Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, hafta sonu deplasmanda Ankara Demirspor’la oynayacakları karşılaşma öncesi ŞAFAK Spor’a konuştu. Zonguldaklı teknik adam, bu sezon ikinci defa gidecekleri Başkent deplasmanında bu kez kazanan taraf olacaklarını söyledi. Elmas, 9’uncu haftada ilk Ankara deplasmanında Etimesgut Belediyespor’a 3-0 mağlup olmuştu.

Kırmızı grupta 10’uncu haftayı 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi sonucu topladığı 17 puanla 7’nci sırada geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 2022-2023 sezonu serüvenini Play-Off yarışına ortak bir şekilde sürdürüyor.

Her ne kadar puantajın 7’nci basamağında olsa da 6’ncı sıradaki 1461 Trabzon’la puan puana olup 5’inci Serik Belediyespor ile 4’üncü 1928 Bucaspor’un iki, 3’üncü Kocaelispor’un 4, 2’nci İskenderunspor AŞ ile lider Karacabey Belediyespor’un 5 puan gerisinde olan Zonguldak Kömürspor, mevcut şartlar göz önüne alındığında konumu itibariyle gayet iyi bir noktada yer alıyor.

İlk 6’yı oluşturan takımlardan İskenderunspor’u 1-0 yenen, Karacabey Belediyespor ve 1461 Trabzon’la berabere kalarak zirve takımlarından farksız olduğunu gösteren Şenol Demir’in ekibi, Kocaelispor, 1928 Bucaspor ve Serik Belediyespor’la henüz karşılaşmadı. Söz konusu bu takımlardan Kocaelispor’la 12’nci hafta (30 Ekim), Serik Belediyespor’la 14’üncü hafta (13 Kasım), Bucaspor’la 16’ncı haftada (27 Kasım) karşılaşılacak. 3 maçın da iç sahada oynanacak olması kırmızı-lacivertli takım için ekstra bir avantaj teşkil edecek.

ÖNCESİNDE ANKARA DEMİRSPOR VAR

Üst sıralarda yer edinme adına önem arz eden bu karşılaşmaları şimdilik bir kenara koyan Zonguldak Kömürspor’un rotasında Ankara Demirspor var. 23 Ekim Pazar günü Ankara deplasmanında oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Zonguldak Kömürspor’da eksik futbolcu yok. Tam kadro sürdürülen antrenman uygulamalarında futbolcuların moral-motivasyonunun üst seviyede olması sevindirici. Yüksek motivasyon ve kazanma arzusu, teknik direktör Şenol Demir’in bu sezon ki 6’ncı deplasman sınavı öncesi galibiyet umutlarını artırıyor. Futbolcularına güvenen Demir, Başkent’ten 3 puanla döneceklerine inanıyor.

ŞAFAK Spor’a değerlendirmede bulundu

DEPLASMANDA KAZANMAYI ÖĞRENMELİ VE

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMEYLİYİZ

Şenol Demir, Ankara Demirspor sınavı öncesi ilk 10 haftalık gidişatı ve hafta sonundaki Başkent sınavını değerlendirdi.

10 maçlık süreci 17 puanla geride bıraktıklarını, puantaja bakıldığında iyi bir noktada olduklarının altını çizen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, daha üst sırada olmaları için daha fazla mesai harcamaları gerektiğini belirtti.

İç sahada 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle hiç yenilmediklerini, deplasmanda ise ummadıkları kayıplar yaşadıklarını anımsatan Elmas’ın teknik patronu, dış sahada kayıplarından dolayı oluşan puan açığını bundan sonraki süreçte üst üstte alacakları puanlarla kapatacaklarını dile getirdi.

Geçen hafta Kastamonuspor karşısında aldıkları 1-0’lık galibiyetin moral verici olduğunu, bu galibiyetle birlikte iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdüklerini aktaran Şenol hoca, deplasmanda da kazanmayı alışkanlık haline getirip iç saha başarısını taçlandırmaları gerektiğine vurgu yaptı.

"DEPLASMAN SERİMİZ BAŞLAYACAK"

Deplasman serisine Ankara Demirspor’la başlamak istediklerini söyleyen Şenol Demir, “Genel gidişatımız memnun edici. Aslına bakarsanız daha iyi olabilirdik. Özellikle deplasmanda kaybettiğimiz puanların birçoğunu hak etmedik. Ama futbolda geçmiş diye bir şey yok. O maçlar oynandı ve bitti. Lig uzun maraton. Önümüze bakmak zorundayız. Maçlar oynanır ve biter. Biz teknik adamlar, oynanan bir maçın ardından bir sonraki maçı düşünmeye başlarız. Dolayısıyla geçmişe çok fazla takılı kalmamak lazım. Bizi üst sıralara taşıyacak maçlar, önümüzde oynayacağımız maçlar. Bu maçlara yoğunlaşmalıyız. Biz de öyle yapıyoruz. Şuan için tek düşüncemiz Ankara Demirspor’la oynayacağımız maç. Rakibi her yönden analiz ettik. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Açıkcası Pazar günü için galibiyete olan inancım çok yüksek. Bu inancın oluşmasını sağlayan faktörler futbolcuların antrenmanlar performansı, isteği ve arzusu. İyi çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığı Ankara’da 3 puanla alcaağız” dedi.

“HER ŞEYİN BİR İLKİ VARDIR”

Kırmızı-Lacivertli teknik adam, Ankara Demirspor’la daha önce oynanan 4 maçta galibiyet alınamaması hatırlatıldığında, “Hep böyle gidecek değil. Futbol ilkler oyunu. Pazar günü ilki gerçekleştireceğiz. Bu kez kazanan biz olacağız. Deplasmanda bu sezon iyi olduğumuzu söyleyemem ama Ankara Demirspor galibiyeti başlangıç olacak. Deplasmanda kazanmayı öğrenip 3 puanı alışkanlık haline getirmeliyiz” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi