*** Çarşamba günü deplasmanda Kocaelispor’la karşılaşacak Zonguldak Kömürspor, bu maçla birlikte bu sezon 7’nci kez hafta arası maçına çıkacak. Lacivert-Kırmızılı takımın hafta arası karnesi kötünün kötüsü! Temsilcimiz, Çarşamba günü oynadığı 6 maçta da mağlup oldu.

Haftayı 1-0’lık Çorum FK galibiyetiyle kapatan Zonguldak Kömürspor, bu maçı geride bırakıp 30 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Kocaelispor’la oynayacağı maça yoğunlaştı. Galibiyet morali içindeki takım, 4 maçı eksik 23 puanla 7’nci sırada yer alan güçlü rakibinden puan ya da puanlar almak istiyor.

"MAÇI ERKEN KOPARMALIYDIK AMA OLMADI 

SON DAKİKA GOLÜYLE KAZANDIK"

Teknik sorumlu Barış Şeref, son dakikada attıkları golle galip geldikleri Çorum FK karşısında iyi bir iş çıkardıklarını söyledi.

Bu galibiyete çok ihtiyaçları olduğunu dile getiren Lacivert-Kırmızılı hoca, “Maçı çok erken koparabilirdik. İlk 12 dakikada değerlendiremediğimiz iki net fırsat var. Birinden biri gol olsa maçın yönü değişecekti. İlk dakikalarda atamadığımız o golü uzatma dakikasında attık. Şans yüzümüze güldü. Artık gülsün. Sancaktepe maçını 90+5’inci dakikada yediğimiz golle kaybettik. Amed Sportif’e 87’nci dakikada yediğimiz golle yenildik. Bir kere de biz son dakika golüyle kazanalım. Çorum maçı böyle oldu. Kazanmak önemliydi. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Bu sonuçları alabilmek için inanın çok çalışıyoruz. Değişim ve gelişim içinde olmalıyız. durağan futbol anlayışı benim tarzım değil. Önümüzde Kocaelispor maçı var. Rakibin durumu ortada. Hafife alınmayacak bir takımla karşılaşacağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Puan ya da puanlar almak istiyoruz. Bunu başarabiliriz. İyi bir takımız. Yeter ki günümüzde olalım” şeklinde ifadelerde bulundu.

6 FUTBOLCU SARI KART CEZA SINIRINDA

Cumartesi oynadığı Çorum FK maçının ardından hiç ara vermeyen Zonguldak Kömürspor, hazırlıklarına bugün devam edecek. Sakat futbolcunun bulunmadığı takımda, Emre Kara, Sinan Uzun, Berkan Akdeniz, İlker Cihan, İhsan Furkan Deniz, Hüseyin Yılmaz sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

İlk onbir oyuncuları, hafta arası maçında sarı kart görmeleri halinde 6 Ocak 2021 tarihinde Afyonspor’la iç sahada oynanacak ilk yarının son maçında forma giyemeyecek.

7’NCİ ÇARŞAMBA MAÇI

Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor maçıyla birlikte bu sezon Çarşamba günü 7’nci maçını oynayacak. Zonguldak ekibinin hafta arası maç karnesi çok zayıf.

Lacivert-Kırmızılı ekip, şuana kadar hiçbir Çarşamba maçından puan çıkaramadı. Bu tablo, Kocaelispor maçı öncesi takım üzerinde psikolojik yönden olumsuz bir hava oluşturdu. Fobi haline dönüşen Çarşamba maçlarındaki kötü duruma son vermek isteyen Barış Şeref, oyuncularını hem teknik-taktik, hem de psikolojik yönden motive etmeye çalışıyor.

Bu sezon ilk Çarşamba maçını 5’inci haftada deplasmanda Sancaktepe FK ile oynayan Zonguldak Kömürspor, 90+5’te yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz, bu maçın peşinde 6’ncı haftada Amed Sportif, 8’inci haftada Hekimoğlu Trabzon, 10’uncu haftada Uşakspor, 12’nci haftada Gümüşhanespor ve 15’inci haftada Manisa FK maçlarını da Çarşamba günü oynadı ve maalesef hiçbirinden puan çıkaramadı.

Amed Sportif’e 87’nci dakikada yediği golle 1-0 mağlup olan Kömürspor takımı, Hekimoğlu’na 3-0, Uşak’a 3-2, Gümüşhane’ye 4-2, Manisa’ya 4-0 yenildi.

Hafta arası maçlarının 4’ünde hiç gol atamayan Zonguldak, sadece 2’sinde 2’şer gol buldu. Atılan bu 4 gole karşılık rakipler, 16 golle karşılık verdi.

Çarşamba tablosu hiç iç açıcı olmayan Zonguldak Kömürspor, Kocaelispor karşısında bu tabloyu tersine çevirmeye çalışacak.

İşte Zonguldak Kömürspor’un Çarşamba maçları:

14 Ekim Çarşamba: Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor: 1-0

21 Ekim Çarşamba: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif: 0-1

11 Kasım Çarşamba: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor: 3-0

18 Kasım Çarşamba: Uşakspor-Zonguldak Kömürspor: 3-2

9 Aralık Çarşamba: Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor:4-2

23 Aralık Çarşamba: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor: 4-0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi