ZONGULDAK’TA uzun aradan sonra sadece atletizm branşında faaliyet gösterecek kulüp kuruldu.

1952 yılında kurulan ve tüm faaliyetlerini durdurduktan sonra 2004 yılında resmi olarak kapanan efsane kulüp Stad Atletik’in adını yaşatmak ve Milli düzeyde yeni sporcular kazandırma düşüncesiyle kurulan yeni kulüp, “Zonguldak Stad Atletik Kulübü” adını taşıyor.

67 yıllık maziye sahip olan, yetiştirdiği Milli sporcularla yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından Süper Lig 3’üncülüğü bulunan ve uzun yıllar önce kapanmasına rağmen hala hafızalardan silinmeyen Stad Atletik Kulübü’nün devamı niteliği taşıyan kulüp, tıpkı eskiden olduğu gibi atletizm sporunu geliştirmek, sporcu sayısını artırmak ve Türk atletizmine yeni yetenekli sporcular kazandırmayı temel amaç benimsedi. Haliyle kulübün önceliği altyapı ve çocuk atletizmi olacak.

HEM ANTRENÖR, HEM BAŞKAN

Kulüp başkanlığını Milli antrenör Utku Duman’ın yaptığı Zonguldak Stad Atletik Kulübü yönetiminde atletizm antrenörü Özgün Duman, Av. Emrah Köktürk ve Milli sporcu Melike Malkoç yer alıyor. Kırmızı-Lacivert renklere sahip kulüp, kuruluş aşamasını tamamlayıp faaliyetlerine önümüzdeki haftadan itibaren resmen başlayacak.

Atletizm kulübü, mevcut sporcuların yanı sıra okullarda yapılacak taramalar neticesinde mesafe, koşu, atlama ve atma gibi farklı branşlarda yeni sporcuları bünyesine kazandıracak.

LİGLERDE YERİNİ ALACAK

2019-2020 atletizm sezonunda 16 yaş altında il ve ulusal düzeyde yapılacak şampiyona, turnuva ve lig müsabakalarında adını duyurmaya başlayacak kulüp, sporcu ağını genişlettikten sonra Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen üst düzey atletizm liglerinde Fenerbahçe, ENKA, Beşiktaş başta olmak üzere yarışmacı kulüplerin arasında Zonguldak’ı temsil edecek.

Öte yandan, Stad Atletik Kulübü’nün, yıllar sonra Zonguldak Stad Atletik Kulübü olarak yeniden pistlerde yerini alacak olması atletizm camiasında büyük bir mutluluk oluşturdu. Kulübün eski sporcuları, Milli antrenör Utku Duman’ı hayata geçirdiği kulüp projesi dolayısıyla kutladı.

MAZİYE GERİ DÖNÜŞ

Kulüp Başkanı Duman, tamamen kendi imkanlar çerçevesinde kurdukları Zonguldak Stad Atletik Kulübü’nün atletizm üzerine faaliyet göstereceğini belirterek, “Zonguldak’ın böyle bir atletizm kulübüne ihtiyacı vardı. Bütünleştirici bir rol üstleneceğiz. 1952 yılında kurulan ve 2004 yılında resmi olarak kapanan Stad Atletik Kulübü’nün devamı niteliği taşıyacağız. Aynı ismi alamadığımızdan dolayı kulübün önüne Zonguldak ibaresini koyduk. Burada amaç; efsane kulübün adını yaşatmak ve yeniden o eski başarılı günlere geri dönmek. Önceliğimiz altyapı ve çocuk atletizmi olacak. Altyapımızı oluşturup 2019-2020 atletizm sezonunda 16 yaş altında lig ve yerel müsabakalara katılacağız. Kulübümüzün birleştirici ve toparlayıcı bir kimliği olacak. Kulüp olmadığı için il dışında başka kulüpler adına yarışan sporcularımızı bünyemizde toplayacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi