Profesyonel futbol liglerinde covid-19 talimatına uyarınca pozitif vakalar doloyısıyla oyuncu sayısı 14’ün altına düşen takımların maçları erteleniyordu. Bu artık kalktı. Ligin ikinci yarısıyla birlikte covid-19’dan dolayı sahaya çıkamayan takımlara 3-0 hükmen mağlubiyet uygulanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) koronavirüs talimatlarında değişikliğe gitti. Süper Lig, PTT 1. Lig, Misli.Com 2 ve 3. Ligi kapsayan kararlar, ikinci yarıyla birlikte uygulamaya konulacak.

Bilindiği üzere koronavirüs talimatlarına göre takımlarda covid-19 pozitif vaka nedeniyle oyuncu sayısı 14’ün altına düşecek olursa, tedavi ve karantina süresi bitinceye kadar söz konusu takımın o hafta ve peşine takip eden haftalardaki maçları erteleniyordu. Erteleme artık olmayacak. Yeni talimata göre; covid-19 vakası görülen kulüp, minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi takdirde hükmen mağlup sayılacaklardır. Bunun dışında puan silme ya da ligden düşme söz konusu olmayacak.

2. LİGDE KADRO SAYISI 30 OLDU

Normalde Federasyona bildirilmesi zorunlu olan kadro sayısında da değişikliğe gidildi. Kulüplerin kadrolarını daha rahat oluşturabilmeleri adına 2. Ligde 25 olan sayı 30 olarak artırıldı. Bu sayı Süper Lig ile 1. Ligde 35’e çıkarıldı. Ayrıca kulüpler 1 Ocak 2020 ve daha sonra doğmuş olmaları şartıyla profesyonel ve kulübüne en az 6 ay tescilli amatör futbolcuları da A takım listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilecek. A takım listelerinde zorunlu olarak bulundurulması gereken futbolculara yönelik tescil süreleri de kısaltıldı.

TRANSFER DÖNEMİNDE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplere sağladığı kolaylıklardan biri de transferde oldu. Transfer edilen futbolcuların sözleşmelerinin tescili için kulüplerden istenen Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge ibraz etme yükümlülüğü 2020-2021 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil döneminde uygulanmayacak.

ALTYAPI OYUNCULARINA GÜN DOĞDU

Yeni talimatlarda altyapı oyuncularına A takım fırsatı doğdu. "Kulüpler, 1 Ocak 2000 ve daha sonra doğmuş olmaları şartıyla kulüp bünyesinde en az 6 ay tescilli amatör futbolcuları A takım listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi