2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Ankara Demirspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Fener sahasındaki antrenman programında taktik planlar üzerinde duruldu. Teknik direktör Şenol Demir kafasındaki ilk 11’e son şeklini verirken, farklı organizasyon çalışmalarıyla hem savunma, hem de gole yönelik çalışmalar gerçekleştirdi.

1.5 saat süren idmanın ardından kırmızı-lacivertli takımın gol ayakları Fatih Bektaş ile Embiya Ayyıldız, zorlu 90 dakikaya dair değerlendirmede bulundu.

Galibiyetten başka bir düşüncelerinin olmadığını belirten golcüler, ikinci yarıdaki 3 puan sessizliğine son vereceklerinin altını çizdi. İç sahada artık kayıp yaşamak istemediklerinin altını çizen golcü ayaklar, iki-üç maçlık seri yapmaları halinde tehlikeli bölgeden hızla uzaklaşıp yeniden Play-Off yarışına ortak olabileceklerine vurgu yaptı.

SERİ YAKALAMALIYIZ

Attığı 4 golle mevcut kadroda en çok gol atan futbolcu olan Fatih Bektaş, ilk yarıda 5 ila 9’uncu haftalar arasında olduğu gibi seri yapmaları gerektiğini belirterek, “Şansız bir Nazilli Belediyespor maçı geçirdik. 84’te gol atıp 85’te gol yemek çok üzücü. Kazanabileceğimiz bir maçı maalesef berabere bitirdik. Bu maçı konuşmak artık yeri değil. Önümüzde Ankara Demirspor maçı var. Galip gelmeliyiz. Rakibimiz 4 puan önümüzde. Kazanırsak aradaki farkı kapacağız. İşin kötü yanı aşağıdaki takımlar kazanmaya başladı. Zorlu bir karşılaşma olacak. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Sahamızda kazanıp 3 puan özlemini gidermek istiyoruz. Bu galibiyet yukarılara çıkma adına önemli olacak” dedi.

Takımın puantajdaki durumu anımsatıldığında ise Bektaş, “Üstteki takımlar arasında pek fark yok. Bu iş bir galibiyete bakıyor. Seri yakalarsak puantajın üst sırasında olacağız. Endişe duymaya gerek yok” şeklinde ifadelerde bulundu.

Takım halinde 3 puana odaklanmış durumdayız

TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Kırmızı-Lacivertliler’in devre arasında kadroya dahil ettiği Embiya Ayyıldız, iç sahadaki maç öncesi taraftara çağrıda bulundu.

Mutlak kazanılması gereken maçta taraftarın desteğine ihtiyaç olacağına dikkat çeken Embiya, “Önümüzde çok önemli müsabakalar var. Her zaman ki gibi 3 puan parolasıyla maça çıkacağız. Çok iyi çalıştık. Takım halinde 3 puana odaklanmış durumdayız. Taraftarımızdan da destek bekliyoruz. Sahamızda muhakkak 3 puan alacağız.” dedi.

Kırmızı-Lacivertli golcü, Zonguldak Kömürspor'da ilk iki maçta sergilediği performansına ilişkin olarak, “İlk maçta gol atmak mutluyuk vericiydi. Nazilli Belediyespor maçında çok pozisyona girdim fakat top kaleye girmeyince girmiyor. Ankara Demirspor maçında hem takımım, hem de kendim için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Tabii ki de gol atmaya çalışacağım ama gelinen noktada kimin gol attığı önemli değil. Önemli olan takımın kazanması. Ben olurum, Fatih olur ya da herhangi bir arkadaşımız olur hiç fark etmez. Netice olarak 3 puana ulaşmak önemli” diye konuştu.

MAÇ MAÇ KAZANMAK İSTİYORUZ

Ayyıldız takımın gidişatına dair ise, “Makas çok açık değil. İki maç kazandığınız takdirde Play-Off potasına girebiliyorsunuz, iki maç kaybedince aşağıda kalıyorsunuz. Maç maç gidip maç maç kazanmak istiyoruz. Her maça ligde kalma maçıymış gibi hazırlanıp çıkmak gerekiyor. Puan tablosuna göre konuşursak, Play-Off’a girme durumumuz bile var” ifadelerine yer verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi