Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cafer Aydın, hafta sonu oynanacak Uşakspor maçına çıkış olarak bakıyor. Kırmızı-Lacivertli hoca, sahalarında oynayacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılacaklarına inandığı söyledi.

Zonguldak Kömürspor’un başında sezonun ilk iki haftasında Akhisarspor ve Pendikspor maçlarını yenilgiyle geride bırakan Cafer Aydın, Uşakspor maçıyla şeytanın bacağını kırıp ilk galibiyetini almak istiyor. Takımı zorlu 90 dakikaya hazırlayan Aydın, rakip takımla ilgili analiz ve değerlendirmeler doğrultusunda taktik planlar geliştiriyor. Peş peşe yenilgilerle mental yönden yıpranan futbolcularına motivasyon yüklemesinde de bulunan kırmızı-lacivertli teknik adam, hatanın minimum seviyede olacağı bir maç için yoğun mesai harcayıp, fazlasıyla kafa yoruyor.

Pazar günü oynanacak karşılaşma öncesi 3 puan umudu taşıyan Cafer Aydın, spor medyasına değerlendirmede bulundu. Elmas’ın hocası, Akhisarspor ve Pendikspor maçlarında hak etmedikleri halde yenilgiler aldıklarını, Uşakspor maçıyla kayıpları telafi edeceklerini kaydetti.

İç sahadaki maçı çıkış olarak gören Aydın, devamında seriye bağlayıp üst üstte kazanacakları maçlarla puantajda üst sıralara tırmanacaklarını aktardı.

Taraftardan ve spor kamuoyundan zaman ve biraz sabır isteyen Cafer hoca, takımın her geçen gün üzerine koyarak oynadığını, sadece skor anlamında üretken olamadıklarını belirtti. Ekstra çalışmalarla bu açığı da giderip istenilen takım seviyesine geleceklerini dile getiren hoca, ilerleyen haftalarda futboluyla zevk veren ve bunu skora yansıtan takım görüntüsü içinde olacaklarını vurguladı.

“BAŞLANGIÇ HAFTASI OLACAK”

Uşakspor maçıyla lige yeni bir başlangıç yapacaklarını söyleyen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “İlk iki hafta skor anlamında kötü geçti. İstemediğimiz yenilgiler aldık. 2 maçta 4 puan almamız mümkünken, maalesef puansız takımlar arasındayız. Böyle gitmeyecek tabiki de. Çıkış yapacağız. O da bu hafta olacak. Uşakspor maçını çıkış olarak görüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor. Futbolcularla sürekli konuşuyoruz. Onlar da kazanmak istiyorlar. Dolayısıyla bir başlangıç yapıp, seri galibiyetler almamız gerekiyor. Bir ileri, bir geri değil de içeride, dışarıda üst üstte galibiyetlerle seri yakalamamız lazım. İyi bir takımımız var. Genç, ilk defa bir arada oynayan takımız. Zamana ihtiyaç var. Taraftar ve spor kamuoyundan biraz sabır istiyoruz. Daha iyi olacağız. Futbolumuzu skora yansıtacağız. Pendikspor maçının ikinci yarısında oynadığımız iştah ve bol pozisyonlu futbolu Uşakspor maçında tekrarlarsak ki tekrarlamak zorundayız istediğimiz 3 puana ulaşırız” dedi.

“HATALARI EN AZA İNDİRGEMELİYİZ”

Kırmızı-Lacivertli çalıştırıcı, ilk iki maçta bireysel hatalar ve yenilen gollerin anımsatıldığında, “Yeni bir takımız. Lige yenilgilerle başlamış olabiliriz. Hatalarımız yok değil. Her iki maçtan da gerekli dersleri çıkardık. Hatalar üzerine değerlendirmelerde bulunuyoruz. Hataları en aza indirgememiz lazım. Ne kadar az hata yaparsak, kazanma şansımız o kadar artar. Futbolculara bunun izahını yaptık. Bir tane yiyorsak, iki tane atacağız. İki tane yiyorsak, üç tane atacağız. Futbol hatalar oyunu. Üst düzey liglerde yapılan hataları görüyoruz. Bunlar futbolun içinde var olan şeyler. Önemli olan hatayı tekrarlamamak. Bunun için kendimizi geliştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte hatalarımızı en aza düşüreceğiz, galibiyet sayılarımızı artıracağız” şeklinde cevap verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi