Zonguldak Kömürspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. 22 Temmuz Perşembe günü başladığı ilk etap çalışmalarında 5’inci günü geride bırakan 2. Lig ekibi, bir yandan sabah-akşam yaptığı antrenman uygulamalarıyla form tutmaya çalışırken, diğer yandan kadroyu şekillendirmek için il dışı bağlantılı yoğun mesai harcıyor.

İlk etap çalışmalarını Zonguldak’ta tamamlayacak olan Zonguldak Kömürspor, kadrosunu henüz yüzde yüz oluşturmuş değil. Şuan ki mevcut kadroda geçen sezondan genç kaleciler Egemen Yaylı ile Talha’nın yanı sıra Hakan Çevik, Emre Kara, Aykut Emre Yakut, Haluk Türkeri, Tezcan Gökmen, Yiğit Karaman, Arhan Çakıroğlu var. Bu futbolcuların arasına şimdiye dek Çaykur Rizespor’dan forvet oyuncusu Berat Vardal ile Pazarspor’dan orta saha oyuncusu Şahinali Terzi katıldı. Dış transferde Vardal ve Terzi dışında kesin anlaşılmış bir futbolcu yok ama gündemde olan futbolcularla görüşmeler sıkı bir şekilde sürüyor.

EN AZ 15 TRANSFER GEREKİYOR

Zonguldak Kömürspor’un şuan ki mevcut as kadrosunda 11 futbolcu var. Bu sayı denenen, yurt dışından gelen ve tavsiye edilen futbolcularla 20’yi buluyor. Denenen futbolcuların takımdaki yeri garanti değil. Bu futbolcularla ilgili son kararı, ilk etap çalışmalarının ardından teknik direktör Cafer Aydın verecek.

Kadronun yüzde 20’lik kısmını ancak oluşturabilen Zonguldak Kömürspor'un ideal kadroyu yakalayabilmesi için mevkilerine göre en az 15 futbolcu transfer etmesi gerekiyor. Söz konusu transferlerin bu hafta sonuna kadar bir bir Zonguldak’a gelip takıma katılması bekleniyor.

TRANSFER PAZARI ÇOK PAHALI!

Kırmızı-Lacivertli takımın transferde yavaş ilerlemesinin tek bir sebebi transfer piyasasının çok yüksek olması. Oysaki teknik direktör Cafer Aydın’ın transfer listesi bir hayli kabarık fakat hem piyasanın yüksek olması, hem de kulüp bütçesinin dar olması nedeniyle istenilen futbolcular alınamıyor. Piyasanın olağandan daha yüksek olmasından rahatsız olan Cafer hoca, haliyle kulüp bütçesine uygun, genç, dinamik ve istikbal vaadeden futbolcular arıyor.

Kırmızı-Lacivertli teknik adam, transferdeki son durumu ŞAFAK Spor’a anlattı. Görüşülen oyuncular olduğunu, anlaşılması halinde bu hafta birer birer takıma dahil olacaklarını belirten Cafer Aydın, transfer piyasasının çok yüksek olduğunu, bunun da işlerini zorlaştırdığını belirtti.

Şartlar ne olursa olsun bir kadro oluşturacaklarını, bunun için gece gündüz yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Aydın, “Ligimizde 20-25 milyon TL bütçeyle takım kuran kulüpler var. Transfer görüşmeleri sırasında öyle enteresan şeylerle karşılaşıyoruzki, örneğin bir kulüp herhangi bir futbolcuya 700 bin TL veriyor, bunu duyan futbolcular da size bu rakamlarla geliyor. Her kulüp böyle bütçelere sahip değil. Zaten kulüp olarak bizim de böyle bir bütçemiz yok. Mütevazi bütçeyle genç, yetenekli, dinamik, şehrin gurur duyacağı bir takım oluşturmak istiyoruz” dedi.

“Afaki paralarla yapılacak transferle başarının garantisi yok”

"O ZAMAN FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLMALIYDI!"

Cafer Aydın, izledikleri transfer politikasının genç futbolcular ağırlıklı olduğunu söyledi. Afaki paralar harcamak istemediklerini, kulübün bütçesi dahilinde takımın hedef ve yapısına uygun futbolcular aradıklarını kaydeden kırmızı-lacivertli teknik adam, bu transfer politikasını Beşiktaş ve Fenerbahçe’yle örneklendirdi.

Fenerbahçe’nin geçen sezon çok sayıda transfer yaptığını fakat şampiyon olamadığını, kısıtlı bir kadroya sahip Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaştığını anımsatan Cafer hoca, “Transferde çok afaki paralar harcamak istemiyoruz. Gerekli yerlere doğru futbolcuyu monte etmek ilk tercihimiz. Çok afaki paralarla kuracağınız takımın başarılı olacağının garantisi yok. O zaman Fenerbahçe’nin geçen sezon açık ara şampiyon olması lazımdı. En kısıtlı kadro Beşiktaş’ın kadrosuydu. Bakıyoruz şampiyon olan takım yine Beşiktaş. Dolayısıyla bütçemiz dahilinde hareket ediyoruz. Genç, gelecek vaadeden futbolcular arıyoruz. Bunlar kiralık da olabilir, bonservisiyle birlikte de olabilir. Kiralık olacaksa, bir yıllık değil, iki yıllık düşünüyoruz. Hafta sonuna kadar transferi belli bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Zaten Zonguldak’taki ilk etaptan sonra ikinci etap için il dışına çıkacağız. İkinci etapta lige yönelik taktik, teknik çalışmalar ve hazırlık maçlarıyla geçecek. İkinci etap çalışmalarında kadromuz tamamen şekil almış olacak” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi