Spora ve spor tesislerine yatırım yönünden altın yılını yaşayan Zonguldak, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu merkez ve ilçelerde eksikliği hissedilen tesislere bir bir kavuşuyor.

2020 spor yatırımları kapsamında yapımı devam eden ve başlayan spor tesisleri, 2021 yılı ortalarına doğru tamamen bitirilip gençlerin hizmetine açılacak. Futboldan basketbola, basketboldan tenise, tenisten dağcılığa, yüzmeden atletizme kadar bir çok branşa yönelik yapılan spor tesisleri, çocuk ve gençlerin geleceğine yön verecek.

Tesisler sayesinde sporcu sayısında artış yaşanacağı gibi ulusal ve uluslar arası turnuva, organizasyon, şampiyona ve olimpiyatlardaki madalya sayısı ve buna bağlı olarak kentin spordaki başarı seviyesi yukarıya çıkacak.

Bu doğrultuda 2020 spor yatırımları arasında yer alan Devrek Spor Salonu’nun temel atma töreni Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla yapıldı. Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel, TSO İlçe Başkanı Hacı Kulakoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Durdubaş ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Devrek İlçe Stadı’nın hemen yanına yapılacak 500 kişi kapasiteli spor salonu, kısa sürede tamamlanıp ilçeye kazandırılacak.

Törende konuşan Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, “2020 yılı tüm dünya ve insanlık için zorluklarla dolu bir yıl olsa da spor ve spor yatırımları anlamında Zonguldak’ımız için tarihi bir yıl oldu. Şuan Devrek ilçemizde temelini atmak üzere bir araya geldiğimiz 500 kişi kapasiteli spor salonu ile gençlik merkezini yakın zamanda ilçemize kazandırmış olacağız. Bu ve bunun gibi diğer spor yatırımlarıyla Zonguldak’ta yatırım atağına geçtik diyebilirim. Zonguldak’ta sportif ihtiyaçların giderilmesi için bu güzel tesislerin hayata geçirecek olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yüksel, konuşmasında bu yıl için yapımına başlanan, devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili de bilgiler aktarırken, söz konusu yatırımların tamamlandığında Zonguldak’ın spor tesisi yönünden hiç bir eksiğinin kalmayacağının altını çizdi.

Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

“25’e yakın spor branşında hem bireysel, hem de takım sporlarına hizmet edecek bu yatırımlar üzerine 2020 yılının spor hizmetleri ve yatırımları anlamında önemli bir yıl olduğunu düşünüyorum. Saymış olduğum bu yatırımlar için yaklaşık 113 milyon TL’lik  kaynak  ilimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kazandırılmış oldu. Bu yatırımlar ile işimiz tabii ki bitmeyecek. Bizlere düşen asıl görevin bundan sonra başladığının farkındayız. Bu bilinçle çalışıyoruz. Salonlarımızı sporcular, vatandaşlar ile doldurup ilimizden Türkiye ve olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. İşte o zaman bütün bu yatırımlar daha fazla anlam kazanacaktır. Birçoğu ilk, bazıları ise büyük adım niteliğinde olan tüm bu yatırımlar için bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, Ankara’da bizler adına tüm kapıları aşındıran değerli Ak Parti milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Öte yandan, spor yatırımları kapsamında Zonguldak’ta, futbol branşında Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemin yenileme işinin yanı sıra Üzülmez, Fener, Kozlu, Alaplı, Gökçebey’e sentetik zeminli yeni futbol sahaları kazandırılıyor.

Futbolun dışında teniste biri balon olmak üzere iki adet kort, dağcılıkta sportif amaçlı yapay tırmanma duvarı, atıcılıkta kapalı atış poligonu, yüzmede yarı olimpik yüzme havuzu, atletizmde tartan pist yenileme işi yapımı devam ediyor.

Bireysel sporların dışında takım sporları için ihtiyacı hissedilen spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzları, gençlik merkezleri, yerel amatör ligler için kapalı tribünler 2021 yılı içinde merkez ve ilçelere kazandırılacak.

25'e yakın spor branşı ile binlerce sporcuyu doğrudan ilgilendiren bu projeler, Zonguldak’a son yıllarda yapılmış en büyük tesis yatırımı olarak dikkat çekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi