3 maçtır galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor, 25’inci hafta maçında bugün Play-Off yarışı veren Amed Sportif’le karşılaşacak. Diyarbakır Stadı’ndaki karşılaşma 13.00’te başlayacak. Maçın hakemi Tekirdağ bölgesinden klasman hakemi Mehmet Ali Özer.

Zonguldak Kömürspor bugün Diyarbakır’da 12’nci deplasman maçını oynayacak. 3 haftadır galip gelemeyen kırmızı-lacivertli takım, Amed Sportif karşısında puan arayacak.

Geçen haftayı Sancaktepe FK maçının kar nedeniyle ertelenmesi nedeniyle maç yapmadan geçiren Zonguldak ekibi, deplasmanda 25’inci hafta sınavına çıkacak. 5 önemli futbolcusu eksik olan Beyaz grup ekibi, buna rağmen güçlü rakibi karşısında puan ya da puanlar arayacak.

Zonguldak Kömürspor zorlu deplasman maçı öncesi 22 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Amed Sportif ise 38 puanla 8’inci basamağın sahibi. Diyarbakır ekibi kendi sahasında 6 maçtır hiç puan kaybetmedi. 6’da 6’lık galibiyet serisi, Zonguldak Kömürspor maçı öncesi rakibin en büyük artısı.

Kömürspor ise bu sezon deplasmanda hiç maç kazanamadı. Dış sahada 11 maç oynayan Kırmızı-Lacivertli ekip, bu maçların 4’ünden berabere ayrılırken, 7’sini yenilgiyle tamamladı. Dış sahada galibiyeti olmayan 3 takımdan biri olan Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif karşısında bu özleme son vermeye çalışacak. Fakat Zonguldak ekibinin işi pek kolay değil. Eksik futbolcular, deplasmanda kazanamama sendromu ve rakibin iç sahada son 6 maçta hiç yenilmemesi, kırmızı-lacivertlilerin işini zorlaştıran faktörler olarak ön plana çıkıyor. Buna rağmen şartları sonuna kadar zorlayacak olan Barış Şeref ve öğrencileri, Diyarbakır’dan puan çıkarmaya çalışacak.

Öte yandan, saat 13.00’te Diyarbakır Stadı’nda başlayacak karşılaşma için geri sayım başlarken, iki takımın ilk 11’leri açıklandı.

Zonguldak Kömürspor deplasmanda Sinan Ören, Muhammet Yeşil, Enes Subaşı, Emre Kara, İlker Cihan, Aykut Emre Yakut, Yılmaz Daler, Neşet Can Bellikli, Ahmet Hakan Demirli, Atalay Yıldırım ve Haluk Türkeri’den oluşan ilk 11’iyle mücadele edecek. Kırmızı-Lacivertli takımın yedek kulübesinde Onur Küçük, Batuhan Yılmaz, Furkan Mehmet Doğan, Yiğit Karaman, Oktay Pop, Rıdvan Bingöl ve Tezcan Gökmen var.

Zonguldak ekibinde stoper Hakan Çevik, sağ bek Serbay Yağız, sağ kenar İhsan Furkan Deniz sakatlıkları nedeniyle, orta saha Hüseyin Yılmaz ile ön libero Berkan Akdeniz koronavirüs testleri pozitif çıktığı için bu maçta yer almıyor.

Ev sahibi Amed Sportif’in ilk 11’i ise, Abdullah Yiğiter, Anıl Şahin, Cerem Talha Dinçer, Serkan Yavuz, Erman Bulucu, Sinan Akaydın, Bünyamin Yürür, Şahin Şafakoğlu, Oğuzhan Öztürk, Halil İbrahim Sönmez ve Mehmet Sıddık İstemi şeklinde oluştu.

Rakibin yedek kadrosunda Serkan İpek, Muhlis İstemi, Emrah Taysı, Mansur Çalar, Abdullah Çetin, Mesut Can, Yusuf Yağmur ve Zeki Korkmaz var.

90 dakika mücadelesi Misli.Com’dan canlı yayınlanacak. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi