Ligde bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda galibiyet sevinci yaşayamayan Zonguldak Kömürspor, ilk dış saha galibiyetini Ankara Demirspor karşısında elde etmeyi hedefliyor.

Bu sezon dış saha başarısızlığıyla dikkat çeken Zonguldak Kömürspor, bu şansızlığını Ankara Demirspor karşısında yenmek istiyor.

Sezona Mustafa Dalcı ile başlayan, sonrasında Barış Şeref’le devam eden Zonguldak Kömürspor, her iki teknik adam döneminde de deplasmanda galibiyet sevinci yaşayamadı. 22’nci haftası geride kalan ligde şuana kadar 10 deplasman maçına çıkan Kırmızı-Lacivertli takım, Dalcı yönetiminde 5 maçta 2 beraberlik, 3 yenilgi, Şeref yönetiminde ise yine 5 maçta 2 beraberlik, 3 yenilgi alarak galibiyet özlemini 10 maça çıkardı.

Geçmiş sezonlara göre deplasman karnesi bir hayli zayıf olan Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor maçıyla 11’inci deplasman maçına çıkacak. Kırmızı-Lacivertli takım, 14 Şubat Pazar günü Başkent Ankara’da oynayacağı maçla birlikte dış sahada ilk 3 puanını elde etmeyi hedefliyor.

Zonguldak Kömürspor ilk iki deplasman maçında İnegölspor’la 0-0, Ergene Velimeşespor’la 1-1 berabere kalmıştı. İki maç üst üstte beraberlik serisinin ardından 5’inci haftada Sancaktepe FK mağlubiyetiyle deplasmandan ilk kez puansız dönüldü. 8’inci haftada 3-0’lık Hekimoğlu Trabzon yenilgisi, Kırmızı-Lacivertli takıma bir büyük üzüntü daha yaşattı. Peşine 3-2’lik Uşakspor ve 4-2’lik Gümüşhanespor yenilgileriyle Kömürspor’un deplasmandaki kötü gidişatı devam etti.

Peş peşe alınan 4 yenilgiyle kabusa dönen deplasmanlara çare bulamayan Kömürspor takımı, erteleme maçında Kahramanmaraşspor’la 2-2 berabere kalarak haftalar sonra puan sevinci yaşadı fakat yine galibiyet hasretine son veremedi. Zaten bu beraberliğin peşine Manisa FK (4-0) ve Kocaelispor (3-1) yenilgileri geldi.

İlk yarıda 9 maçlık dış saha periyodunu 3 beraberlik, 6 yenilgiyle geride bırakan Zonguldak ekibi, ikinci yarıda temiz bir sayfa açsa da ilk deplasman galibiyetini almak için oynadığı Niğde Anadolu FK’yla 1-1 berabere kaldı. Bu maçla birlikte Beyaz grup ekibinin deplasmanda galip gelemediği maç sayısı 10’a yükseldi. Dış sahada topladığı 4 puanla, deplasman sıralamasında 16’ncı basamakta yer alan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle 5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en kötü deplasman dönemini yaşıyor.

Ankara Demirspor maçıyla bu sezon ki 11’inci deplasman sınavını verecek Kırmızı-Lacivertli takım, bir yandan hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan da deplasmanda galip gelmenin planlarını yapıyor.

Bu arada Barış Şeref, Fener sahasında yapılan Çarşamba idmanında spor medyasına konuştu. Ergene Velimeşespor beraberliği, deplasman maçları ve gidişata ilişkin soruları yanıtlayan Şeref, Ergene maçındaki 1 puanı kazançtan çok, 2 puanı kayıp olarak gördüğünü belirtti.

Kömürsporlu hoca, Ankara Demirspor maçı için zor bir 90 dakika mücadelesinin kendilerini beklediğini belirtirken, düşüncelerinin galibiyet olduğunu, bu hedefe ulaşmak için tam konsantre ve yüksek performans seviyesiyle oynayacaklarını dile getirdi ayrıca iki-üç maç seri yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Ergene maçında 1 puana kazanç değil,

2 puanı kayıp olarak görüyorum”

Ergene Velimeşespor'la 1-1 berabere biten maçı değerlendiren Barış hoca, “İkinci yarının ilk 3 haftasını geride bıraktık. Yenilmezlik serimiz sürüyor. 3 maçta 5 puanla ilk yarıyı yakaladık. Ama maç kazanmamız gerekiyor. O yüzden Ergene Velimeşe maçından aldığımız 1 puana kazanç değil, 2 puanı kayıp olarak görüyorum. Bu maç geride kaldı. Bundan sonra ki süreçte iki, üç maçlık seri yapmalıyız. Hafta sonu Ankara Demirspor’la karşılaşacağız. İyi, etkili ve kaliteli bir takım. Fakat eksik yanları var. Çalışmalarımız rakibimizin eksik yönleri üzerine olacak. Söylediklerimizi Başkent’te uygulanırsa puan ya da puanlarla döneriz.” dedi.

“Deplasmanda da kazanacağız”

 Barış Şeref, deplasmanda sezon başından bu yana galibiyet alınamadığının anımsatılması üzerine, “Bu sezon deplasman şansızlığımız var. Hiç galibiyetimiz yok. Tam kazanacak gibi oluyoruz, buna ilahi adalet mi diyelim, beceriksizlik mi diyelim, adına ne derseniz deyin bir şansızlıktır gidiyor. Bu gidişat bundan sonra maç kazanamayacağımız anlamına gelmez. Deplasmanda da kazanacağımız günler gelecek. O günleri göreceğiz. Beklenen maç, inşallah bu maç olur. 3 puanla dönersek mükemmel olur” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Aşağılarla değil, yukarılarla konuşulmak istiyorum”

Kırmızı-Lacivertli hoca, ligin gidişatına ilişkin olarak da, “Puantajın altıyla pek ilgilenmiyorum. Benim hesaplarım üzerimizdeki takımlar. Peş peşe iki üç maç kazandığımız takdirde Çorum ya da Ankara Demirspor’u yakalamış olacağız. Bunu başardığımız zaman Zonguldak Kömürspor buralarda konuşulacak. Aşağılarla konuşulmak istemiyorum. Yukarılarla konuşulma taraftarıyım. O yüzden diyorum seri galibiyetler yakalamalıyız” diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi