Süper Amatör Ligde sezona iddialı hazırlanan Çaycumaspor, 2021-2022 futbol sezonunu görkemli bir törende açtı. Çaycuma İlçe Stadı’ndaki törene, spor, siyaset ve bürokrasi dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Pandemi nedeniyle verilen 1,5 yıl aranın ardından 30 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan 2021-2022 Süper Amatör Lig sezonu öncesi altyapı ve A takım düzeyinde yeniden yapılanma içine giren Çaycumaspor Kulübü daha şimdiden adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Altyapı bazında kurduğu Çaycuma Futbol Akademisi’yle yeni futbolcular yetiştirmeye başlayan Sarı-Lacivertli kulüp, A takım düzeyinde ise güçlü bir kadro oluşturdu. Takımın başına Zonguldaklı teknik direktör Uğur Terzi’yi getiren ilçe takımında Suat Kerçin ile Caner Kır teknik ekip kadrosunu oluşturan genç antrenörler oldu. Zonguldakspor’da uzun yıllar kaptanlık yapan Kerçin, antrenör kimliğinin yanı sıra futbolcu olarak takıma ağabeylik yapacak.

PROTOKOL VE TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Öte taraftan, güçlü kadrosuyla lige hazır olan Çaycumaspor'da yönetim, uzun süredir organize halinde olduğu sezon açılış törenini gerçekleştirdi. Çaycuma İlçe Stadı’ndaki tören bir hayli görkemli geçti. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Genel Maden İşçileri (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, Çaycuma Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycumalılar Derneği Başkan Yardımcısı Nusret Eryılmaz protokol tribünün onur konuğu oldu. Covid-19’dan dolayı karantinada olan Kulüp Başkanı Teoman Temelkuran açılış törenine katılamadı.

Törene, Çaycumaspor taraftarı ile sarı-lacivertli renklere gönül veren futbolseverler de büyük ilgi gösterdi. Uzun yıllar sonra böylesi görkemli ve geniş çaplı açılış töreniyle dikkat çeken Çaycumaspor Kulübü, sezon öncesi sağlanan birlik-beraberlikle camianın yıllardır özlem duyduğu kenetlenmeyi sağladı.

ÇAYCUMASPOR ARTIK ÜST LİGDE OLMALI

Kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla coşku dolu başlayan tören, A takım kadrosunda yer alan futbolcular ile teknik kadronun tek tek tanıtılmasıyla devam etti. Sonrasında protokol üyelerinin kürsüden yaptığı konuşmalarda, Çaycumaspor’un köklü bir kulüp olduğu ve artık üst liglerde yerini alması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açılış töreni, Çaycumaspor A takımı ile Bölgesel Amatör Lig ekibi Bolu Geredespor arasında oynanan özel maçla sona erdi. Yağmur altında ve ağır bir zeminde oynanan maç, ev sahibi Çaycumaspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Sarı-Lacivertli takımın gollerini penaltıdan Yasin ile Emre Çelebi kaydetti.

Yenilenen kadrosuyla camiayı erken havaya sokan Çaycumaspor, 14 takımın katılacağı Süper Amatör Ligde Klasman B grubunda yer alıyor. Grupta, Gelikspor, İstasyon Gemicilerspor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çatalağzı Demirspor ve Muslu Belediyespor var.

Uğur Terzi yönetimindeki takım, ligdeki ilk maçını 30 ya da 31 Ekim’de deplasmanda Gülüç Belediyespor’la oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi