Elmas’ın dış sahada karnesi kırıklarla dolu. Kırmızı-Lacivertliler şuana kadar çıktığı 4 deplasman maçında hiç galip gelemedi. Kötü tablo bununla sınırlı değil. Atılan gol sayısı sadece 1, kazanılan puan sayısı ise sadece 2.

Cumartesi mesaisinde Şanlıurfaspor’u 2-0’la geçen Zonguldak Kömürspor, 18 Kasım Çarşamba (yarın) günü grubun güçlü takımlarından Uşakspor’la karşılaşacak. Kırmızı-Lacivertliler, bu maçla birlikte bu sezon ki 5’inci deplasman sınavını verecek. Mustafa Dalcı yönetimindeki Kömürspor’un dış saha karnesi hiç iyi değil. Takım deplasmanda henüz galip gelemedi. Bununla birlikte atılan gol ve kazanılan puan sayısı da oldukça düşük. Dalcı ve öğrencileri, bu kötü tabloyu iyileştirme adına Uşakspor’dan puan ya da puanlar çıkarmak istiyor.

Beyaz grup ekibi, geride bıraktığı 9 maçın 4’ünü dış sahada oynadı. Bursa, Tekirdağ, İstanbul ve Trabzon deplasmanlarının ardından takımın bu sefer ki durağı Uşak olacak. İlk hafta Bursa’da İnegölspor’la 0-0 berabere kalan Zonguldak ekibi, peşine Tekirdağ’da Ergene Velimeşe’yle 1-1 berabere kalarak ikinci 1 puanını getirdi. Bu iki beraberlik dışında Kırmızı-Lacivertli takım dışarıda puan yüzü göremedi. İstanbul’da Sancaktepe’ye 90+5’te yediği golle 1-0 mağlup olan Kömürspor, Trabzon’da ise Hekimoğlu Trabzon’a 3-0 yenilerek kötü gidişatını sürdürmeye devam etti.

Söz konusu maçlardan istediği galibiyetleri çıkaramayan Zonguldak Kömürspor, 2 beraberlik, 2 yenilgiyle sadece 2 puan elde etti. Maç başına 0,5 puan ortalamasıyla oldukça düşük bir istatistiğe sahip takımın ürettiği gol sayısının puan sayısından farkı yok. 4 dış saha maçında rakip kalede sadece 1 gol bulabilen Kömürspor, İnegölspor, Sancaktepe FK ve Hekimoğlu Trabzon maçlarında gol adına üretkenlik gösteremedi.

Dış sahada 1 maç eksik

Zonguldak Kömürspor’un 7’nci haftada deplasmanda oynaması gereken Kahramanmaraşspor maçı, ev sahibi ekipte görülen covid-19 vakaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Bu maçın hangi tarihte oynanacağı henüz belli değil. Federasyon, kısa süre içinde söz konusu maç ve grupta ertelenen diğer maçlarla ilgili takvim planlaması yaparak spor kamuoyuna duyuracak.

Uşak deplasmanından alınacak her puan kıymetli olacak

Dış saha rakamları bir hayli zayıf olan Zonguldak Kömürspor’un yarın ki  dış saha rakibi Uşakspor, grubun güçlü takımlarından biri. Dolayısıyla rakip takım karşısında alınacak her puanın önemi büyük olacak.

Uşakspor, oynadığı 9 maçın 5’ini kazanırken, 2’sinde berabere kaldı, 2’sinde ise mağlup oldu. 17 gol atan rakibin kalesinde gördüğü gol sayısı 11.

Uşak ekibi, Zonguldak Kömürspor maçıyla evinde 5’inci maçını oynayacak. Rakibin iç sahada 3 galibiyet, 1 yenilgisi var. Attığı gol 9, yediği ise 5.

25 kişilik kadroya sahip ev sahibi takımda eski tanıdık futbolcular var. Geçmiş sezonlarda Zonguldak Kömürspor’da oynayan Mehmet Gürkan Öztürk, Srehat Baştan ve Uğur Durmuş takımın önemli 3 oyuncusu. Bu futbolculardan Mehmet Gürkan ile Serhat, yaşadıkları sakatlık problemi nedeniyle 14 Kasım Cumartesi günü Hacettepespor’la oynanan maçın kadrosunda yer almadı. Mehmet Gürkan 8 maçta attığı 7 golle takımın en golcü ismi. Serhat’ın ise 2 golü bulunuyor. Takımın diğer gollerini Alpay Koldaş (1), Kadir Ari (3), Selim Dilli (1), Seçkin Getbay (1), Abdullah Balıkçı (1), Mehmet Bektaş (1) kaydetti.

Son lig maçında Hacettepespor’la 1-1 berabere kalan Uşakspor, bu maçta Ersin Aydın, Türker Toptaş, Samet Cantürk, İsmet Benli, Berat Çetinkaya, Selim Dilli, Kadir Ari, Seçkin Getbay, Abdullah Balıkçı, Noyan Öz, Uğur Durmuş’tan oluşan 11’le mücadele etti.  

İlk 11 oyuncusu Abdullah Balıkçı ile Noyan Öz yaşadıkları sakatlık nedeniyle Zonguldak Kömürspor’a karşı forma giyemeyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi