Zonguldak Kömürspor’un 2021-2022 futbol sezonu için yeniden anlaşmaya vardığı Emre Kara takıma dahil oldu. 7 numara, sabah yapılan idman öncesi yeni teknik direktör Cafer Aydın’la tanışıp, takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Tecrübeli orta saha, Fener sahasında yapılan idmanın ardından ŞAFAK Spor’a konuştu. Zonguldak Kömürspor’da 3’üncü sezonu olacağını, yeniden kırmızı-lacivertli formayı giyeceği için mutlu olduğunu belirten solak futbolcu, iyi bir kamp dönemi geçirip takıma geçen sezondan daha fazla katkı sağlamak istediğini dile getirdi.

“Artık hedefe oynamalıyız”

32 yaşındaki tecrübe, 2018-2019 ve 2020-2021 sezonlarının ardından 2021-2022 sezonuyla birlikte Zonguldak Kömürspor’da 3’üncü sezona gireceğine vurgu yaparak, “Zonguldak artık benim ikinci memleketim oldu. Yeni sezonla birlikte burada 3’üncü sezon olacak. Yeniden Zonguldak Kömürspor ailesinin bir ferdi olmak beni mutlu etti. Bu sezonun farklı olacağını umuyorum. Yeni bir hoca ve yeni futbolcu arkadaşlarla lig mücadelesi vereceğiz. Zonguldak Kömürspor’un artık hedefe oynayan bir takım olması lazım. Camia olarak hedefe oynayabilecek bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli değerlendirmek lazım. Direkt şampiyonluk olmasa bile en azından Play-Off’un içinde olmalıyız diye düşünüyorum. Ben artık bir Play-Off heyecanı yaşamak istiyorum” dedi.

Elmas'ın en istikrarlısı

Emre Kara, ilk Zonguldak Kömürspor serüveninde 34 maçta oynadı. 32’si lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere tüm maçlarda ilk onbirde görev alan Kara’nın, 2 bin 953 dakikalık süresi ve 8 golü var.

Zonguldak Kömürspor sonrası Diyarbekirspor ve Tuzlaspor deneyimleri yaşayan Emre Kara, bir sezonluk aranın ardından geçen sezon geri döndü. Orta saha oyuncusu, ikinci Zonguldak Kömürspor döneminde yine istikrarlı bir tablo çizdi. Tamamı ilk onbir 35 lig maçında 3 bin 56 dakika süre alan solak orta saha 6 gole imza attı.

Zonguldak Kömürspor’la iki sezonda 69 resmi maça çıkan Emre Kara, toplamda 6 bin 9 dakika forma giyip 14 gole ismini yazdı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi