Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010 yılından bu yana yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 2022-2023 sezonu hazırlıkları başladı. Amatör İşler Kurulu’nun yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk olarak lige katılma hakkı olan kulüpler açıklandı.

TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, yeni futbol sezonunda 81 ilden 200 takımın lige katılma hakkı olduğu belirtildi. Bu takımlardan 127’sini mevcut, 61’ini geçen sezon yükselen, 12’sini ise TFF 3. Ligden düşenler oluşturuyor. Söz konusu takımlar arasında Zonguldak’ı temsilen, Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kozlu Belediyespor da var.

Ereğli Belediyespor 2013-2014 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 9’uncu, Devrek Belediyespor ise 2017-2018 sezonundan bu yana aralıksız 5’inci sezona girdi. Geçen sezon Süper Amatör Lig şampiyonu olan Kozlu Belediyespor, 5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lig heyecanı yaşayacak.

Öte yandan, duyuruda kulüplerin lige katılım belgelerini en geç 18 Temmuz Pazartesi gününe dek BAL Departmanlığına göndermeleri gerektiği vurgulandı.

STATÜDE DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Kurulduğu 2010 yılından bu yana profesyonel futbol ligine göre farklı bir statü çerçevesinde uygulanan Bölgesel Amatör Ligde, 2022-2023 sezonunda nasıl bir statünün uygulanacağı merak ediliyor. Hemen her sezon değişim gösteren statü kapsamında şampiyonlar bazen direkt olarak TFF 3. Lige yükseldi, bazen de Play-Off grubuna dahil edilip tek maç üzerinden eleme maçlarına tabii tutuldu. Play-Off sistemi, kulüplerin pek sıcak bakmadığı sistemlerden biri. Bir üst lige terfi konusunda şampiyon olan kulübün direkt TFF 3. Lige çıkması daha ölçülü ve adaletli bir sistem olarak görülüyor. Geride kalan 12 sezon içinde bir çok kez denenen bu statünün yeni sezonda da uygulanması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi