*** Zonguldak Kömürspor, 17’nci hafta maçında yarın sahasında Çorum FK ile karşılaşacak. Ligde son 4 maçtır galip gelemeyen Lacivert-Kırmızılı takım, bu suskunluğunu bozmak istiyor. Tek düşüncesi galibiyet olan Barış Şeref, sabah yapılan taktik idmanda futbolcularından 3 puan istedi.

*** Lacivert-Kırmızılılar, iç sahada son 4 maçta hiç mağlup olmadı. Fakat Çorum FK’yı oynadığı 4 maçta da hiç yenemedi... Aleyhimize olan bir istatistik daha... Maçı yönetecek Trabzonlu hakem Tolga Sancak’ın görev aldığı 4 maçta hiç galibiyetimiz yok.

Hafta arası maçında lider Manisa’ya 4-0 farklı mağlup olarak puan kayıplarına devam eden Zonguldak Kömürspor telafi peşinde. Lacivert-Kırmızılı takım, 17’nci hafta maçında 26 Aralık Cumartesi (yarın) günü sahasında Çorum FK ile karşılaşacak. Deplasman mağlubiyetini telafi etme adına zorlu 90 dakikaya odaklanan Zonguldak temsilcisi, son taktik çalışmasını Fener sahasında gerçekleştirdi.

Teknik sorumlu Barış Şeref yönetiminde tam kadro yapılan çalışmada, yaşanan istenmeyen kayıplar nedeniyle moral seviyesinin düşük olduğu gözlendi. Kafaları önde olan futbolcuları toparlamak yine Şeref’e düştü. Oyuncularıyla yaptığı konuşmada geçmiş maçların unutulmasını isteyen genç hoca, kafalardaki tek düşüncenin Çorum maçı olmasını istedi.

Önemli bir 90 dakika mücadelesi vereceklerini aktaran Kömürsporlu teknik adam, muhakkak kazanmaları gerektiğinin altını çizdi. Ligde son 4 maçtır galip gelemediklerini anımsatan, alınan sonuçların kendilerine hiç yakışmadığına vurgu yapan Şeref, dolayısıyla Çorum maçını kazanmaktan başka alternatiflerinin olmadığını belirtti.

Konuşmanın ardından uygulamalı taktik çalışmayla idman programını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayan Zonguldak Kömürspor’da kadroda da değişim görülebilir. İç sahada kaybetmeye tahammülü olmayan Barış hoca, kafasında beliren ilk 11 üzerinde taktik geliştirdi. Şeref, bunun yanı sıra duran toplar ve taç atışlarında uygulayacağı taktik stratejiyle rakip kalede gol ya da goller arayacak.

Rakip takımla ikisi 3. Lig, ikisi 2. Lig olmak üzere oynanan 4 maçta galibiyet yok

ÇORUM’LA 5. RANDEVU

Zonguldak Kömürspor, Çorum FK ile 2014-2015 sezonundan bu yana 5’inci kez karşı karşıya gelecek. Rakip karşısında 2014-2015 sezonunda 3. Lig, 2019-2020 sezonunda 2. Ligde oynanan toplam 4 maçta maalesef galibiyet yok. 3. Ligde 9 Eylül 2014 ve 8 Şubat 2015 tarihlerinde oynanan maçlar başladığı gibi golsüz berabere sonuçlandı.

2. Ligde 5 Ekim 2019 ve 15 Şubat 2020 tarihlerinde oynanan maçların biri rakip lehine 2-1 biterken, diğeri karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi.

