Şampiyonluk iddialı yok... Biri ilk 5’i zorluyor, diğeri alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriyor. 3’er puan farkla sıralanan Zonguldak takımları Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor 16’ncı hafta maçında karşı karşıya gelecek.

BÖLGESEL Amatör Lig 6’ncı grupta bir derbi haftası daha... Zonguldak temsilcileri Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor 16’ncı hafta mücadelesinde kozlarını paylaşacak. Zonguldak derbisi olarak nitelendirilen karşılaşma, 2 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak. Derbi müsabakasını yönetecek hakem triosu, yarın Bölgesel Hakem Atama Kurulu tarafından tayin edilecek.

Beklentinin altında bir sezon geçiriyorlar

15’inci haftası geride kalan ligde her iki temsilcimiz de puantajda zirvenin çok gerisinde kaldı. 21 puana sahip Devrek Belediyespor 6’ncı, 18 puanı bulunan Ereğli Belediyespor ise 12’nci sıranın sahibi. Puan cetvelinde 5 basamak farkla sıralanan iki takım arasındaki puan farkı ise sadece 3. Dolayısıyla hafta sonundaki karşılaşma, iki takım için büyük önem taşıyor. Ligi ilk 5’te bitirmek isteyen fakat iki haftadır maç kazanamayan Devrek, saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp 3 puanın sahibi olmak istiyor.

4 hafta aradan sonra geçen hafta kendi sahasında aldığı galibiyetle moral bulan Ereğli Belediyespor, bu galibiyetin devamını getirip puan sıralamasında rakibi egale etmeyi hesap ediyor.

Devrek takımının 15 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgisi bulunuyor. Kırmızı-Beyazlılar, 25 gol atıp, 18 gol yedi. Ereğli takımı ise 15 maçın sadece 4’ünü kazandı, diğer maçların 6’sında berabere kalırken, 5 maçta yenilgi üzüntüsü yaşadı. Eflatun-Beyazlı renkler, 16 gol atıp, kalesinde 14 gol gördü.

Ereğli Belediyespor’dan müthiş derbi serisi

5’TE 5’LİK ÜSTÜNLÜK

2017-18 sezonundan bu yana Bölgesel Amatör Ligde aynı grupta mücadele eden iki Zonguldak takımı, Pazar gün ki maçla birlikte 6’ncı kez karşı karşıya gelecek. 6 sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde en kötü sezonunu yaşayan Ereğli Belediyespor’un derbilerde büyük üstünlüğü var. Eflatun-Beyazlı takım, 2017’den bu yana oynanan 5 derbi maçı da galibiyetle sonuçlandırdı.

Derbi serisinde 24 Eylül 2017’deki ilk maçı 3-0 kazanan Ereğli Belediyespor, peşine 14 Ocak 2018’de 3-0, 7 Ekim 2018’de 1-0, 3 Şubat 2019’da 3-1, 6 Ekim 2019’da 2-0’lık skorlarla galip gelen taraf oldu.

Devrek’e karşı 5’te 5’lik galibiyet serisi bulunan Ereğli Belediyespor, 6’ncı derbi maçı da kazanıp seriyi sürdürme düşüncesi içinde. Ereğli Belediyespor’a karşı yüzü hiç gülmeyen Devrek Belediyespor ise, bu kez şansızlığını yenip şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Öte yandan, Devrek Belediyespor’un teknik patronu İlhan Özer, ikinci derbi heyecanı yaşayacak. İlk yarıdaki derbiden 2-0 yenik ayrılan Özer, hesaplarını tamamen 3 puan üzerine yapıyor. Devre arasında Ereğli Belediyespor’da görev başlayan ve ilk galibiyetini geçen hafta Beyköy Belediyespor karşısında alan Atakan Gültekin, ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Gültekin, hem galibiyet, hem de derbi serisini sürdürmeyi amaçlıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi