*** Bölgesel Amatör Ligin müdavim takımlarından Ereğli Belediyespor, pandemi nedeniyle aylardır büyük sürümcemenin yaşandığı Bölgesel Amatör Lig’de, Haziran ayının ilk haftası başlatılması planlanan 2020-2021 sezonuna katılmama kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig tarzında uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 2020-2021 sezonu tam bir arap saçına döndü.

Koronavirüs salgınının patlak verdiği geçen yıl Mart ayından bu yana büyük sessizliğin yaşandığı ligde, Kasım 2020’de başlayan belirsizlik aradan geçen uzun süreye rağmen hala giderilmiş değil. Salgının iki ve üçüncü dalga şeklinde artarak devam etmesi üzerine üç kez ileri bir tarihe ertelenen ligin başlama tarihiyle ilgili alınan son karar Haziran ayının ilk haftası oldu. Fakat bu tarihte net ve kesinleşmiş bir tarih değil.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’nun, 81 ildeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile kulüplere hitaben yaptığı duyuruda, “Pandemi şartlarına göre devlet kurum ve kuruluşları ile TFF yönetim kurulu ve Sağlık Kurulu aldığı kararlar, ligin başlamasında belirleyici olacak” ibaresiyle açık kapı bırakması, tarihin yine ötelenebileceğini gösteriyor.

3. Lige kaç takım çıkacak, düşme olacak mı?

STATÜ BELİRSİZLİĞİ

Tarih belirsizliğinin yanı sıra sıkıştırılmış lig takviminin uygulanacak olması, statünün açıklanmaması, kaç takımın 3. Lige çıkacağı ve ligden düşmenin olup olmayacağının henüz net olarak ortaya konulmamasıyla birlikte futbolcu, takım içindeki diğer görevliler, saha personeli, top toplayıcı ve sedyecilerin PCR testlerini kendi bütçelerinden karşılama şartının getirilmesi kulüpleri oldukça güç duruma soktu. Dolayısıyla lige katılma hakkı bulunan 266 kulüpten önemli bir çoğunluk, hakları saklı kalmak şartıyla kendilerine sunulan lige katılıp katılmama tercihini katılmamaktan yana kullanma kararı aldı.

Bu sezonu es geçecek, planlamasını 2021-2022 sezonuna göre yapacak

SEZONU RİSKE ATMAK İSTEMİYORLAR

2014-2015 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 6’ncı sezonu geride bırakan Ereğli Belediyespor, 7’nci lig sezonu öncesi pandemi nedeniyle şartların ağırlaşmasını göz önünde bulundurarak, TFF tarafından sunulan tercihi katılmamaktan yana kullanacak. Eflatun-Beyazlı takım, bu sezon ki hakları saklı kalacağından dolayı 2021-2022 futbol sezonunda lige kaldığı yerden devam edecek.

Bu sezonu es geçecek Ereğli Belediyespor, hazırlıklarını lige katılacakmış gibi yapmış, Ercan Yaman’ın antrenörlüğünde iç transferde Serbay Aydın, ve Emre Berkan Kahvecioğlu, dış transferde Adem Demiroğlu (Keçiören Belediyesi Bağlumspor), Caner Kara (Gelikspor), Gökhan Özkan (Eskişehir Anadolu Üniversitesi), Hüseyin Orhan (Gönen Belediyespor), Muhittin Çağrı Bahadır (Havataşspor), Mustafa Gürbüz (Alaplı Belediyespor), Özcan Gençoğlu (Keçiören Belediyesi Bağlumspor), Şehmuz Durak (Yüksekova Belediyespor), Yusuf Eser (Keçiören Belediyesi Bağlumspor), Hakan Sarıgül (Bigadiç Belediyespor), İbrahim Burak Çakır (Safranboluspor), Raşit Gür (Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor), Sait Kaymaz (AS Akyazıspor), Serkan Karagöz’ü (Feriköyspor) renklerine bağlamıştı.

İç ve dış transferin yanı sıra Ereğli takımı, geleceğe yönelik planlama kapsamında altyapıdan Abidin Uslu, Arda Arslan, Bedirhan Danışmaz, Berk Yasin Koç, Berkan Bektaş, Efkan Deniz, Emirhan Saltabaş, Mert Şevket Şen, Okan Aksoy, Recep Tayyip Ensar Danışmaz ve Uğur Özcan’ı A takım kadrosuna dahil etmişti.

Söz konusu futbolcular, lisansları çıktığı için bu sezon başka bir takımda oynayamayacak. Haliyle Ereğli Belediyespor, 2021-2022 sezonunda hazır mevcut kadrosuyla lig mücadelesine kaldığı yerden devam edecek.

ZONGULDAK’I SADECE

KİLİMLİ TEMSİL EDECEK

Ereğli Belediyespor’la birlikte Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Devrek Belediyespor da lige katılmayacak. Kulüp yönetimi, bu yöndeki kararını TFF Amatör İşler Kurulu’na dilekçe ile bildirecek. Bu iki takımın lige katılmaması üzerine, Zonguldak’ı 2020-2021 sezonunda sadece Kilimli Belediyespor temsil edecek.

4 yıl aradan sonra yükseldiği ligde şampiyonluk hedefleyen Sarı-Siyahlı kulüp, iç transferde Canberk Bektaş (kaleci), Emre Demirer, Ferhat Türkoğlu , Taner Keskin ve Uğur Akyüz’le yeniden anlaştı.

Kulüp, dış transferde ise, Abdulkadir Yurttaş (Çaydeğirmeni Belediyespor), Ali Efsat Aydın (İhsaniyespor), Berat Aydın (Gelikspor), Bünyamin Saraç-kaleci (Çaycumaspor), Ceyhun Yazar (Yüksekova Belediyespor), Emrehan Bayzan (Araklı 1961 Spor), Furkan Çakır (Ereğli Yenimahallespor), Furkan Tezcan (1926 Bulancakspor), Hamit Çevik-kaleci (Gelikspor), Hayati Genç (1930 Bafraspor), İbrahim Çelik (Gelikspor), Mertcan Erkan (Tekirdağ 100. Yıl Spor), Muhammet Keskin (Araklı 1961 Spor), Musa Kaya (Akınspor), Oğuz Küçük (İhsaniyespor), Onur Yüksel (Kurşunlu Belediyespor), Tolga Aktekin (Sungurlu Belediyespor), Uğurcan Şen (Gelikspor), Umutcan Oruçoğlu’nu (Çaydeğirmeni Belediyespor) kadrosuna kattı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi