Zonguldak’ta, wushu sporuyla uğraşan sporculardan büyük başarı. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından genç ve büyükler kategorisinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası aynı zamanda Milli takım seçmelerine katılan Zonguldaklı sporcular, iki altın, iki gümüş, iki bronz madalya kazandı.

Sakarya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Gençler ve Büyükler Wushu Türkiye Şampiyonası’na Türkiye’nin farklı illerinden aralarında Milli sporcuların da yer aldığı iki bine yakın sporcu katıldı. Şampiyonada, Zonguldak’ı Melike Şen, Bekir Kaya, Özgür Öncel, Ayşen Becer, Mahmut Cin ve Oktay Ören temsil etti.

Serdivan Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyona organizasyonuna, covid-19 tedbirleri kapsamında seyirci alınmazken, federasyon yetkilileri, hakem, sporcu ve antrenörlere HES kodu zorunluluğu getirildi.

Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada Zonguldaklı sporculardan Melike Şen ile Bekir Kaya sıkletlerinde birinci, Özgür Öncel ile Ayşen Becer ikinci, Mahmut Cin ile Oktay Ören ise üçüncülük elde etti.

Uzun pandemi boşluğuna rağmen iyi bir şampiyona performans ortaya koyarak altın madalya sahibi olan Melike Şen ile Bekir Kaya, 2 Ekim’de Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Milli takım forması giyecek. Dereceye giren diğer sporcular ise, ülkemizi uluslar arası turnuvalarda temsil edecek.

Şampiyonayı altın madalyayla tamamlayan Milli sporcu aynı zamanda Wushu Kung Fu Zonguldak İl Temsilcisi Bekir Kaya, pandemi nedeniyle yeterinde çalışma fırsatı bulamamalarına rağmen iyi bir performans ortaya koyduklarını belirterek, “Kısa süreli bir çalışmanın ardından katıldığımız Türkiye Şampiyonası’nda başarıyla ayrıldık. Şehrimize 2’si altın 6 madalya ile döndük. Aynı şampiyonada sporcularımla yarışmak benim için gurur vericiydi. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. 2 Ekim’de Bulgaristan’da Ay-Yıldızlı forma ile madalya peşinde olacağız. Ulusal düzeydeki başarımızı uluslar arası platforma taşımak istiyoruz. Şampiyonaya kadar daha çok çalışıp performans seviyemizi yukarıya çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’ndan da madalyayla dönmek” dedi.

Kaya, wushu sporuna büyük destek veren Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e teşekkür ederken, madalyayı kendisine armağan etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi