Amatör ligin köklü kulüplerinden Çaycumaspor, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Son yıllarda sessiz bir genel kurulu geçiren sarı-lacivertli kulüp, bu sefer geniş katılımlı bir genel kurul gerçekleştirdi. Futbolun içinden gelen yeni başkan Teoman Temelkuran’la birlikte sağlanan birlik-beraberlik heyecan yarattı.

Süper Amatör Ligde mücadele eden Çaycumaspor’un olağan genel kurulu dün akşam yapıldı. Sarı-Lacivertli camia, kulübün genel kurul çağrısına kayıtsız kalmadı, uzun zaman sonra ilk kez yoğun katılımın sağlandığı bir genel kurul gerçekleştirdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın onur konuğu olduğu genel kurulda, takımın eski kaptanlarından Teoman Temelkuran tek aday olarak seçime girdi. Tüm üyelerin oyunu alan Temelkuran, kulübün yeni başkanı oldu.

Uzun vadeli planları var, en büyük hedef takımı 3. Lige çıkarmak

FUTBOLUN İÇİNDEN GELMESİ EN BÜYÜK AVANTAJ

Eski kaptan, bu kez başkan unvanıyla söz alarak camiaya seslendi, genel kurula katılım sağlayan üye ve davetlilere teşekkür etti. Sarı-Lacivertli Başkan, ardından uzun vadeli hedef planlamasına ilişkin açıklamada bulundu. Başkanın futbolun içinden gelmiş olması, sarı-lacivertli kulüp için büyük avantaj olarak yorumlandı.

“Çaycumaspor eski günlerine geri dönecek”

Çaycuma’nın gözbebeği olan Çaycumaspor’u iyi seviyelere çıkarmak istediklerini dile getiren Başkan, “Genel kurulumuzla birlikte Çaycumaspor’un geleceği için yeni bir sayfa açıyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte bizlere düşen Çaycumaspor’a yakışır bir tesis, sağlam bir altyapı ve kurumsallaşma konularında projeler üretmek. Şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Çaycumaspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bunu yaparken de camiayı yanımızda görmek istiyoruz. Aslında bugün (dün) burada yapılan genel kurulda bunun mesajı çok iyi verilmiştir. Kulübümüz uzun aradan sonra ilk kez böylesi bir katılımla genel kurul gerçekleştirmiştir. Burada sağlanan birlik-beraberliğin devam etmesi en büyük arzumuz. Tek yumruk olursak Çaycumaspor eski başarılı günlerini kısa sürede yakalar. Çaycuma’nın ortak tek sevdası Çaycumaspor’dur. Sağolsun Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı sürekli yanımızda. Taraftarımız her zaman arkamızda. OSB’ler, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerimiz, iş adamlarını da yanımızda görürsek, hedeflerimize çok çabuk ulaşabiliriz. Çaycumaspor için hep birlikte el ele vermeliyiz. Sadece futbolda değil, diğer spor branşlarında da Çaycumaspor’u en iyi yere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu bizim Çaycuma’ya ve Çaycumaspor’a boynumuzun borcudur.” şeklinde ifadelerde bulundu.

25 kişilik yeni yönetim oluşturuldu

Öte yandan, Çaycumaspor’un yeni yönetim kurulu 25 kişiden oluştu. Teoman Temelkuran başkanlığındaki yönetim Korhan Uzaldı, Rıza Yıldız, Levent Çakmak, Ahmet Tan, Satılmış Topçu, Recep Verimbaş, Volkan Yıldız, Mehmet Eren Uzaldı, Deniz Atmaca, Hakan Miyanyedi, Aycan Gencer, Mustafa Verimbaş, Harun Tıska, Ahmet Kavaracı, Yunus Akman, Onursal Aydın, Ali Köktürk, Engin Zeren, Furkan Çakır, Rüştü Amil, Tolga Köktürk, Aytaş Karakaş, Sait Altay ve Altan Albuzlu gibi isimler yer aldı.

Yapılanma her alanda kendini gösterecek

Kısa süre içinde ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Çaycumaspor yönetimi, kendi arasında görev paylaşımı yapıp, 2021-2022 sezonu için yola kolları sıvayacak. Yönetim, futbolda A takım ve altyapı yaş gruplarında yeni bir yapılanmaya gidecek. A takım düzeyinde yarışmacı bir takım oluşturmak isteyen sarı-lacivertliler, altyapılarda tüm yaş gruplarında lige katılıp hem yarışmacı olacak, hem de futbolcu yetiştirecek.

Çaycumaspor’da uzun yıllar forma giyen yeni başkan Teoman Temelkuran’ın en büyük hedefi; 21 yıldır yerel seviyedeki amatör ligde mücadele eden Çaycumaspor’u profesyonel futbol ligine çıkarmak. Sarı-Lacivertli kulüp, en son 1999-2000 sezonunda 3. Ligden düşerek profesyonel lige veda etmişti.

HABER: Gönül Dombaycı / Hüseyin Ekinci

Editör: Haber Merkezi