3. LİG

9 Eylül 2014: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK: 0-0

8 Şubat 2015: Çorum FK-Zonguldak Kömürspor: 0-0

2. LİG

5 Ekim 2019: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK: 1-2

15 Şubat 2020: Çorum FK-Zonguldak Kömürspor: 2-2

Zonguldak Kömürspor, iç sahada 4 maçtır yenilmiyor

EVİMİZ ARTI GÜCÜMÜZ

Zonguldak Kömürspor, evinde son 4 maçtır yenilmiyor. İç sahada en son 21 Kasım’da Amed Sportif’e 1-0 mağlup olan temsilcimiz, bu maçın ardından Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Hacettepespor ve Sarıyer’i konuk etti. Urfa ve Hacettepe maçlarından 3’er puan çıkaran Lacivert-Kırmızılı takım, Erzincan ve Sarıyer’le berabere kaldı. 4 maçlık yenilmezlik başarısıyla iç sahayı avantajına çeviren Zonguldak ekibi, yarın ki mücadeleyi yenilgisiz geçip seriyi sürdürmek istiyor.

Zonguldak Kömürspor-Erzincanspor: 0-0

Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-0

Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor: 4-1

Zonguldak Kömürspor-Sarıyer: 0-0

Karşılaşmaların tamamı 13.00’te başlayacak. Hakemler 9 farklı bölgeden

YİNE BİR CUMARTESİ MESAİSİ

2. Lig Beyaz grupta 17’nci hafta karşılaşmalarının tamamı 26 Aralık Cumartesi günü oynanacak. Karşılaşmalara Diyarbakır, Kahramanmaraş, Erzincan, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Ankara, Zonguldak ve Gümüşhane ev sahipliği yapacak.

Merkez Hakem Kurulu, söz konusu maçlarda Sakarya, Tekirdağ, Bilecik, İzmir, Denizli, Şanlıurfa, Balıkesir, Trabzon ve İstanbul bölgesi klasman hakemlerini görevlendirdi.

MHK’den yapılan duyuruya göre; haftanın maçlarında Sakarya’dan Erkan Engin, Tekirdağ’dan Mehmet Ali Özer, Bilecik’ten Barkın Kara, İzmir’den Erdem Temel, Denizli’den Feridun Daldaş, Şanlıurfa’dan Ömer Faruk Gültekin, Balıkesir’den Oğuzhan Çakır, Trabzon’dan Tolga Sancak, İstanbul’dan Yalçın Taşkınfurat düdük çalacak.

Zonguldak Kömürspor, Trabzonlu hakemle hiç galip gelemedi

SANCAK’LA 5. MAÇ

Zonguldak Kömürspor-Çorum FK maçının hakemi Tolga Sancak, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un 5’inci kez maçında görev yapacak. Sancak’ın görev yaptığı maçlarda Zonguldak Kömürspor’un hiç galibiyeti yok.

Trabzonlu klasman, 3 Kasım 2019’da 2-0 Samsunspor’un lehine biten Zonguldak Kömürspor-Samsunspor arasındaki 2. Lig maçında dördüncü hakem olarak görev yapmış, 2 Mart 2019’da 0-0 biten Zongludak Kömürspor-Darıca Gençlerbirliği, 5 Kasım 2017’de 0-0 biten Hacettepespor-Zonguldak Kömürspor, 31 Ocak 2016’de 1-1 biten Karacabey Belediyespor-Zonguldak Kömürspor arasındaki beraberlik maçlarında ise düdük çalmıştı.

Sancak’la 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle hiç galip gelemememiz, yarın ki maç öncesi endişeye sebep oldu.

Beyaz grupta 17. haftanın programı ve hakemler şöyle:

Saat 13.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Sancaktepe FK (Erkan Engin-Sakarya)

Saat 13.00 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraşspor-Ankara Demirspor (Mehmet Ali Özer-Tekirdağ)

Saat 13.00 Mustakil Spor Tesisleri: Erzincanspor-Ergene Velimeşespor (Barkın Kara-Bilecik)

Saat 13.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Niğde Anadolu FK (Erdem Temel-İzmir)

Saat 13.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-İnegölspor (Feridun Daldaş-Denizli)

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor AŞ-Afyonspor (Ömer Faruk Gültekin-Şanlıurfa)

Saat 13.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Kocaelispor (Oğuzhan Çakır-Balıkesir)

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK (Tolga Sancak-Trabzon)

Saat 13.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Manisa FK (Yalçın Taşkınfurat-İstanbul)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi