Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ereğli Belediyespor, 15’inci hafta maçında bugün deplasmanda Altay’ı 7-0 farklı mağlup etti. Eflatun-Beyazlı dişi kramponlar, bu galibiyetle bu sezon ki 9’uncu 3 puanını hanesine yazdırdı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin yer aldığı A grubunda Play-Off hedefleyen Ereğli Belediyespor, İzmir’de 15’inci lig sınavını verdi. Faruk Varlık yönetimindeki Eflatun-Beyazlı takım, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibi karşısında kazanmakta hiç zorlanmadı, üstüne üstlük güzel güzel futbolunu tam golle süsledi.

İzmir Kemalpaşa Bağyurdu sahasında Berkay Can Özçelik, İsmail Çetin, Ayşe Gacaroğlu ve Kerem Sinem hakem triosunun görev yaptığı maçta konuk Ereğli Belediyespor’un ilk 11’ini Nargız Alıyeva, Nazmiye Özsoy, Rabia Civan, Damla Bozyel, Rashıda Marıe Beal, Vanessa Noelle Kıomegne Djomo, Berfin Yılmaz, Kamılla Mammadova, Lıdıane Lopes Rıbeıro, Ayşe Şevval Ay ve Dilara Sürül oluşturdu.

İLK YARI 3 FARKLA BİTTİ 

 Karşılaşmada ilk 25 dakikalık bölüm golsüz berabere geçildi. Ereğli Belediyespor, rakip savunmanın kilidini 27’nci dakikada Dilara Sürül ile açtı. Golcü oyuncu, bu dakikada kaydettiği golle takımını öne geçirdi.

35’inci dakikada Berfin Yılmaz’ın golü geldi, fark 2’ye çıktı. Eflatun-Beyazlı ekibin etkili ismi, 40’ıncı dakikada kendisinin 2, takımının 3’üncü golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi. (0-3).

DİLARA GOL SAYISINI 14'E ÇIKARDI

Devreye farklı skorun rahatlığıyla giren Ereğli Belediyespor’un gol yağmuru ikinci yarıda da sürdü. Açılış golünün sahibi Dilara, 49’uncu dakikada skoru 4’üncü kez değiştirdi. Bu dakikada maçtaki ikinci golüne imza atan forvet, ligdeki gol sayısını 14’e çıkararak, gol kraliçeliği yarışında ikincilikteki yerini korudu, ayrıca ilk sırada yer alan Fenerbahçeli Kennya Cordner’e bir adım daha yaklaştı.

Bu dakikaya kadar attıkları 2’şer golle ön plana çıkan Dilara ile Berfin’e, 59 ve 61’de attığı gollerle duble yapan Ayşe Şevval Ay eşlik etti. İzmir’de günün son sözünü Lıdıane Lopes Rıbeıro söyledi. 79’uncu dakikada attığı golle farkı 7’ye çıkaran Rıbeıra skoru belirledi. (0-7)

PLAY-OFF YOLUNDA BÜYÜK AVANTAJ

Ligin ilk yarısında 4-0 yendiği Altay’ı bu kez 7-0’lık farklı skorla mağlup eden Ereğli Belediyespor, bu sezon ki 9’uncu 3 puanını hanesine yazdırarak puanını 27’ye çıkardı. Bir maçı eksik 4’üncü sırada yer alan Ereğli Belediyespor, hedeflediği Play-Off yolunda çok önemli bir avantaj elde etti.

Eflatun-Beyazlı takım, normalde ilk yarının 8’inci haftasında oynaması gereken fakat 29 Ocak’ta kar nedeniyle ertelenen Fatih Vatanspor’la 23 Mart Çarşamba günü Ereğli Beyçayırı sahasında karşı karşıya gelip eksik maçını tamamlayacak.

BİRİ ERTELEME  8 MAÇ KALDI

Eflatun-Beyazlı takım, ligin kalan bölümündeki diğer maçlarda 27 Mart Pazar günü Kocaeli Bayan Futbol (E), 2 Nisan Cumartesi günü Beşiktaş (D), 17 Nisan Pazar günü Ataşehir Belediyespor (E), 24 Nisan Pazar günü Fatih Vatanspor (D), 30 Nisan Cumartesi günü Hatayspor (E), 4 Mayıs Çarşamba günü Kireçburnuspor (D) ve 8 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe (E) karşılaşıp sezonu tamamlayacak.

İlk sezonunda A ve B olmak üzere iki gruptan oluşan Kadınlar Süper Ligi’nde grup aşamasını ilk 4’te bitiren 8 takım Play-Off’a yükselecek. Ereğli Belediyespor, erteleme maçıyla birlikte 5’i iç, 3’ü deplasmanda oynayacağı 8 maçı en az kayıpla geçip adını Play-Off'a yazdırmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi