2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’un transfer döneminin son gününde Ergene Velimeşespor’dan transfer ettiği 30 yaşındaki forvet oyuncusu Atilla Yıldırım, yeni takımıyla ilk idmanına Fener sahasında çıktı. İdman öncesi teknik direktör Cafer Aydın ve yeni takım arkadaşlarıyla tanışan Atilla, ardından 1,5 saat süren idmanda boy gösterdi. Taktik idmanda kısa bir süre performans sergileyen yeni transfer, antrenman sonunda duran top çalıştı.

Atilla Yıldırım, idmanın ardından ŞAFAK Spor’a konuştu. Zonguldak Kömürspor ailesine katıldığı için mutlu olduğunu dile getiren tecrübeli forvet, golleriyle takıma katkılar sağlayacağını belirtti.

“BÜYÜK BİR YÜK VE SORUMLULUK TAŞIYACAĞIM”

Zonguldak Kömürspor’a transfer sürecinin çok çabuk geliştiğini kaydeden Atilla Yıldırım, omuzlarındaki yükün ve sorumluluğun bilincinde olduğunu, bu nedenle kısa sürede form yakalayıp beklentilere cevap vermek istediğini aktardı.

Zonguldak Kömürspor’un büyük bir kulüp olduğunu, taraftarın, camianın takıma olan sevgi ve bağlılığını çok iyi bildiğini vurgulayan yeni forvet, “Başkanıma, hocamıza bana bu formayı layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Büyük bir kulübe geldim. Mevkiim itibariyle büyük bir yük ve sorumluluk taşıyacağım. Haluk abinin burada nasıl bir performans sergilediğini biliyorum. Onu aratmayacağım. Taraftarın, camianın takıma olan bağlılığı ve sevgisi, Zonguldak Kömürspor’u hep farklı kılıyor. Çok istekli, coşkulu bir taraftara sahip olmamız avantaj. Onların iyi futbol ve 3 puan beklentisine her maç karşılık verme zorunluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Yaşım 30. Bu liglerde tecrübe sahibiyim. Buradaki gençleri toparlayıp, takım ruhunu daha ileriye taşıyarak üst sıralara tırmanacağız.” dedi.

“BİR FORVET İÇİN GOL OLMAZSA OLMAZ”

Futbol kariyerinde yurtdışında Hollanda ve Azerbaycan liglerinde oynadığı, Türkiye’de de birçok farklı takım forması giydiğini anımsatan Atilla Yıldırım, Zonguldak Kömürspor serüveninde başarılı olmayı çok istediğini söyledi.

Geçen sezon 2. Ligde Tarsus İdmanyurdu ile Ergene Velimeşespor’da oynadığını, dolayısıyla bu ligde epey bir tecrübe sahibi olduğunun altını çizen kırmızı-lacivertli forvet, Zonguldak Kömürspor’la yeni bir sayfa açtığını, performans anlamında en üst seviyede oynayıp takıma katkılar sunacağını belirtti.

Forvet oyuncusu için golün olmazsa olmazlardan olduğunu, pozisyon itibariyle bir forvet oyuncusunun her daim golleriyle anıldığını kaydeden tecrübeli golcü, “Forvet pozisyonundaki oyuncu, görevi gereği her daim golleriyle anılır. Ben de Zonguldak Kömürspor’da gollerimle anılacağım. Golün yanı sıra oyun ve mücadele anlamında takıma sağlayacağım katkılar da çok önemli. Saha içinde hep bu bilinçle mücadele ortaya koyacağım. Tabii ki de ilk etapta gol atmak benim için olmazsa olmaz. Bir forvet gol attıkça takımını sırtlar ve rahatlatır. Bu bilince sahibim. Emin olun elimden gelenin fazlasını vereceğim. Zonguldak Kömürspor taraftarının beklentisi, gollerimle karşılık bulacak.” şeklinde konuştu.

“PENDİKSPOR MAÇINDAN PUANLAR ÇIKARMAMIZ GEREK”

Zonguldak Kömürspor’u ilk günden benimseyerek maç heyecanı yaşamaya başlayan Atilla Yıldırım, Cumartesi günü Pendikspor’la deplasmanda oynanacak maçı kafasında kurmaya başladı.

Kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini fakat şartlar ne olursa olsun puan ya da puanlar almaları gerektiğine vurgu yapan forvet oyuncusu, fiziken kötü durumda olmadığını, görev verilmesi halinde skor odaklı elinden ne geliyorsa yapacağını ifade etti.

Haftalar ilerledikçe takıma daha fazla uyum sağlayıp form grafiğini yukarıya çıkaracağını dile getiren Atilla, “Fiziken kötü durumda değilim. Fakat şuan için 90 dakika çıkaracak durumda henüz değilim. Hocamızla istişare edip, formayı bize layık görürse tabii ki de Pendikspor’a karşı oynamak istiyorum. Pendikspor dişli takım. Deplasmanda oynayacağımız bir maç. Hocamız formayı verirse, elimden geleni yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye görüş belirtti.

KÖMÜRSPOR’DA 9 NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Haluk Türkeri’den boşalan forvet pozisyonundaki açığı dolduran Atilla Yıldırım, kırmızı-lacivertli takımda 9 numaralı formayı giyecek. Kulüp, tecrübeli forvetin formasını baskıya verdi. Pendikspor maçına hazır olacak forma, 30 yaşındaki futbolcuya farklı bir heyecan duygusu yaşatacak.

Atilla, geçen sezon Ergene Velimeşespor’da 71, Tarsus İdmanyurdu’nda 9, 2018-2019 sezonunda Azerbaycan Premier Ligi ekibi Sumqgayıt’ta 11 numarayla boy göstermişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi