Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta şampiyonluğun favori takımları arasında yer alan Ereğli Belediyespor, ikinci yarının ilk haftasında kendisi gibi 16 puana sahip Çilimli Belediyespor’la karşılaşacak. Eflatun-Beyazlı takım için hayati derecede önem taşıyan karşılaşma, 6 Şubat Pazar (yarın) günü Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak. Erhan Koç ve öğrencileri, iç saha mücadelesini kazanıp hem ilk yarıdaki 3-0’lık farklı yenilginin rövanşı almak, hem de liderlik yarışında avantaj sağlamak istiyor.

DEVRE ARASINDA KADROYA TAKVİYE YAPILDI

İlk yarıda oynadığı 8 maçta 8 önemli puan kaybı yaşayarak lider Silivrispor’un 3 puan gerisinde kalan Eflatun-Beyazlı takım, ikinci yarıda aynı kayıpları yaşamamak adına devre arasında işi bir hayli sıkı tuttu. Teknik direktör Erhan Koç’un hazırladığı ara transfer raporu doğrultusunda mevcut kadrosuna takviyelerde bulunan Ereğli ekibi, Yozgatspor 1959’dan orta saha Hüseyin Demir, Gerede 1970’den stoper Güral Karaman, Tavşanlı Linyitspor’dan kenar oyuncusu Cömert Kandemir, Bigaspor’dan merkez orta saha Özkan Yılmaz ile İzmirspor’dan santrafor Enes Erdal İç’i renklerine bağladı. 5 yeni transferde kadrosunu güçlendiren 7 bölge ekibi, ikinci yarıda taraftarın karşısına bambaşka bir takım profiliyle çıkacak.

İkinci yarıya galibiyetle başlayıp zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek isteyen Ereğli Belediyespor, zorlu 90 dakikanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik patron Koç, takımı 3 puana odaklarken, futbolcular son idmanda teknik ekip, yönetim ve taraftara galibiyet sözü verdi.

STADI TIKLIM TIKLIM DOLDURACAKLAR

Artık sadece maçın başlamasını bekleyen Ereğli Belediyespor’da eflatun-beyazlı taraftarlar da Çilimli Belediyespor maçı için son hazırlıklarını yaptı. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak karşılaşma için özel ve sürpriz bir koreografi hazırlayan Ereğli Belediyespor taraftarı, ayrıca 90 dakika boyunca yapacağı tezahüratlarla tribünde adeta 12’nci adam rolü üstlenecek.

Beyçayırı tribünlerini tıklım tıklım dolduracak eflatun-beyazlı 12’nci adam, tribün lideri Burhan Önder öncülüğünde görsel şova imza atacak. Tüm Ereğli’de nefeslerin tutulduğu kritik maç öncesi karşılıklı iki tribünün dolması bekleniyor. Eflatun-Beyazlılar, bu maça özel olarak hazırladıkları koreografiyle maça ayrı bir hava katacak.

TARAFTAR TEK YUMRUK OLDU

Koreografi hazırlıklarını tamamlayan ve kendilerine “Karşı Beyaz” adını veren Ereğli Belediyesporlu taraftarlar ilk olacak organizasyona dair, “Pazar günü kimseye söz verme. Şehrinin takımını destekle. Haydi Kdz. Ereğli. Şampiyonluk için stadımızı dolduruyoruz. Pazar günü yapacağımız koreografi takımımıza artı motivasyon sağlayacak. Galibiyet bizim olacak” paylaşımında bulundu.

Genç Ereğlililer tribün lideri Burhan Önder de, tüm Ereğli’yi maça davet etti. Taraftar grubunu ve eflatun-beyazlı futbolseverleri, toplu halde stada giriş yapmak için saat 13.00’te İş Bankası önünde toplanmaya davet eden Önder, “Pazar günü oynayacağımız Çilimli Belediyespor maçına özel olarak tribünde çok büyük görsel koreografi hazırlıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Karşı Beyaz’a teşekkür ediyorum. Karşı Beyaz da Genç Ereğlililer’in bir parçasıdır. Sen, ben yok. Sadece Ereğli Belediyespor’umuz var. Dolayısıyla yarın tribünde tek yumruk olup Ereğli Belediyespor taraftarının gücünü tüm Türkiye’ye bir kez daha göstermeliyiz. Bu maç bizim için çok önemli. 90 dakika boyunca skor ne olursa olsun futbolcu kardeşlerimize moral olup ekstra motivasyon sağlayacağız. 3 puan inşallah bizim olacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

Öte yandan, Ereğli Belediyespor-Çilimli Belediyespor maçını Muammer Sarıdağ, Hakan Can Yılmaz ve Mesut Katık hakem üçlüsü yönetecek. Ferhat Dursan, maçta 4’üncü hakem sorumluluğu üstlenecek.

Grupta diğer maçlar Maltepespor-Kilimli Belediyespor, Silivrispor-Beykozspor 1908 ve Beyköy Belediyespor-Bakırköyspor arasında oynanacak. Devrek Belediyespor haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

BİRİNCİ OLMAK ŞART

İlk 4 ve son 5 olarak ikiye ayrılan 7. bölge, 1. grupta Silivrispor 19 puanla ilk sırada yer alırken, Devrek Belediyespor 17 puanla ikinci, Çilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor 16’şar puanla 3 ve 4’üncü sırayı paylaşıyor.

Çift haneli rakamları yakalayan ilk 4’ün ardından, 7’şer puanla Beykozspor 1908 AŞ ile Maltepespor, 6’şar puanla Maltepespor ve Bakırköyspor geliyor. 4 puanı bulunan Beyköy Belediyespor ise puantajın son sırasını oluşturuyor.

3 Nisan’da bitecek grup aşamasının ardından lider takım 3. Lige yükselecek takımların belli olacağı Play-Off’a yükselecek, son iki sıradaki takım ise direkt küme düşecek. Bunun dışında 3 ve 4 takımla temsil edilen illerde, statü doğrultusunda ekstra Play-Out maçlarıyla bir alt lige düşme veya bir alt ligden yükselmeler yaşanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi