Sarı-Siyahlı takım lig haftasına girdi... Hafta arasını maç yapmadan BAY geçecek olan Bölgesel Amatör Lig ekibi, ilk maçını 13 Haziran Pazar günü sahasında oynayacak. Serkan Bankoğlu ve öğrencilerinin tek düşüncesi sezona 3 puanla başlamak.

Bölgesel Amatör Lig’in yeni takımı Kilimli Belediyespor, 9 Haziran Çarşamba günü başlayacak lig için artık geri sayımda. Hazırlıklarını uzun zamandır kendi tesislerinde sürdüren sarı-siyahlı takım, 5 yıl aradan sonra yer alacağı ligde 28 kişilik futbolcu kadrosuyla önce grup birinciliği, bunu başarması halinde sonrasında da final grubunda 3. Lige terfi mücadelesi verecek.

Geçen sezon Süper Amatör Ligde şampiyonluğa taşıdığı Kilimli Belediyespor’un 5 yıllık Bölgesel Amatör Lig özlemine son veren Serkan Bankoğlu, hedef planlamasını yine şampiyonluk üzerine kurdu. Birçoğu Bölgesel ve 3. Lig deneyimine sahip futbolculardan oluşturduğu kadroyla iddialı bir takım ortaya çıkaran amatörün tecrübeli ismi, şampiyonluk konusunda kendisine ve takıma son derece güveniyor.

Hazırlıklar son aşamaya geldi

Mart ayının son haftası başladığı hazırlık çalışmalarında epey bir yol kat eden Kilimli Belediyespor, Maltepespor ve Bulvarspor’la birlikte yer aldığı 1. bölge, 3’üncü grupta sezonu 9 Haziran’da açacak. Hafta arasına denk gelen ilk haftayı maç yapmadan BAY geçecek olan sarı-siyahlı takım, ilk 3 puan sınavını 13 Haziran Pazar günü verecek. Kendisi gibi şampiyonluk hedefleyen Maltepespor’la karşılaşacak sarı-siyahlı takım, artık tamamen bu maça konsantre oldu. İç saha avantajını lehine çevirip sezonu 3 puanla açmak isteyen Serkan Bankoğlu ve öğrencileri, Pazartesi gününden itibaren hazırlıklarını bu düşünce doğrultusunda sürdürecek.

Sadece teknik-taktik antrenman değil,

psikolojik olarak da hazırlık yapılıyor

3 takımlı grupta yer alan Kilimli Belediyespor, 18 günde oynayacağı 4 maçta grup aşamasını bitirecek. Kısa lig sezonunda hataya kesinlikle yer yok. Hazırlıklarını bu bilinçle sürdüren Serkan Bankoğlu, oyuncularıyla sürekli yakın kontak halinde. Sıkı ve ciddi antrenman uygulamalarıyla futbolcuların fizik performans seviyesini yukarılara çıkaran Bankoğlu, son bir haftalık bölümde teknik çalışmaların yanı sıra psikolojik ve mental performans üzerinde duracak. Mental ağırlıklı çalışmalarla takımın üzerindeki stres yoğunluğunu aşağı seviyeye düşürecek olan tecrübeli hoca, böylelikle her yönüyle lige hazır bir takım kimliği oluşturacak.

İç sahada başlamak avantaj olacak

Kilimli Belediyespor, 5 yıl sonra sahne alacağı Bölgesel Amatör Lige evinde ‘merhaba’ diyecek. İç sahaya avantaj gözüyle bakan sarı-siyahlı takım, lig perdesini 3 puanla aralamak istiyor. Fakat Kilimli ekibi, sahasındaki maçta hem sokağa çıkma kısıtlaması, hem de seyirci yasağı nedeniyle taraftar ve seyirci desteğinden mahrum kalacak. Kilimli ekibi, buna rağmen şartlar ne olursa olsun en azından sürekli antrenman yaptığı sentetik zemin avantajını lehine çevirip istediği 3 puana ulaşma çabası içinde olacak.

“Öncelikli hedefimiz grup aşamasını birinci bitirmek”

Kilimli Belediyespor’daki ilk sezonunda şampiyon apoleti takan Serkan Bankoğlu’nun en büyük hedefi, sarı-siyahlı camiaya bir şampiyonluk daha yaşatmak. Hedef planlamasını bu düşünce üzerine kuran Bankoğlu’nun büyük tecrübe ve deneyime sahip futbolculardan oluşturduğu takıma güveni tam.

Cumartesi gün ki idmanda ŞAFAK Spor’a konuşan Bankoğlu, “Uzun zamandır sürdürdüğümüz çalışmaların sonuna geldik. Pazartesi gününden itibaren artık tek hedef noktamız Maltepespor olacak. Hafta boyunca rakip takıma ilişkin çalışma içinde olacağız. Kimsenin kimseden üstün bir tarafı yok. Herkesin şansı eşit. 4 maç sonunda grup birincisi belli olacak. Çok kısa bir süre. 18 günde grup aşamasını tamamlayacağız. Hedefimiz gruptan birinci çıkmak. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Bu güç ve potansiyel takımda mevcut. Kadromuz gayet iyi. Profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig tecrübesi yaşamış oyuncularımız var. Bu ligi çok iyi biliyorlar. En büyük artımız ve avantajımız bu. Bu yönlerimizi çok iyi değerlendirip gruptan çıkmak istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi