Kırmızı-Lacivertliler’in teknik direktörü Mustafa Dalcı, Hekimoğlu Trabzon’u çok iyi analiz ettiklerini, Erzincanspor karşısında sergiledikleri futbolun tekrarı halinde Trabzon’dan puan ya da puanlarla döneceklerini umut ettiğini söyledi.

ZONGULDAK Kömürspor 11 Kasım Çarşamba (yarın) günü deplasmanda Hekimoğlu Trabzon’la oynayacağı zorlu lig maçına hazır. 4’üncü deplasman maçı için tüm hazırlıklarını tamamlayarak Trabzon’da kampa giren Kırmızı-Lacivertli takımda tüm hesaplar puan ya da puanlar üzerine yapıldı.

LİG KADROSU BOZULMAYACAK

Hekimoğlu Trabzon karşısında sahaya mutlak puan düşüncesiyle çıkacak olan Kırmızı-Lacivertli takımda eksik futbolcu yok. Stoper Hakan Çevik ile orta saha oyuncusu Emre Kara bu maça sarı kart sınırında çıkacak. Kadronun değişilmez iki ismi, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşerek 14 Kasım Cumartesi gün ki Şanlıurfaspor maçında forma giyemeyecek.

Teknik direktör Mustafa Dalcı, 8’inci haftada Erzincanspor’a karşı iyi futbol sergileyen kadroyu deplasman sınavında bozmayacak. Aynı kadro dizilişiyle puan arayışı içinde olacak Dalcı, her zaman ki gibi ‘yenemiyorsan yenilme’ düşüncesine sahip. Zorlu mücadeleden her halükarda puan çıkarmak isteyen Kırmızı-Lacivertli hoca, güçlü rakip karşısında alınacak her bir puanı fazlasıyla önemsiyor. 

"ALACAĞIMIZ HER PUAN KIYMETLİ"

Zorlu karşılaşma için geri sayıma geçen Dalcı, Pazartesi günü yapılan son idmanda takımın son durumu ve maç hakkında değerlendirmede bulundu.

11 günlük uzun bir aradan sonra lig Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşacaklarını dile getiren Mustafa hoca, “Bu arada Türkiye Kupası maçı oynadık. Bir-iki oyuncu kazanırız düşüncesiyle kadroda bir takım değişiklikler yaptık. Netice itibariyle rakibimize mağlup olup elendik. Elenmek tabii ki de üzücü ama lig her şeyden önemli. Takımın ligde kalıcı olması lazım. Zorlu maçlar bizi bekliyor. Bu maçlara odaklanmamız gerekiyor. Konsantrasyonumuzu üst seviyede tutmalıyız. Önümüzde Hekimoğlu Trabzon müsabakası var. Zorlu bir maç olacak. Ciddi bir mücadele örneği sergileyip Trabzon’dan puan ya da puanlarla dönmeliyiz. Alacağımız her bir puanın bizim için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Oyuncular da bu düşünceye sahip. Maçın zorluğunun farkındalar. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyorum” dedi.

DEPLASMANDA 4’ÜNCÜ MAÇ OLACAK

Zonguldak Kömürspor, yarın Hekimoğlu Trabzon müsabakasıyla bu sezon deplasmanda 4’üncü maçına çıkacak. Kırmızı-Lacivertli takımın dış sahada şuana kadar maalesef galibiyeti yok.

İlk 3 deplasman maçında Zonguldak Kömürspor, Bursa’da İnegölspor, Tekirdağ’da Ergene Velimeşespor ve İstanbul’da Sancaktepe Futbol Kulübü’nün konuğu oldu. Galibiyetin çıkmadığı bu maçlardan temsilcimiz, iki beraberlik ve bir yenilgiyle ayrıldı.

İnegölspor (0-0) ve Ergene (1-1) maçlarını 1’er puanla geçen temsilcimiz, Sancaktepe’ye 90+5’te yediği golle mağlup oldu. Dış saha maçlarında 2 puan elde edip, 7 puan bırakan Zonguldak’ın Trabzon deplasmanı da oldukça zorlu geçecek.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor’un 7’nci haftada Kahramanmaraşspor’la oynaması gereken deplasman maçı, ev sahibi takımda görülen covid-19 vakaları üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelendi.

HEKİMOĞLU'YLA 5'İNCİ RANDEVU

Zonguldak Kömürspor, Hekimoğlu Trabzon’la 2015-2016 sezonundan bu yana 5’inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce 2. Lig ve 3. Ligde oynanan 4 maçın 2’sini Zonguldak Kömürspor, 2’sini Hekimoğlu Trabzon kazandı. Kırmızı-Lacivertliler rakibi karşısında 5-1 ve 4-1’lik skorlarla galip gelirken, Trabzon temsilcisi 3-0’lık skorlar elde etti. Bu maçlarda Zonguldak Kömürspor 9, Hekimoğlu Trabzon 8 gol buldu.

RAKİP 12 PUANLA 7’NCİ SIRADA

Kömürspor’un 9’uncu hafta rakibi, puantaj tablosunda 12 puanla 7’nci sırada yer alıyor. 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgisi bulunan Trabzon ekibi, 11 gol atıp, kalesinde 4 gol gördü.

Lig serüveninde Amed Sportif’i 4-1, Şanlıurfaspor’u 2-0, Hacettepespor’u 3-0 yenen rakip takım, Sancaktepe’yle 0-0, Kahramanmaraş’la 0-0, 24 Erzincanspor’la 1-1 berabere kalırken, tek yenilgisini 2-1’lik skorla Uşakspor’dan aldı.

EN GOLCÜLERİ BURHAN EŞER

25 kişilik kadroya sahip Hekimoğlu Trabzon’un yaş ortalaması 27. Tecrübeli isimlerden kurulu takımda 5 golü bulunan Burhan Eşer takımın golcü ismi olarak ön plana çıktı. Burhan’ı, 2’şer golle Batuhan Karadeni ile Can Erdem, 1’er golle Uğur Arslan Kuru, Sezer Özmen, Bahadır Taşdelen ve Berkay Kara izliyor.

İYİ BİR KADROYA SAHİP

Trabzon temsilcisi, ligde ağırlıklı olarak Abdülaziz Demircan, Uğur Arslan Kuru, Miraç Acer, Mustafa Çakır, Bahadır Erol, Samet Yalçın, Caner Aktaş, Mehmet Sak, Serkan Odabaşoğlu, Burhan Eşer ve Batuhan Karadeniz’den oluşan kadrosuyla mücadele ediyor.

Ligde son maçında Hacettepespor’u Burhan, Batuhan ve Uğur Arslan’ın golleriyle 3-0 yenen Hekimoğlu Trabzon, hafta arasında Türkiye Kupası mücadelesinde 52 Orduspor’u 2-1 yenerek 4’üncü tura yükseldi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi