Uzun yıllar hasret çektiği 3. Lige bu sezon çıkmak isteyen Ereğli Belediyespor, telafisi olmayan kritik haftalardan geçiyor. Mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 7’nci grupta son 4 haftaya lider Silivrispor’la puan puana giren Eflatun-Beyazlı takım, kalan tüm maçlarını kazanmak zorunda. Çünkü bundan sonraki süreçte kaybedilecek olası her bir puan, Ereğli ekibinin 3. Lig hedefini sekteye uğratacak.

Zirve ortağı, 15’inci hafta mücadelesinde düşme potasında yer alan Düzce Beyköy Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Düzce’de oynanacak bu maç, Eflatun-Beyazlı takımın bu sezon ki 7’nci deplasman maçı olacak. İki takım arasında ilk yarıda Ereğli Beyçayırı Stadı’nda oynanan maçı, ev sahibi Ereğli Belediyespor 30’uncu dakikada Ahmet Arslan, 81 ve 83’üncü dakikada Oktay Gümüş’ün golleriyle 3-0 farklı kazanmıştı.

Ereğli ekibinin bu sezon deplasman karnesi pek iyi değil. Geride kalan 6 dış saha maçının sadece 2’sini kazanabilen Eflatun-Beyazlılar, diğer 4 maçın 2’sinden berabere, 2’sinden yenilgiyle ayrıldı.

Deplasmanda 10 puan bırakan Bölgesel Amatör Lig ekibi, bu kayıpların 8’ini ilk yarıda, 2’sini ikinci yarıda yaşadı. İlk yarıda Çilimli Belediyespor’a 3-0, Silivrispor’a 3-1 mağlup olup Beykoz 1908’le 1-1 berabere kalan Ereğli, ikinci yarıdaki tek puan kaybını 2-2 berabere biten Kilimli Belediyespor karşısında yaşadı.

Bu kayıplara rağmen 15’inci haftaya Silivrispor’la puan puana giren Ereğli Belediyespor’un kalan haftalarda puan kaybına tahammülü yok. Lig ikincisi, bu hafta Beyköy Belediyespor’la dışarıda oynayacağı maçın ardından 27 Mart Pazar günü saha ve seyircisi önünde Silivrispor, 3 Nisan Pazar günü İstanbul’da Maltepespor’la oynayacağı 16 ve 17’nci hafta maçlarıyla grup aşamasını tamamlayacak.

10 Nisan Pazar günü oynanacak 18’inci haftayı maç yapmadan BAY geçeceği için sezonu 17’nci haftada noktalayacak olan Ereğli’nin, bu 3 maçtan 9 puanla ayrılması şart. 3 maçta 9 puan hedefine ulaşılması halinde Ereğli Belediyespor, grup aşamasını büyük olasılıkla lider tamamlayıp 3. Lige terfi edecek takımın belli olacağı Play-Off'a yükselecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi