Beldedeki futbol sahasının yapımı 2018 yılında başlamıştı. Amatör küme müsabakalarının oynanabileceği düzeyde yapılması planlanan saha maalesef hala bitmedi. Atıl vaziyetteki futbol sahasının ne zaman yapılacağı merak konusu.

ZONGULDAK’IN Elvanpazarcık Beldesi’nde iki yıl önce nizami ölçülerde yapımı başlayan futbol sahası aradan geçen sürede maalesef tamamlanamadı. Belde gençleri, manzarası ve doğasıyla diğer futbol sahalarından farklı bir görünüme sahip sahanın biran evvel futbola kazandırılmasını istiyor.

Beldede, 2018 yılında Elvanpazarcıkspor’un kurulmasıyla gündeme gelen nizami ölçülerdeki futbol sahasının yapımı hayal oldu. Elvan mahallesi ile Pazarcık arasında kalan merkezi bölgede yapımı iki yıl önce başlayan saha, geride kalan süreçte ne hikmettir tamamlanamadı. Zemin düzleştirme çalışmalarıyla başlayan saha yapımı, emniyeti sağlamak için saha etrafına çekilen tel örgülerle sınırlı kaldı. Mevcut çalışmalar sonrasında kaderine terk edilen sahaya, sonrasında bir çivi dahi çakılmadı. Atıl durumdaki sahanın futbola kazandırılıp kazandırılmayacağı merak ediliyor.

Yapılması halinde amatör

müsabakalar beldede oynanacak

2020 spor yatırımları projeleri dışında tutulan, sonraki yıllarda hayata geçirilecek projeler arasında da yer almayan Elvanpazarcık futbol sahası, tamamlanması halinde beldeyi Birinci Amatör Küme’de temsil eden Elvanpazarcık Spor Kulübü ile diğer amatör futbol kulüplerinin antrenman ve maçlarını oynayabileceği bir spor tesisi olacak.

Zonguldak merkeze 15-20 dakikalık mesafede yer alan saha, amatörlerin hizmetine açıldığı takdirde merkezdeki amatör maç yoğunluğu da azalacak.

Saha, ayrıca doğanın içindeki konumuyla farklı bir görsel güzelliğe sahip. Futbol kulüplerine şehir ve gürültüden uzak bir ortamda antrenman ya da maç yapma imkanı sağlayacak sahanın 2021 spor yatırımları projelerine dahil edilmesi bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi