Zonguldak’ta 3 yıl önce kurularak gençlere hizmet etmeye başlayan Elvanpazarcıkspor’un futbol sahası ve tribün özlemi bitiyor. Beldede nizami ölçülerde futbol sahası olmadığı için maçlarını merkezde oynamak zorunda kalan kırmızı-beyazlı takım, 2022-2023 futbol sezonundan itibaren iç saha maçlarını kendisine ait sahada oynayacak.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılı spor yatırımları arasına alınan Elvanpazarcık futbol sahası, Elvan mahallesinde inşaa edilecek. Sentetik zeminli futbol sahası projesi içinde portatif tribün ile aydınlatma sistemi de var. 2022 yılında ihaleye çıkacak futbol sahası projesi, aynı yıl içinde bitirilerek futbolun hizmetine açılacak.

Futbol sahasının açılmasıyla birlikte Elvanpazarcıkspor Kulübü, altyapıya daha fazla eğilerek futbolu tabana yayacak. Belde ve civar köylerde altyapıya yönelik yapılacak çalışmalarla küçük yaştaki çocukları futbola kazandıracak olan kulüp, yeni futbolcuların yetişmesi adına üstleneceği misyonla Zonguldak amatör futboluna önemli katkılar sağlayacak.

Öte yandan, futbol sahası sevincini yaşayan Elvanpazarcıkspor Kulübü, sahanın beldeye yapılmasında büyük payı olan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Gökhan Yıldız, ziyaretler sırasında Uzun ile Yüksel’e, arkalarında isimlerinin yazılı olduğu forma hediye etti.

Ziyaretlere ilişkin olarak Yıldız, “Yıllardır özlem duyduğumuz futbol sahamıza kavuşuyoruz. Kulüp yönetimi ve belde halkı olarak bunun sevinci içindeyiz. Bu kararın alınmasında büyük emeği olan aynı zamanda kulübümüze tahsis ettiği kulüp binası için Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun’a ve Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e kulübümüz adına teşekkür ediyorum. Başkanımız ve müdürümüz, kulübümüzün kuruluşundan bugüne bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Beldemize yapılacak futbol sahasıyla birlikte amatör futbola katkımız artacaktır. Çocuk ve gençlere daha fazla spor yapma imkanı tanıyacağız. Kurulduğumuz günden bu yana sahamız olmadığı için kendi yöremizde çalışma fırsatı bulamıyorduk. Sahamızın yapılmasıyla birlikte kulüp olarak futbolu tabana yayarak, daha geniş kitleye hitap edeceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi