Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta 8’inci hafta bir Zonguldak derbisine daha sahne olacak. Grupta, lider unvanın sahibi Kozlu Belediyespor ile rakibini 4 puan geriden takip eden Ereğli Belediyespor, 20 Kasım Pazar günü Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki derbi, bu sezon 3’üncü Zonguldak derbisi olacak.

3’ÜNCÜ ZONGULDAK DERBİSİ

Grupta, ilk hafta Ereğli Belediyespor-Devrek Belediyespor 7’nci hafta Kozlu Belediyespor-Devrek Belediyespor derbileri oynanmış, söz konusu maçlar 2-0’lık skorlarla Ereğli ve Kozlu lehine sonuçlanmıştı. İlk derbi müsabakasından galibiyetle ayrılan Kozlu Belediyespor ile Ereğli Belediyespor, bu sefer kendi aralarında kozlarını paylaşacak. Derbi müsabakasını hangi hakem triosunun görev alacağı Perşembe günü Merkez Hakem Kurulu bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu tarafından açıklanacak.

6 YILA YAKIN SÜRE SONRA KARŞILAŞACAKLAR

5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Ligde yükselen Kozlu Belediyespor ile 9 yıldır Bölgesel Amatör Lig mücadelesi veren Ereğli Belediyespor, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan ligde 6 yıla yakın süre sonra karşı karşıya gelecek. İki takım en son 2016-2017 sezonunda 11’inci grup temsilcisi olarak birbirlerine rakip olmuştu.

KARŞILIKLI GALİBİYETLER VAR

İki takımı karşı karşıya getiren son lig sezonunda karşılıklı galibiyetler var. 14 takımlı grupta ilk derbiyi 23 Ekim 2016’da Kozlu sahasında oynayan Kozlu Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasındaki derbi, ev sahibi Kozlu’nun 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

5’inci haftanın rövanşı, 12 Şubat 2017’de Ereğli Beyçayırı’nda oynandı. 18’inci haftaya denk gelen maçta, kazanan bu defa 3-1’lik skorla Ereğli oldu.

2016-2017 sezonunun ardından yolları ayrılan iki takım, 20 Kasım Pazar günkü maçla birlikte uzun zaman sonra 3 puan mücadelesi verecek.

KOZLU 7, EREĞLİ 2 HAFTADIR YENİLMİYOR

Derbi karşılaşması öncesi Kozlu Belediyespor 17 puanla lider pozisyonunda, Ereğli Belediyespor 13 puanla 6’ncı sırada yer alıyor.

Harun Aydoslu yönetimindeki Kozlu, 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlikle “yenilgisiz lider” unvana sahip. Yeşil-Beyazlılar’ın attığı gol sayısı 10, yediği ise 1. Lider takım, aynı zamanda grubun en az gol yiyen takımı.

Ereğli Belediyespor, derbiye Telat Özden idaresinde çıkacak. Sezona İsmail Aksu ile başlayan, ilk 5 hafta işler yolunda gitmeyince teknik direktör değişikliğine giden Eflatun-Beyazlı takım, yeni teknik direktör Telat Özden yönetimindeki çıktığı iki maçtan da 3’er puanla ayrıldı.

Ereğli temsilcisi, derbi öncesi liderin 4 puan gerisinde 6’ncı sırada yer alıyor. Oynadığı 7 maçta 4 galibiyeti bulunan Ereğli, diğer 3 maçın 1’inde berabere kalırken, 2’sinde mağlup oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi