayan Ercan hoca, ligi ve grupta yer alan takımları ŞAFAK Spor’a değerlendirdi.

Geçen yıl 11 Mart’tan bu yana sessiz bir futbol dönemi geçirdiklerini, uzun bir aradan sonra 17 Nisan’da yeniden mücadeleye başlayacaklarını dile getiren Eflatun-Beyazlı hoca, “Pandemiden ötürü futbolda uzun bir sessiz dönem yaşadık. Bir yılın aşkın sürenin ardından lig mücadelesine başlayacağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ki kadrodan bazı futbolcularla yeniden devam ediyoruz. Dışarıdan aldığımız ve alt yapıdan A takıma takviye ettiğimiz 10 genç futbolcumuz var. Kadromuzu bu doğrultuda oluşturduk. Lige bu şekilde gireceğiz. Özelikle gençler için fırsat sezonu olduğunu düşünüyorum. Onlara güvenim sonsuz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunda da başarılı olacağımızı düşünüyorum. Ereğli Belediyespor hiçbir zaman hedefsiz olmamıştır. Yeni sezonda zirveye zorlayan bir takım olacağız” dedi.

Yaman, grupta yer alan takımlara ilişkin olarak, “3 Zonguldak, 3 Düzce takımı var. Zonguldak’tan biz, Kilimli Belediyespor ve Devrek Belediyespor, Düzce’den Çilimli Belediyespor, Akçakocaspor ve Beyköy Belediyespor var. Pandemiden dolayı grup yakın illeri kapsayacak şekilde bölgesel tarza tasarlanmış. 6 takım olduğundan kısa bir grup aşaması olacak. 10 maç oynayıp sonrasında Türkiye Şampiyonası’na katılacak takım belli olacak. Bu yönüyle bakıldığında farklı bir lig bizi bekliyor. Her takımın kendine göre hedefi var. Herkes bir şey peşinde koşacak. Tüm takımlar için yeni sezon şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Eflatun-Beyazlı hoca, ilk maçın iç sahada Akçakocaspor’la oynanacağının anımsatılması üzerine, “Bu lige yabancı değilim. Rakiplerle ilgili bilgi sahibiyiz. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İlk maçın sahamızda oynanacak olması avantaj. Galibiyetle başlamak bizim için büyük moral olacak. Nasıl başlarsanız öyle gider. 17 Nisan’a pek fazla bir şey kalmadı. Lige eksiksiz girip, her maçımızı kazanmak için oynayacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ereğli Belediyespor, Akçakocaspor’la başlayacağı ligde ardından Beyköy Belediyespor (D), Kilimli Belediyespor (E), Devrek Belediyespor (D) ve Çilimli Belediyespor’la (E) oynayıp ilk yarıyı sonlandıracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi