Beldede yapımı 2018 yılında başlayan fakat imkansızlıklar nedeniyle yarıda kalan futbol sahası, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in girişimleri sonucu 2021 spor yatırımları projeleri arasına alındı.

Amatör küme takımlarından Elvan Pazarcıkspor, 2018 yılından bu yana özlem duyduğu sentetik zeminli futbol sahasına kavuşacak. Beldede iki yıl önce yapımı başlayan fakat imkansızlıklar nedeniyle yarıda kalan nizami ölçülerdeki futbol sahasının yapımı için proje hazırlıkları başladı.

Beldede, Mayıs 2018’de Elvan Pazarcıkspor Kulübü’nün kurulmasıyla gündeme gelen nizami ölçülerdeki futbol sahasıyla ilgili önemli gelişme yaşandı. Elvan mahallesi ile Pazarcık arasındaki merkezi bölgede futbola kazandırılmak istenen fakat yeteri kadar imkan olmadığı için yapımı sadece zemin düzleştirme ve tel örgülerle sınırlı kalan saha, 2021 yılında Zonguldak amatör futboluna kazandırılacak.

Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel’in kısa bir süre önce incelemelerde bulunduğu saha ihtiyaç olunan yatırımlar listesine alındı. İhtiyaçlar arasında ikinci sırada yer alan sahayla ilgili hazırlanacak proje dosyası Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı’na sunulacak. Proje onaylandığı takdirde 2021 yılı spor yatırımları arasına dahil edilip ihale süreci başlayacak.

SENTETİK ZEMİNLİ OLACAK

Beldede, mevcut haliyle futbol oynamaya elverişsiz olan futbol sahası, hazırlanan proje kapsamında sentetik yüzeyli çim zemin şeklinde yapılacak. Zeminle birlikte 500 kişi kapasiteli tribün ile soyunma odaları da projenin içinde yer alıyor.

2021 yılında beldeye kazandırılması planlanan futbol sahasıyla birlikte Zonguldak yeni bir futbol sahası kazanmış olacak. Sahadan Elvan Pazarcıkspor Kulübü’yle birlikte civar çevredeki amatör futbol kulüpleri de yararlanacak.

Ayrıca Zonguldak merkeze 15-20 dakika mesafedeki sahaya, hafta sonlarında şehir merkezindeki maç yoğunluğunu azaltma adına amatör futbol müsabakası verilebilecek.

Elvan Pazarcık futbol sahasının yanı sıra Çaycuma Perşembe’ye sentetik zeminli futbol sahası, Alaplı ve Kilimli’ye bireysel antrenman salonu, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nın zemin yenilenmesi, Zonguldak merkeze masa tenisi salonu ile tip spor salonu, Alaplı sahasına 500 kişi kapasiteli tribün, Gökçebey’e kamp merkezi yapım işleri de ihtiyaç olunan yatırımlar arasında yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi