Süper Amatör Lig’in yeni takımlarından Elvanpazarcıkspor, 2022-2023 Aytunç Topaloğlu sezonunun ilk maçında sahasında konuk ettiği Çaydeğirmeni Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Kırmızı-Beyazlı takımda, ilk golün sahibi Eray, 90+1’inci dakikada kırmızı kartla oyundan ihraç oldu.

Fatih Gedik ve Beytullah Kaplan ikilisinin çalıştırdığı Elvanpazarcıkspor, ilk kez mücadele ettiği Süper Amatör Ligdeki ilk maçında sahaya İlker Ermiş, Ahmet Koçaklı, Kadirhan Suiçmez, Nazmi Akgöz, Mutlu Kanyılmaz, Tugay Emre Ay, Emrah Kara, Durmuş Erkan Yılmaz, Eray Pınarbaşı, Yusuf Fidan ve Muhammet Kazlı ilk 11’iyle çıktı.

Özdemir Arslan’ın antrenörlüğünü yaptığı Çaydeğirmeni Belediyespor’un ilk 11’ini, Atıl Üstünbaş, Mehmet Ayberk Güler, Yiğitcan Kurtman, Abdulkadir Yurttaş, Yunus Emre Yılmaz, Oktay Demirci, Ahmet Talha Kelebek, Emre Durdu, Beraat Oruç, Doğuş Koçaklı ve Göktuğ Aktaş oluşturdu.

Eren Ferhat Çelik, Enis Akça ve Ferdi Tatoğlu hakem üçlüsünün görev yaptığı karşılaşmanın ilk yarısı, Elvanpazarcıkspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortada Eray Pınarbaşı’nın kafa vuruşunda top Çaydeğirmeni Belediyespor ağlarıyla buluştu.

Devreye skorun verdiği avantajla giren Elvanpazarcıkspor, ikinci yarıda farkı 2’ye çıkardı. 59’uncu dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Muhammet Kazlı, yerden etkili şutunda topu rakip ağlarla buluşturdu.

Bu dakikada iki farklı geriye düşen Çaydeğirmeni Belediyespor, kalan bölümde beraberlik için yüklendi. 75’inci dakikada net pozisyon bulan konuk takımda Abdulkadir Yurttaş’ın ceza sahası içinde etkili vuruşuyla topu filelere göndererek skoru 2-1’e getirdi.

Bu golle birlikte beraberlik umutlarını artıran Çaydeğirmeni Belediyespor oyunu rakip sahaya yıktı. Bu sırada Elvanpazarcıkspor, Durmuş Erkan Yılmaz’la kontra atak fırsatları yakalayarak gole çok yaklaştı fakat topu çerçeveyle buluşturamadı.

Maçta 6 dakikalık uzatma süresi oynanırken, 90+1’inci dakikada Elvanpazarcıkspor’da ilk golün sahibi Eray Pınarbaşı gördüğü kırmızı kartla oyundan ihraç oldu. Bu dakikada 10 kişi kalan kırmızı-beyazlı takım, kalan 5 dakikalık bölümde skoru korumasını bilerek galibiyete ulaştı.

İlk kez mücadele ettiği lige galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşayan Elvanpazarcıkspor, 3 puanın sevincini taraftarıyla paylaştı.

İlk haftanın galip takımı, ikinci hafta maçında İhsaniyespor’la karşılaşacak. Hem ilk yarı, hem ikinci yarı net gol fırsatlarını değerlendiremeyen ve sezon perdesini yenilgiyle açan Çaydeğirmeni Belediyespor ise sahasında Mavi Şimşekspor’u konuk edecek.

MAÇ ÖNCESİ GÜZEL GÖRÜNTÜLER

Öte yandan, Fener sahasındaki sezonun ilk maçı öncesi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna her iki takım ile hakemlere başarı dileğinde bulundu. Maç öncesi sahaya inen 3'lü, seremoni yapıldığı sırada her iki takım yedek kulübesini ziyaret edip teknik ekip ve futbolcuların elini sıkarak başarı diledi. Ardından maçın hakemlerine yönelen futbolun öncü isimleri, takım kaptanları ve hakemlerle tokalaşıp toplu fotoğraf çekimine girdi. Bu sırada iki takım kaptanı Emrah Kara ile Yiğitcan Kurtman birbirlerine ve hakem triosuna çiçek takdim edip kazasız ve sakatlıksız bir sezon dileklerini iletti.

Süper Amatör Ligde günün diğer iki maçında Mavi Şimşekspor ile Gelikspor 2-2 berabere kalırken, Çaycumaspor, Sefercikspor'u 2-0 mağlup etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi