Uzun futbol kariyerini Süper Amatör Lig takımlarından Çaycumaspor’da sürdüren aynı zamanda kulübün altyapı futbol koordinatörlüğünü üstlenen kaptan Suat Kerçin, ilçe takımında altyapı futboluna yönelik hayata geçirdiği projelerle takdir görüyor. 39 yaşındaki deneyim, en son ekip arkadaşlarıyla birlikte el birliği verip “Giymiyorsan giydir” projesini başlattı.

Yıllarca kaptanlığını yapıp iki büyük şampiyonluk yaşadığı Zonguldakspor’un futbol tarihinde “Kaptan” unvanla yerini alan Suat Kerçin, profesyonel futbolda yıllarca edindiği bilgi, tecrübe ve deneyimi kariyerinin son döneminde doğup büyüdüğü Çaycuma’da, Çaycumaspor’un başarısı için aktarıyor.

Son iki yıldır formasını giydiği sarı-lacivertli kulüpte futbolcu-antrenör olarak sorumluluk üstlenen kaptan, A takımda gençlere yol gösterirken, altyapıda futbol koordinatörü görevi üstlendi.

Göreve geldiği günden bu yana ekip halinde başarılı çalışmalar yürüten Suat Kerçin, tesis binasının bakım-onarımı için aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getirdi. İlçedeki işadamları ve esnafın desteğiyle tesisleri altyapı futbolcularının kullanabileceği düzeye getiren Kerçin, ardından Çaycumaspor Futbol Akademisi’ni kurarak altyapı futbolcu havuzunu genişletti. Farklı yaş gruplarında 150’ye yakın öğrencisi bulunan Suat Kerçin, bu sayıyı daha yukarıya çıkarmak için ailelerle sıkı bağ kurup, çocukların futbol akademisine yönlendirilmesini sağlıyor.

Yıllardır altyapı futbolunda zayıf kalan Çaycumaspor, 2021-2022 futbol sezonunda tüm yaş gruplarında oluşturulacak takımlarla yarışmacı bir kimliğe sahip olacak. Kerçin’in hedefi, hem ilçedeki yetenekleri Çaycuma ve Türk futboluna kazandırmak, hem de A takıma maliyeti sıfır futbolcu yetiştirmek.

GİYMİYORSAN GİYDİR

Çaycumaspor Futbol Akademisi bünyesinde altyapı futbolunun gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Suat Kerçin ve altyapı ekibinin son projesi “Giymiyorsan Giydir”.

Projenin en önemli ayağını “ayakkabı kumbarası” oluşturuyor. Aileler başta olmak üzere çocuklar arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendirme adına büyük önem taşıyan projeye isteyen herkes destek verebilecek. Ayakkabı kumbarasına bırakılacak kramponlardan akademide eğitim gören tüm futbolcu adayları yararlanabilecek.

Kramponu eskiyen, dar ya da bol gelen, krampon ihtiyacı olan futbolcu adayları, antrenmanlar sırasında kendisine ait olmak kaydıyla kumbaradan istediği kramponu alıp giyebilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi