Bölgesel Amatör Lig 7’nci Bölge, 1’inci grupta liderlik yarışı veren Devrek Belediyespor, 5'inci haftada başlayan 3 maçlık müthiş çıkışını sürdürdü. Kırmızı-Beyazlı ekip, sahasında konuk ettiği Bakırköyspor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi.

Devrek Belediyespor sahasındaki mücadelede Serhat Serbest, Yaşar Ozan Esen, Yazkan Yuluğ, Oğuzhan Karabina, Vedat Çıkın, Kadir Bekmezci, Kuzey Doğru, Atakan Heybetli, Kerem Aydın, Muhammet Yeşilyurt ve Emre Uyanık ilk 11’iyle mücadele etti.

Ev sahibi ekip dakikalar 19’u gösterdiğinde skor üstünlüğünü yakaladı. Vedat Çıkın bu dakikada Devrek adına golü atan isim oldu. (1-0). İlk yarı bu skorla sona erdi.

Kırmızı-Beyazlı ekip, ikinci yarının başında rakip kalede bir gol daha buldu. 53’üncü dakikaya girilirken sahne alan kaptan Kadir Bekmezci farkı 2’ye çıkaran gole imza attı. (2-0).

İki farklı üstünlükten sonra iyice rahatlayan Devrek, 62’nci dakikada geliştirdiği atak sırasında penaltı kazandı. Topu beyaz noktaya diken Muhammet Yeşilyurt’un vuruşunda kaleci Berker Tomaç iyi yer tutarak gole izin vermedi.

Bu dakikada penaltı kaçıran Muhammet, 78'inci dakikada bu kez affetmedi, golüyle az önceki penaltı kaybını telafi etti. (3-0)

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Devrek Belediyespor 3-0’lık skorla 3 puanın sahibi oldu.

İLHAN ÖZER RÜZGARI

Teknik direktör İlhan Özer’in 5’inci haftada takımın başına geçmesiyle müthiş bir çıkış yakalayan Devrek Belediyespor, üst üstte 4’üncü maçını kazanarak zirve yarışına ortak oldu. Seri galibiyet döneminde Devrek, Çilimli Belediyespor’u 5-3, Kilimli Belediyespor 5-2 ve Beykozspor’u 1-0, son olarak da bugün Bakırköyspor'u 3-0 yendi.

Bu sezon ki 5’inci galibiyet üzerine genel puantaj tablosunda puanını 17’ye çıkaran İlhan Özer’in takımı, liderlik yarışına tamamen ortak oldu.

Devreyi moralli bir şekilde kapatan 7 bölge ekibi, 30 Ocak’ta başlayacak ikinci yarının ilk haftasını maç yapmadan BAY geçecek. Dolayısıyla Devrek temsilcisi, ikinci yarı perdesini 6 Şubat 2022 tarihinde yine iç sahada Beyköy Belediyespor maçıyla açacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi