Kırmızı-Beyazlı takımda teknik direktör koltuğu el değiştirdi. Yönetim, şartlarda anlaşamadığı İlhan Özer’le iyi niyet çerçevesinde yollarını ayırdı. Kulüp, hocaya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Özer’in yeri, Büyük Savaş’la dolduruldu.

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Devrek Belediyespor’da 2020-2021 futbol sezonu öncesi teknik direktör değişikliği yaşandı. Geçen sezon takımı ilk 5’in içinde tutma başarısı gösteren İlhan Özer’le transfer maliyeti ve bütçe konusunda anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Devrek Belediyespor yönetimi, İlhan hocayla iyi niyet çerçevesinde yollarını ayırdı. Kulüp, başarılı bir sezon geçiren hocaya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İlhan Özer, ilk kez görev yaptığı Devrek Belediyespor’u, Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta ilk 5’in içinde tuttu. Koronavirüs salgını nedeniyle 22’nci haftada tatil edilen ve mevcut son haliyle tesciline karar verilen ligi 5’inci sırada tamamlayan İlhan Özerli Devrek, oynadığı 22 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 8 yenilgi alarak 34 puan topladı. Kırmızı-Beyazlı takım, Bölgesel Amatör Ligde ilk kez ilk 5’i ve 30’lu rakamları gördü.

Devrek Belediyespor, İlhan Özer’den önce Bölgesel Amatör Ligde ilk iki sezon düşmeme mücadelesi vermiş, 2017-2018 sezonundaki ilk yıl 21 puanla 9’uncu, 2018-2019 sezonundaki ikinci yıl 24 puanla 11’inci sırada yer almıştı.

Özer: Devrek Belediyespor benim artık manevi takımım

BAŞARILI OLMALARINI İSTERİM

İlhan Özer, Devrek Belediyespor’daki ayrılık sürecini ŞAFAK Spor’a değerlendirdi.

Devrek Belediyespor’da çok güzel bir sezon geçirdiğini dile getiren Özer, “Devrek Belediyespor’dan dostane bir şekilde ayrılıyorum. Orası artık benim manevi takımım. Sezon başında göreve geldiğimizde hem altyapı, hem de A takım düzeyinde uzun vadeli projemiz vardı. Fakat araya koronavirüs salgını girdi, planlarımız bozuldu. Yine de takımı ilk 5’in içinde tuttuk. Zirvede olabilirdik, bunu çok ufak nüanslarla kaçırdık. Çok da kötü bir sezon geçirmedik. Dostane bir şekilde ayrılıyorum. Devrek Belediyespor benim artık manevi takımım. Orada çok güzel dostluklar edindim. Dışarıdan her zaman destekçisi olacağım. Kulübün daha iyi yerlerde olmasını isterim. Devrek, futbol potansiyeli olan şirin bir ilçe. Profesyonel ligi hak ediyor. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt bunun için büyük emek harcıyor. Altyapı ve tesis projeleri olduğunu biliyorum. Öncelikli hedefi Mesut Özel Tesisleri’ni bitirmek istiyor. O tesis, Devrek Belediyespor’un geleceği için çok önem taşıyor. Kulüp bünyesinde Mesut Özil Futbol Akademisi’nin kurulabilir. Böylelikle Devrek Belediyespor’un marka değeri artar. Bunlar tesis ve altyapı anlamında güzel projeler. Devrek Belediyespor’a ve Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’a başarılar diliyorum” dedi.

Özer, kariyerine ilişkin sorulan soruya, “Pro lisansa sahip olduğum ilk yıl Bölgesel Amatör Ligde Devrek Belediyespor’da görev aldım. Beni Devrek Belediyespor’a çeken şey proje takımı olmasıydı. Oradaki futbol potansiyelini meydana çıkarmak istiyorduk. Virüs projelerimizi etkiledi. Benim için farklı bir deneyim oldu. Ligi iyi bir seviyede tamamladık. Yeni sezon öncesi profesyonel ligden teklif aldığım kulüpler var. Hepsini tek tek değerlendiriyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Teknik direktör sorunu Zonguldaklı hocayla halledildi

SAVAŞ DEMİRAL’LA ANLAŞMA SAĞLANDI

İlhan Özer’le yolların ayrılmasıyla birlikte Devrek Belediyespor yönetimi, teknik direktör konusunu Büyük Savaş’la (Savaş Demiral) çözüme kavuşturdu. Zonguldaklı hocayla her konuda anlaşmaya varan Kırmızı-Beyazlı yönetim, yeni teknik direktörü bu hafta içinde spor kamuoyuna duyuracak.  Demiral, geçen sezon Bölgesel Amatör Ligde Kırklareli temsilcisi Vizespor’u çalıştırdı.

Büyük Savaş’la yeni bir döneme başlayan Devrek Belediyespor, ardından transfere yönelip 2020-2021 sezonu kadrosunu oluşturacak.

DEMİRAL KİMDİR?

1961 Zonguldak doğumlu Savaş Demiral, eski bir Milli futbolcu. Orta saha pozisyonunda oynanan Savaş’a, takım arkadaşı Savaş Koç'tan ayırmak için "Büyük Savaş" lakabı verildi.

Gündüz Tekin Onay tarafından keşfedilen Demiral, Kapuzspor’da oynarken Zonguldakspor altyapısına kazandırıldı. A takımda 1979-1985 yılları arasında 6 sezon oynadı.

Daha sonra Samsunspor, oradan da 1987-1988 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray'ın 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 3’üncü olmasında rolü büyüktür. İlk turda Rapid Wien'e attığı gol, kupanın en güzel golü sayıldı. 11 kez A millî, 3 kez Olimpik millî, 3 kez de Ümit Millî oldu. 42 yaşına kadar futbol oynadı sonrasında teknik direktörlüğe geçiş yaptı. 2005’ten bu yana Beylerbeyispor, Edremit Belediyespor, Karacabeyspor, Çorluspor 1947, İzzettin, Arhavispor, Vizespor’da görev aldı. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi